Варення з полуниці з цілими ягодами

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Сезон полуниці і солодкий, але і так короткий! Пропонуємо закрити баночку ароматного і корисного варення з полуниці, яке готується з цілих ягід
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Полуниця1000 г
Цукор1200 г
Вода1.20 склянка
Додати в список покупок

ГОТУЄМО З НАМИ
Варення з полуниці без варіння

Як приготувати варення з полуниці з цілими ягодами

  1. Свіжу полуницю сортуємо за розмірами, видаляючи при цьому пошкоджені, пом’яті, недостиглі або переспілі ягоди.
  2. Відсортовані ягоди викладаємо в друшляк, тричі занурюємо в відро з водою, даємо їй стекти, потім очищаємо від чашолистків, укладаємо в емальовану каструлю або таз, заливаємо гарячим сиропом (на 1 кг цукру – 1,2 склянки води), витримуємо протягом 4 годин , після чого варимо на слабкому вогні в три прийоми.
  3. Перше варіння триває 30 хвилин. Потім варимо дві години, охолоджуємо і вдруге варимо протягом 30 хвилин. Після витримуємо варення ще 2 години і в кінці доводимо варення до готовності.

 

Готове варення розфасовуємо в гарячим в підігріті сухі банки, накриваємо підготовленими сухими кришками, нещільно закупорюємо, укладаємо в каструлю з підігрітою до 70 ° С водою і пастеризуємо при температурі 90 С: банки місткістю 0,5 л – 10 хвилин, а 1,0 л – 14 хвилин.


Як стерилізувати банки для консервації (відео)

Каструля під час пастеризації повинна бути накрита кришкою, рівень води в каструлі – на 3 см нижче верху горлечка банки. Після пастеризації банки остаточно закупорюємо, перевіряємо якість закупорювання і охолоджуємо.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік