Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Класичний жульєн з куркою, жульєн з овочами, а також соус бешамель — цими рецептами поділилася з нами Тетяна Литвинова. Допомогав готувати Тетяні співак та танцюрист Дмитро Монатик

Читайте також:Різотто з куркою та грибами від Ектора Хіменеса-Браво (Все буде добре) (відеорецепт)

Жульєн з куркою та грибами

Інгредієнти

  • Куряче філе — 150 г
  • Печериці — 150 г
  • Цибуля — 80 г (для тушкування) + 145 г (для бульйона)
  • Сир гауда — 60 г
  • Олія — 15 мл
  • Масло — 15 г
  • Сіль — 10 г (2 ч.л.)
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Перец — 1 горошина
  • Гвоздика — 1 бутон
  • Біле сухе вино — 50 мл

Спосіб приготування

  1. Відварюємо куряче філе, додаємо цибулю, сіль, перець, лавровий лист та гвоздику. Цибулю та печериці дрібно нарізаємо
  2. Тушкуємо цибулю в суміші олії та масла 15 хвилин. Потім додаємо біле сухе вино та тушкуємо ще 5 хвилин. Викладаємо цибулю на паперовий рушник. На окремій пательні підсушуємо печериці
  3. Змішуємо в мисці нарізане філе, гриби та цибулю, заливаємо соусом бешамель і все добре перемішуємо
  4. Розкладаємо жульєн по кокотницям або порційним керамічним формочкам та густо посипаємо натертим сиром. Ставимо страву в розігріту духовку та випікаємо при 200°С 10-15 хвилин.

Овочевий жульєн

Інгредієнти

  • Гливи — 150 г
  • Морква — 100 г
  • Цибуля гострих сортів — 150 г
  • Сир гауда — 60 г
  • Олія — 30 мл
  • Масло — 30 г
  • Сухе біле вино — 50 мл
  • Сіль — 1,5 г (дрібка)

Спосіб приготування

  1. Овочі та гриби дрібно нарізаємо. Тушкуємо цибулю та моркву в суміші олії та масла 15 хвилин. Додаємо гливи та тушкуємо ще 5 хвилин.
  2. Наливаємо в пательню вино та тушкуємо все разом ще 5 хвилин, а потім викладаємо на паперовий рушник
  3. Коли папір вбере залишки жиру, перекладаємо овочі та гриби в миску та заливаємо соусом бешамель. Доборе перемішеємо та розкладаємо жюльєн в кокотниці з булочок
  4. Густо посипаємо все натертим сиром
  5. Запікаємо жульєн при 200°С 10-15 хвилин.

Соус «Бешамель»

Інгредієнти

  • Борошно — 30 г
  • Масло (82,5%) — 30 г
  • Молоко (2,6%) — 600 мл
  • Мускатний горіх — 1/4 ч.л.
  • Сіль — 1,5 г (дрібка)
  • Чорний мелений перець — дрібка

Спосіб приготування

  1. В сотейнику розтоплюємо масло та рівномірно посипаємо зверху борошно
  2. Обсмажуємо 2 хвилини. Тоненькою цівкою додаємо молоко, постійно помішуючи соус.
  3. Додаємо сіль, перець та мускатний горіх. Прогріваємл все на маленькому вогні зе 5 хвилин, доки соус не загусне

 

Читайте також: Картопля від Ектора Хіменеса-Браво і Євгена Сморигіна (Все буде смачно)

Як приготувати жульєн — відеорецепт приготування


Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму