Читайте також:Різотто з куркою та грибами від Ектора Хіменеса-Браво (Все буде добре) (відеорецепт)
Жульєн з куркою та грибами
Інгредієнти
- Куряче філе — 150 г
- Печериці — 150 г
- Цибуля — 80 г (для тушкування) + 145 г (для бульйона)
- Сир гауда — 60 г
- Олія — 15 мл
- Масло — 15 г
- Сіль — 10 г (2 ч.л.)
- Лавровий лист — 1 шт.
- Перец — 1 горошина
- Гвоздика — 1 бутон
- Біле сухе вино — 50 мл
Спосіб приготування
- Відварюємо куряче філе, додаємо цибулю, сіль, перець, лавровий лист та гвоздику. Цибулю та печериці дрібно нарізаємо
- Тушкуємо цибулю в суміші олії та масла 15 хвилин. Потім додаємо біле сухе вино та тушкуємо ще 5 хвилин. Викладаємо цибулю на паперовий рушник. На окремій пательні підсушуємо печериці
- Змішуємо в мисці нарізане філе, гриби та цибулю, заливаємо соусом бешамель і все добре перемішуємо
- Розкладаємо жульєн по кокотницям або порційним керамічним формочкам та густо посипаємо натертим сиром. Ставимо страву в розігріту духовку та випікаємо при 200°С 10-15 хвилин.
Овочевий жульєн
Інгредієнти
- Гливи — 150 г
- Морква — 100 г
- Цибуля гострих сортів — 150 г
- Сир гауда — 60 г
- Олія — 30 мл
- Масло — 30 г
- Сухе біле вино — 50 мл
- Сіль — 1,5 г (дрібка)
Спосіб приготування
- Овочі та гриби дрібно нарізаємо. Тушкуємо цибулю та моркву в суміші олії та масла 15 хвилин. Додаємо гливи та тушкуємо ще 5 хвилин.
- Наливаємо в пательню вино та тушкуємо все разом ще 5 хвилин, а потім викладаємо на паперовий рушник
- Коли папір вбере залишки жиру, перекладаємо овочі та гриби в миску та заливаємо соусом бешамель. Доборе перемішеємо та розкладаємо жюльєн в кокотниці з булочок
- Густо посипаємо все натертим сиром
- Запікаємо жульєн при 200°С 10-15 хвилин.
Соус «Бешамель»
Інгредієнти
- Борошно — 30 г
- Масло (82,5%) — 30 г
- Молоко (2,6%) — 600 мл
- Мускатний горіх — 1/4 ч.л.
- Сіль — 1,5 г (дрібка)
- Чорний мелений перець — дрібка
Спосіб приготування
- В сотейнику розтоплюємо масло та рівномірно посипаємо зверху борошно
- Обсмажуємо 2 хвилини. Тоненькою цівкою додаємо молоко, постійно помішуючи соус.
- Додаємо сіль, перець та мускатний горіх. Прогріваємл все на маленькому вогні зе 5 хвилин, доки соус не загусне
Читайте також: Картопля від Ектора Хіменеса-Браво і Євгена Сморигіна (Все буде смачно)
Як приготувати жульєн — відеорецепт приготування