Як приготувати торт “Три шоколада”: покроковий рецепт з фото
Продукти для приготування торта “Три шоколада”
1. Готуємо крем для торта «Три шоколада»: нагріваємо суміш вершків (130 мл) і молока
2.Жовтки розтираємо з цукром
Читайте також: Шоколадні профітролі від Лізи Глинської (фоторецепт)
3. З’єднуємо жовтки з вершково-молочною сумішшю. Все перемішуємо, повертаємо на вогонь і прогріваємо, але не доводимо до кипіння
4. Замочуємо желатин в крижаній воді
Поради від Лізи Глинської:
- желатин завжди потрібно заздалегідь замочувати. Якщо ви використовуєте листовий желатин, він замочується в крижаній воді. При цьому обсяг води значення не має. Якщо мова про желатин в порошку, то він замочується у воді кімнатної температури і в пропорціях 1:5, тобто на 10 г желатину потрібно взяти 50 мл води.
- желатин повинен набухати не менше 15 хвилин.
- желатин починає працювати в повну силу після 7 години витримки в холоді.
5. Заливаємо отриманим кремом набряклий і віджатий желатин. Перемішуємо, щоб желатин повністю розчинився в рідині
6. Ділимо молочно-желатинову суміш на три рівні частини і заливаємо шоколад
7. Перемішуємо до повного розчинення шоколаду
8. Збиваємо вершки до стійких піків
Читайте також: Як збивати вершки: 10 секретів
9. Ділимо вершки на три рівні частини і одну частину додаємо в чорний шоколад. Добре перемішуємо
10. Розливаємо суміш з чорним шоколадом по формах і поміщаємо на 5-7 хвилин в морозильну камеру, щоб шар схопився
11. Повторюємо цю ж процедуру з молочним шоколадом
Читайте також: Малиново-сирний торт від Лізи Глинської (фоторецепт)
12. Останнім робимо шар з суміші з білим шоколадом і ставимо торт «Три шоколади» в холодильник до повного застигання
Торт «Три шоколада» готовий!
Дякуємо Лізі Глинській за допомогу в підготовці рецепту
Ліза Глинська