Домашній хліб: декілька перевірених рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Ароматний м'який з хрусткою золотистою скоринкою домашній хліб
Зберегти в кулінарну книгу

Домашній житній хліб

Складові:

  • Вода – 300 г;
  • Пшеничне борошно – 400 г;
  • Житнє борошно – 80 г;
  • Сухі дріжджі – 10 г;
  • Цукор – 0,5 ч. Л .;
  • Сіль – 0,5 ч. Л.

Покроковий рецепт приготування хліба – тут.


Французький багет

Складові:

  • Вода – 350 мл;
  • Пшеничне борошно – 500 г;
  • Борошно на подпил – 50 г;
  • Сухі дріжджі – 6 г;
  • Цукор – 0.50 ч.л.;
  • Сіль – 0.50 ч.л.

Фото рецепт приготування – тут. 


Морквяний хліб

Складові:

  • Борошно – 500 г;
  • Морква – 200 г;
  • Тепла вода – 200 г;
  • Сухі дріжджі – 10 г;
  • Цукор – 1 ч.л .;
  • Сіль – 0.50 ч.л .;
  • Рослинна олія – 1 ст.л .;
  • Яйце – 1 шт .;
    Борошно на підпил – за смаком;
  • Жовток для змазування – за смаком;
  • Кунжут – за смаком

Фото рецепт морквяного хліба – тут.


Хліб з гарбузове насінням

Складові:

  • Вода – 375 мл
  • Вершкове масло – 30 г
  • Хлібопекарська борошно – 525 г
  • Сіль – 1 ч. Л.
  • Цукор – 1 ч. Л.
  • Насіння соняшнику – 35 г
  • Сухі дріжджі – ¾ пакетика

Як приготувати хліб з гарбузовим насінням

Додаємо інгредієнти для хліба в хлібопічку. Все, крім гарбузового насіння. Починаємо випікати за допомогою програми Basic. Насіння обсмажуємо на сковороді без масла і додаємо після першого звукового сигналу.

Цей рецепт для буханки 900 г. Колір скоринки – світлий.


Гречаний хліб в духовці

Складові:

  • Гречане борошно – 50 г
  • Пшеничне борошно – 200 г
  • Сироватка – 150 мл
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1/4 ч.л.
  • Волоські горіхи – 25 г (за бажанням)
  • Дріжджі – 8 г

Як спекти хліб в духовці

  1. У теплій сироватці розводимо дріжджі, додаємо цукор, сіль і перемішуємо. Додаємо олію.
  2. Пшеничне та гречане борошно просіюємо та невеликими порціями додаємо його в розчин дріжджів. Замішуємо тісто.

    Борошна може знадобитися більше або менше, залежно від її якості

  3. Тісто ретельно вимішуємо до тих пір, поки не вийде м’який гладкий колобок тіста. Викладаємо його в миску і залишаємо в теплому місці на 1 годину, щоб тісто збільшилося в об’ємі в 2-3 рази.
  4. Горіхи можна дрібно порубати або навіть розмолоти в борошно. Додаємо горіхи в тісто і залишаємо на 10-15 хвилин для відпочинку. Потім викладаємо на стіл і формуємо батон.
  5. Викладаємо тісто на деко і залишаємо на 20-30 хвилин, щоб тісто піднялося.
  6. Робимо за бажанням надрізи на тісті та відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. На низ обов’язково потрібно поставити деко, наповнений гарячою водою.
  7. Після 15 хвилин зменшуємо температуру до 170 С і прибираємо воду. Випікаємо ще близько 20 хвилин.

Готовий хліб виймаємо і даємо йому охолонути.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рагу з грибами
Їжа в школу
Що приготувати школяреві в школу на обід
Перекуси в школу
Ланч-бокс: ідеї
Що готувати на Горіховий Спас
Горіховий Спас – рецепти
Маковей рецепти – що приготувати
Коржі на Маковея – кращі рецепти
Що приготувати на Медовий Спас
7 смачних історій для пікніка з гірчицею Торчин
Як приготувати морозиво вдома
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст
Сніданок на День матері

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками