Гедза — рецепт японських пельменів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиЯпонська кухня
Гедза — це японська назва китайських смажених пельменів цзяоцзи. У Китаї пельмені в основному відварюють або готують на пару. Японці ж люблять гедза смажити. Вони настільки уподобали цю страву, що вже давно вважають її своєю
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Для начинки:
Фарш м'ясний500 г
Пекінська капуста250 г
Часник3 зубчики
Імбир (корінь)1 шматочок
Лимонний сік0,5 ст. л.
Оцет рисовий1 ч. л.
Соєвий соус1 ст. л.
Рибний соус1 ч. л.
Зелена цибуля1 пучок
Перець свіжомелений (суміш) за смаком
Сіль за смаком
Для тіста:
Борошно400 г
Крохмаль3 ч. л.
Окріп200 мл
Сіль3 дрібки
Додати в список покупок

Як приготувати гедза

  1. Зелену цибулю і пекінську капусту миємо, обсушуємо. Зрізаємо у капустяного листя щільну частину. Цибулю і капусту дрібно шаткуємо.
  2. За допомогою часникодавки або дрібної терки подрібнюємо часник і невеликий шматочок імбиру (приблизно 1 см).
  3. До фаршу додаємо подрібнену цибулю з капустою, часник, імбир, сік лимона, соєвий соус, рибний соус, рисовий оцет. Приправляємо перцем і добре перемішуємо. Солимо.

    До фаршу японці додають ще й саке

  4. Готуємо тісто: змішуємо борошно з крохмалем, додаємо кілька дрібок солі.
  5. Потім поступово вводимо гарячу воду та відразу замішуємо тісто. Перемішуємо тісто спочатку вінчиком, а потім руками. Процес вимішування займе не менше 5 хвилин. Після чого обгортаємо тісто харчовою плівкою й охолоджуємо.
  6. Поверхню столу присипаємо борошном. Тонко розкачуємо тісто та вирізаємо невеликі кільця.
  7. На кожне кільце тіста кладемо по 1 ч. л. начинки та формуємо пельмені у вигляді півмісяця з защипами з одного боку.
  8. Перед тим, як будемо складати тісто, змащуємо трохи внутрішні краї водою. Так воно буде краще склеюватися. Тепер складаємо тісто.
  9. Обсмажуємо гедза на пательні в невеликій кількості олії до рум’яної скоринки.
  10. Потім вливаємо трохи окропу (вода повинна покрити гедза на 1/4 -1/3, не більше), закриваємо кришкою і продовжуємо приготування до тих пір, поки вся волога не википить.

Подаємо гедза з соєвим соусом і порубаною зеленою цибулею.

ГОТУЄМО З НАМИ
Суші — рецепт від Йошихіро Фудзівари

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пісні другі страви
Млинці з м’ясом
Страви з овочевої суміші
Заморожені овочі в духовці
Рагу із заморожених овочів
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)
Кутя із пшениці
Кутя із рису з маком
М’ясна тарілка: рецепти домашньої буженини, м’ясного рулету і балику
Курячий рулет (Все буде добре) (відеорецепт)
Печеня із курки в горщиках (фоторецепт)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік