Картопля у духовці: 5 смачних рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Готуємо картопляні шашлички, запечену картоплю з грибами, картоплю по-закарпатськи та картоплю по-селянськи. Також навчимо вас готувати корисну картоплю фрі з розмариновою сіллю
Зберегти в кулінарну книгу

Картопляні шашлички

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг;
  • бекон — 250 г;
  • сіль — 20 г;
  • чорний мелений перець — 3 г;
  • білий мелений перець — 3 г;
  • олія рослинна — 30 мл.

 

Спосіб приготування

Кільця великої картоплі маринуємо в рослинній олії, суміші із білого, чорного перців і солі. Бекон без шкірки нарізаємо слайсами. На дерев’яну шпажку нанизуємо найменше кільце, потім бекон, далі — кільце більшого розміру та знову бекон. Так нанизуємо всю картоплю і бекон — у картоплі повинна вийти її первісна довгасто-овальна форма. Кінці шпажок обмотуємо фольгою, відправляємо шашлички на решітку в духовку. Випікаємо при температурі 200 ° C протягом 30 хвилин.

Запечена картопля з грибами

Інгредієнти:

  • гриби – 100 г;
  • вершкове масло – 70 г;
  • цибуля – 50 г;
  • картопля – 6 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • розмарин – за смаком.

 

Спосіб приготування

Картоплю розрізаємо вздовж на дві частини. Кожну частину нарізаємо впоперек, притримуємо пальцями, щоб вона не розпалася. Продовження рецепта читайте тут.

Картопля по-закарпатськи

Інгредієнти:

  • картопля – 500 г;
  • кукурудзяне борошно – 1 склянка;
  • вершкове масло – за смаком;
  • бринза – 50 г;
  • сіль – за смаком.

 

Спосіб приготування

Картоплю очищуємо від шкірки, нарізаємо кубиками та відварюємо в підсоленій воді до готовності. Воду зливаємо. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Картопля по-селянськи

Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт.;
  • масло вершкове – 50 г;
  • сир твердий – 250 г;
  • сіль -за смаком.

 

Спосіб приготування

Картоплю очищуємо від шкірки, нарізаємо великими скибочками та злегка відварюємо в підсоленій воді. Зливаємо воду, картоплю перекладаємо на пательню, поливаємо розтопленим вершковим маслом та кладемо в нагріту до 180 ° С духовку. Продовження рецепта читайте тут.

Корисна картопля фрі

Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;
  • рослинна олія – за смаком;
  • часник – 3 зубчики;
  • ароматні трави – за смаком;
  • свіжий розмарин – 1 ст. л.;
  • лимонна цедра – 0,5 ч. л.;
  • морська сіль – за смаком.

 

Спосіб приготування

Нарізаємо картоплю брусочками шириною 1 см. Відварюємо картоплю до напівготовності в підсоленій воді. Потім відкидаємо її на сито, щоб стекла вода. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як по-особливому приготувати картоплю: 5 рецептів

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Шашлик в гранатовому соку
Як приготувати шашлик
Вечеря на День матері
Шашлик по-карськи
Шашлик з баранини
Пісні другі страви
Млинці з м’ясом
Страви з овочевої суміші
Заморожені овочі в духовці
Рагу із заморожених овочів
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками