Картопляні шашлички
Інгредієнти:
- картопля — 1 кг;
- бекон — 250 г;
- сіль — 20 г;
- чорний мелений перець — 3 г;
- білий мелений перець — 3 г;
- олія рослинна — 30 мл.
Спосіб приготування
Кільця великої картоплі маринуємо в рослинній олії, суміші із білого, чорного перців і солі. Бекон без шкірки нарізаємо слайсами. На дерев’яну шпажку нанизуємо найменше кільце, потім бекон, далі — кільце більшого розміру та знову бекон. Так нанизуємо всю картоплю і бекон — у картоплі повинна вийти її первісна довгасто-овальна форма. Кінці шпажок обмотуємо фольгою, відправляємо шашлички на решітку в духовку. Випікаємо при температурі 200 ° C протягом 30 хвилин.
Запечена картопля з грибами
Інгредієнти:
- гриби – 100 г;
- вершкове масло – 70 г;
- цибуля – 50 г;
- картопля – 6 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- розмарин – за смаком.
Спосіб приготування
Картоплю розрізаємо вздовж на дві частини. Кожну частину нарізаємо впоперек, притримуємо пальцями, щоб вона не розпалася. Продовження рецепта читайте тут.
Картопля по-закарпатськи
Інгредієнти:
- картопля – 500 г;
- кукурудзяне борошно – 1 склянка;
- вершкове масло – за смаком;
- бринза – 50 г;
- сіль – за смаком.
Спосіб приготування
Картоплю очищуємо від шкірки, нарізаємо кубиками та відварюємо в підсоленій воді до готовності. Воду зливаємо. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Картопля по-селянськи
Інгредієнти:
- картопля – 6 шт.;
- масло вершкове – 50 г;
- сир твердий – 250 г;
- сіль -за смаком.
Спосіб приготування
Картоплю очищуємо від шкірки, нарізаємо великими скибочками та злегка відварюємо в підсоленій воді. Зливаємо воду, картоплю перекладаємо на пательню, поливаємо розтопленим вершковим маслом та кладемо в нагріту до 180 ° С духовку. Продовження рецепта читайте тут.
Корисна картопля фрі
Інгредієнти:
- картопля – 3 шт.;
- рослинна олія – за смаком;
- часник – 3 зубчики;
- ароматні трави – за смаком;
- свіжий розмарин – 1 ст. л.;
- лимонна цедра – 0,5 ч. л.;
- морська сіль – за смаком.
Спосіб приготування
Нарізаємо картоплю брусочками шириною 1 см. Відварюємо картоплю до напівготовності в підсоленій воді. Потім відкидаємо її на сито, щоб стекла вода. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
ГОТУЄМО З НАМИ
Як по-особливому приготувати картоплю: 5 рецептів