М’ясо по-французьки: кращі рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
М'ясо по-французьки — дійсно популярна й улюблена страва. Продукти для неї прості, а приготування займе зовсім небагато часу. Давайте приготуємо м'ясо по-французьки з помідорами, або ананасами, або ж без додавання майонезу.
Зберегти в кулінарну книгу

М’ясо по-французьки з помідорами під сиром

Інгредієнти:

  • яловичий биток – 1 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сир твердий – 300 г;
  • помідори – 4 шт.;
  • сіль, перець – за смаком.

 

Спосіб приготування

Яловичий биток миємо, сушимо, нарізаємо пластинами завтовшки 1-1,5 см. Потім відбиваємо, солимо та перчимо з двох сторін. Цибулю нарізаємо півкільцями, помідори тонкими кільцями, сир натираємо на тертці. М’ясо викладаємо на деко, зверху кладемо цибулю, потім помідори, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку. Запікаємо м’ясо по-французьки близько 40 хвилин при температурі 180 градусів, до утворення рум’яної скоринки.

М’ясо по-французьки: класичний рецепт

Інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 200 г;
  • цибуля – 0,5 шт.;
  • помідор – 0,5 шт.;
  • сир твердий – 70 г;
  • майонез – 1 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

 

Спосіб приготування

Свинину промиваємо під проточною водою і злегка відбиваємо (вона не повинна втратити форму). Цибулю та помідори нарізаємо тонкими кільцями. Деко змащуємо рослинною олією, викладаємо м’ясо, солимо його, перчимо і розкладаємо нарізану цибулю і помідор. Продовження рецепта читайте тут.

М’ясо по-французьки без майонезу

Інгредієнти:

  • куряче філе – 350 г;
  • сир – 120 г;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • печериці – 120 г;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • гірчиця в зернах – 2 ч. л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • олія соняшникова – 2 ст. л.

 

Спосіб приготування

Куряче філе розрізаємо навпіл уздовж і відбиваємо молоточком. З обох сторін солимо та перчимо. Також можна використовувати будь-які улюблені приправи. Печериці нарізаємо пластинами, солимо й обсмажуємо на соняшниковій олії. У сметану додаємо гірчицю зернами і перемішуємо. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо на неї відбите м’ясо і змащуємо м’ясо сметанно-гірчичною сумішшю. Цибулю нарізаємо тонкими кільцями і викладаємо на шматочки м’яса. Наступним шаром викладаємо пластинки обсмажених грибів (частину залишаємо для оформлення). Знову викладаємо шар сметанною сумішшю. Сир натираємо на тертці і посипаємо на м’ясо верхнім шаром. Викладаємо грибочки, що залишилися. Запікаємо м’ясо по-французьки без майонезу 25 хвилин, до того моменту, коли сир розплавиться і почне підрум’янюватися.

М’ясо по-французьки з ананасами

Інгредієнти:

  • куряче філе — 4 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • майонез — 250 г;
  • олія рослинна — 2 ст. л.;
  • сир (твердий) — 300 г ;
  • ананаси — 150 г;
  • оцет – за смаком;
  • сіль і перець – за смаком.

 

Спосіб приготування

Куряче філе розрізаємо (уздовж) на дві частини і злегка відбиваємо (курятина не повинна втратити форму!), Посипаємо сіллю і перцем. Цибулю (вона повинна бути соковитою) очищуємо та нарізаємо кільцями. Потім кільця цибулі маринуємо: кладемо їх в тарілку середньої глибини і заливаємо невеликою кількістю оцту (яблучним або виноградним) і такою ж кількістю води. Залишаємо цибулю 10-15 хвилин. Деко змащуємо рослинною олією, викладаємо на нього м’ясо, зверху на м’ясо — мариновану цибулю, майонез, ананаси або печериці, а потім посипаємо все натертим на крупну тертку сиром. Відправляємо м’ясо запікатися в духовку (15-20 хвилин), розігріту до 160 ° C.

ГОТУЄМО З НАМИ
Що приготувати з курячого філе: 5 простих рецептів

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Тушкована картопля з грибами
Смажена картопля з часником
Як незвично приготувати реберця — 3 рецепта
Що приготувати дітям з гарбуза: 5 цікавих рецептів
Що приготувати з хурми: 5 осінніх рецептів
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
Плов з м’ясом: рецепт приготування
Домашній хліб: декілька перевірених рецептів
Англійський сніданок, який можна приготувати вдома
Урожай грибів: як правильно готувати лісові дари
5 домашніх рецептів найпопулярніших тортів
Паста Карбонара без вершків
Що приготувати з брокколі: 5 оригінальних рецептів
Пташине молоко: різноманітність рецептів
3 рецепти ідеальної Шуби

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею