М’ясо по-французьки: кращі рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
М'ясо по-французьки — дійсно популярна й улюблена страва. Продукти для неї прості, а приготування займе зовсім небагато часу. Давайте приготуємо м'ясо по-французьки з помідорами, або ананасами, або ж без додавання майонезу.
Зберегти в кулінарну книгу

М’ясо по-французьки з помідорами під сиром

Інгредієнти:

  • яловичий биток – 1 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сир твердий – 300 г;
  • помідори – 4 шт.;
  • сіль, перець – за смаком.

 

Спосіб приготування

Яловичий биток миємо, сушимо, нарізаємо пластинами завтовшки 1-1,5 см. Потім відбиваємо, солимо та перчимо з двох сторін. Цибулю нарізаємо півкільцями, помідори тонкими кільцями, сир натираємо на тертці. М’ясо викладаємо на деко, зверху кладемо цибулю, потім помідори, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку. Запікаємо м’ясо по-французьки близько 40 хвилин при температурі 180 градусів, до утворення рум’яної скоринки.

М’ясо по-французьки: класичний рецепт

Інгредієнти:

  • свиняча вирізка – 200 г;
  • цибуля – 0,5 шт.;
  • помідор – 0,5 шт.;
  • сир твердий – 70 г;
  • майонез – 1 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

 

Спосіб приготування

Свинину промиваємо під проточною водою і злегка відбиваємо (вона не повинна втратити форму). Цибулю та помідори нарізаємо тонкими кільцями. Деко змащуємо рослинною олією, викладаємо м’ясо, солимо його, перчимо і розкладаємо нарізану цибулю і помідор. Продовження рецепта читайте тут.

М’ясо по-французьки без майонезу

Інгредієнти:

  • куряче філе – 350 г;
  • сир – 120 г;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • печериці – 120 г;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • гірчиця в зернах – 2 ч. л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • олія соняшникова – 2 ст. л.

 

Спосіб приготування

Куряче філе розрізаємо навпіл уздовж і відбиваємо молоточком. З обох сторін солимо та перчимо. Також можна використовувати будь-які улюблені приправи. Печериці нарізаємо пластинами, солимо й обсмажуємо на соняшниковій олії. У сметану додаємо гірчицю зернами і перемішуємо. Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо на неї відбите м’ясо і змащуємо м’ясо сметанно-гірчичною сумішшю. Цибулю нарізаємо тонкими кільцями і викладаємо на шматочки м’яса. Наступним шаром викладаємо пластинки обсмажених грибів (частину залишаємо для оформлення). Знову викладаємо шар сметанною сумішшю. Сир натираємо на тертці і посипаємо на м’ясо верхнім шаром. Викладаємо грибочки, що залишилися. Запікаємо м’ясо по-французьки без майонезу 25 хвилин, до того моменту, коли сир розплавиться і почне підрум’янюватися.

М’ясо по-французьки з ананасами

Інгредієнти:

  • куряче філе — 4 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • майонез — 250 г;
  • олія рослинна — 2 ст. л.;
  • сир (твердий) — 300 г ;
  • ананаси — 150 г;
  • оцет – за смаком;
  • сіль і перець – за смаком.

 

Спосіб приготування

Куряче філе розрізаємо (уздовж) на дві частини і злегка відбиваємо (курятина не повинна втратити форму!), Посипаємо сіллю і перцем. Цибулю (вона повинна бути соковитою) очищуємо та нарізаємо кільцями. Потім кільця цибулі маринуємо: кладемо їх в тарілку середньої глибини і заливаємо невеликою кількістю оцту (яблучним або виноградним) і такою ж кількістю води. Залишаємо цибулю 10-15 хвилин. Деко змащуємо рослинною олією, викладаємо на нього м’ясо, зверху на м’ясо — мариновану цибулю, майонез, ананаси або печериці, а потім посипаємо все натертим на крупну тертку сиром. Відправляємо м’ясо запікатися в духовку (15-20 хвилин), розігріту до 160 ° C.

ГОТУЄМО З НАМИ
Що приготувати з курячого філе: 5 простих рецептів

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рагу з грибами
Їжа в школу
Що приготувати школяреві в школу на обід
Ланч-бокс: ідеї
Що готувати на Горіховий Спас
Горіховий Спас – рецепти
Маковей рецепти – що приготувати
Коржі на Маковея – кращі рецепти
Що приготувати на Медовий Спас
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст
Шашлик в гранатовому соку
Як приготувати шашлик
Сніданок на День матері
Вечеря на День матері


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками