Картопля фрі, як в Макдональдсі
СКЛАДОВІ
- Картопля – 500 г;
- Рослинна олія – 1 л;
- Сіль за смаком
Як приготувати картоплю фрі, як в Макдональдсі
- Картоплю треба правильно нарізати. Для цього беремо велику картоплю і поділяємо її на пластинки в 1 см, а потім ці платівки розрізаємо на брусочки шириною в 1 см.
- Тепер кладемо нашу картоплю ненадовго в дуже холодну воду (можна з льодом). Потым дуже добре витираємо насухо чистим кухонним рушником.
Продовження рецепта ви можете дізнатися тут.
Смажена картопля з часником
Складові:
- Картопля – 1 кг;
- Олія – 0,5 склянки;
- Часник – 1-2 зубчики;
- Зелень – за смаком;
- Сіль за смаком;
- Прянощі – за смаком
Як приготувати смажену картоплю з часником дивіться тут.
Смажена картопля з грибами
СКЛАДОВІ
- Картопля – 500 г;
- Часник – 4 зубчики;
- Цибулина – 1-2 шт .;
- Гриби – 400 г;
- Олія – за смаком;
- Чорний перець – за смаком;
- Сіль за смаком;
- Зелень – за смаком
Рецепт приготування – тут.
Картопляний гратен з вершками
Складові:
- картопля
- вершки
- часник
- сир
Картоплю чистимо та нрізаємо дуже тонкими скибочками. Часник чистимо й чавимо, вершки змішуємо з сіллю, перцем і мускатним горіхом. Доводимо все до кипіння та даємо злегка охолонути. Додаємо в вершки товчений часник, ретельно розмішуємо. Продовження рецепта читайте за посиланням.
Картопля, фарширована фаршем
СКЛАДОВІ
- Картопля – 8 шт.
- Фарш м’ясний – 300 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Масло вершкове – 1 ст. ложка - Сметана – 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Олія – за смаком
- Зелень кропу – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Картоплю (намагайтеся брати рівну і більш круглу картоплю) очищаємо, промиваємо і відварюємо в підсоленій воді протягом 10 хвилин. Потім виймаємо, розрізаємо навпіл і ложечкою, обережно, вибираємо серединку.
- Картоплю зсередини наколюємо в декількох місцях виделкою, солимо і змащуємо сметаною.
- Цибулю очищаємо, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії. Змішуємо з фаршем, присолюємо і наповнюємо картоплину. Зверху змащуємо сметаною.
- Картоплю розкладаємо на деко і ставимо в розігріту до середньої температури духовку на 20-30 хвилин.
- Поки фарширована картопля готується, кілька разів змащуємо її сметаною.
- Перед тим, як вимкнути вогонь, кладемо на кожну фаршировану картоплю по чверті чайної ложки вершкового масла і присипаємо кропом.