Як приготувати картоплю фрі в каструлі
- Картопли миємо, чистимо і нарізаємо тонкою соломкою. Якщо картопля дуже крохмальна, вимочуємо її в воді півгодини. Після виймаємо і обов’язково добре просушуюємо рушниками – вологу картоплю закладати в киплячу олію не можна!
- У глибокій чавунній або сталевої каструлі з товстим дном 10-15 хвилин нагріваємо олію. Це повинна бути рафінована, бажано дезодорована олія – соняшникова, оливкова, кукурудзяна або будь-яка інша рослинна олія.
- Коли температура досягне позначки 180⁰ – 190⁰ (якщо у вас немає кулінарного термометра, просто опустіть в розігріту олію маленький шматочок картоплі – якщо він спливе, масло готове), акуратно закладаємо картоплю в олію за допомогою шумівки. Будьте уважні і не кидайте відразу багато картоплі, щоб масло не бризкало.
- Як тільки картопля набуде приємного золотистого відтінку, виймаємо її невеликими порціями шумівкою. Діяти треба швидко, щоб картопля не пересмажилася.
- Солимо картоплю безпосередньо перед тим, як їсти, інакше вона розмокне і перетворитися з хрусткої в м’яку.
Картопля фрі в каструлі готова!