Котлета по-київськи та курячий рулет

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Для приготування котлети по-київськи використовуємо особливі інгредієнти — крохмаль і горілку. А курячий рулет готуємо з курагою, чорносливом і горіхами.
Зберегти в кулінарну книгу

Котлета по-київськи традиційна

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 4 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Мелений перець — за смаком
  • Рослинна олія — 300 мл
  • Горілка — 50 мл

 

Для зеленого масла:

  • Вершкове масло — 200 г
  • Кріп — 50 г
  • Сіль — за смаком
  • Колотий лід — за смаком

 

Для паніровки:

  • Панірувальні сухарі — 300 г
  • Крохмаль — 100 г
  • Борошно — 100 г
  • Яйця — 4 шт.
  • Сіль — за смаком

 

Спосіб приготування

  1. Готуємо зелене масло. Зелень кропу миємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо. М’яке вершкове масло з’єднуємо з кропом, дрібкою солі і колотим льодом. Перемішуємо. Викладаємо масло на харчову плівку, формуємо брусок і відправляємо в морозильну камеру на 15-20 хвилин.
  2. Заморожене масло нарізаємо брусками шириною 1 см і довжиною 5-6 см.
  3. Уздовж курячого філе робимо надріз і розкриваємо, як книгу. Філе (велике і маленьке) відбиваємо між двома шарами харчової плівки.
  4. Куряче філе солимо та перчимо.
  5. На середину великого філе викладаємо заморожене масло. Накриваємо маленьким філе. Щільно обертаємо масло курячим філе з усіх боків. І формуємо котлету.
  6. Для панірування — розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі та трохи збиваємо суміш виделкою. У дві інші миски насипаємо борошно та панірувальні сухарі. У панірувальні сухарі додаємо крохмаль.
  7. Паніруємо котлети в борошні, вмочуємо в збиті яйця, обвалюємо в панірувальних сухарях. Весь процес повторюємо знову.
  8. Котлети по-київськи в паніровці відправляємо в морозилку на кілька хвилин.
  9. У глибокій пательні розігріваємо олію. Додаємо 50 мл горілки. Обсмажуємо котлети по-київськи до рум’яної скоринки по 2-3 хвилини з кожного боку, поливаючи її розпеченою олією із пательні.
  10. Потім перекладаємо котлети по-київськи в форму для запікання. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку та доводимо до готовності близько 10 хвилин.

Рулет «Бурштиновий»

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 3 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Зелена цибуля — 50 г
  • Волоські горіхи — 50 г
  • Курага — 10 шт.
  • Чорнослив — 10 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Мелений чорний перець — за смаком

 

Для соусу:

  • Лимон (сік) — ½ шт.
  • Гірчиця у зернах — 50 г
  • Оливкова олія — 1 ст. л.

 

Спосіб приготування

  1. Куряче філе відбиваємо, перчимо, солимо.
  2. Замочуємо окремо курагу та чорнослив у теплій воді.
  3. Готуємо фарш для рулету: нарізаємо вздовж зелену цибулю, подрібнюємо часник, курагу, чорнослив, додаємо подрібнені горіхи.
  4. Куряче філе викладаємо на харчову плівку.
  5. На широкий край філе викладаємо начинку для курячого рулету. Загортаємо за допомогою харчової плівки рулет, ховаючи край філе в середину.
  6. Викладаємо рулет на змащену олією форму. У форму додаємо 3-4 ст. л. води.
  7. Форму закриваємо фольгою, запікаємо в духовці 20 хвилин. Знімаємо фольгу, змащуємо рулет соусом (гірчиця, змішана з соком лимона та оливковою олією).
  8. Запікаємо ще 10 хвилин до золотистої скоринки.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як правильно смажити котлети по-київськи?

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Шашлик в гранатовому соку
Як приготувати шашлик
Вечеря на День матері
Шашлик по-карськи
Шашлик з баранини
Пісні другі страви
Млинці з м’ясом
Страви з овочевої суміші
Заморожені овочі в духовці
Рагу із заморожених овочів
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці