Котлета по-київськи традиційна
Інгредієнти:
- Куряче філе — 4 шт.
- Сіль — за смаком
- Мелений перець — за смаком
- Рослинна олія — 300 мл
- Горілка — 50 мл
Для зеленого масла:
- Вершкове масло — 200 г
- Кріп — 50 г
- Сіль — за смаком
- Колотий лід — за смаком
Для паніровки:
- Панірувальні сухарі — 300 г
- Крохмаль — 100 г
- Борошно — 100 г
- Яйця — 4 шт.
- Сіль — за смаком
Спосіб приготування
- Готуємо зелене масло. Зелень кропу миємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо. М’яке вершкове масло з’єднуємо з кропом, дрібкою солі і колотим льодом. Перемішуємо. Викладаємо масло на харчову плівку, формуємо брусок і відправляємо в морозильну камеру на 15-20 хвилин.
- Заморожене масло нарізаємо брусками шириною 1 см і довжиною 5-6 см.
- Уздовж курячого філе робимо надріз і розкриваємо, як книгу. Філе (велике і маленьке) відбиваємо між двома шарами харчової плівки.
- Куряче філе солимо та перчимо.
- На середину великого філе викладаємо заморожене масло. Накриваємо маленьким філе. Щільно обертаємо масло курячим філе з усіх боків. І формуємо котлету.
- Для панірування — розбиваємо яйця, додаємо дрібку солі та трохи збиваємо суміш виделкою. У дві інші миски насипаємо борошно та панірувальні сухарі. У панірувальні сухарі додаємо крохмаль.
- Паніруємо котлети в борошні, вмочуємо в збиті яйця, обвалюємо в панірувальних сухарях. Весь процес повторюємо знову.
- Котлети по-київськи в паніровці відправляємо в морозилку на кілька хвилин.
- У глибокій пательні розігріваємо олію. Додаємо 50 мл горілки. Обсмажуємо котлети по-київськи до рум’яної скоринки по 2-3 хвилини з кожного боку, поливаючи її розпеченою олією із пательні.
- Потім перекладаємо котлети по-київськи в форму для запікання. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку та доводимо до готовності близько 10 хвилин.
Рулет «Бурштиновий»
Інгредієнти:
- Куряче філе — 3 шт.
- Часник — 1 зубчик
- Зелена цибуля — 50 г
- Волоські горіхи — 50 г
- Курага — 10 шт.
- Чорнослив — 10 шт.
- Сіль — за смаком
- Мелений чорний перець — за смаком
Для соусу:
- Лимон (сік) — ½ шт.
- Гірчиця у зернах — 50 г
- Оливкова олія — 1 ст. л.
Спосіб приготування
- Куряче філе відбиваємо, перчимо, солимо.
- Замочуємо окремо курагу та чорнослив у теплій воді.
- Готуємо фарш для рулету: нарізаємо вздовж зелену цибулю, подрібнюємо часник, курагу, чорнослив, додаємо подрібнені горіхи.
- Куряче філе викладаємо на харчову плівку.
- На широкий край філе викладаємо начинку для курячого рулету. Загортаємо за допомогою харчової плівки рулет, ховаючи край філе в середину.
- Викладаємо рулет на змащену олією форму. У форму додаємо 3-4 ст. л. води.
- Форму закриваємо фольгою, запікаємо в духовці 20 хвилин. Знімаємо фольгу, змащуємо рулет соусом (гірчиця, змішана з соком лимона та оливковою олією).
- Запікаємо ще 10 хвилин до золотистої скоринки.