Як приготувати печеню в гарбузі
- Зрізаємо верхівку гарбуза – кришку. Ложкою витягаємо всю м’якоть, відступивши 3 см від краю зрізу, щоб кришка не провалилася всередину. Отримані каструлю і кришку запікаємо в духовці до напівготовності.
Гарбуз вибираємо невеликий, щоб помістився в духовку, з хвостиком
- У той час, нарізаємо великими шматками картоплю і злегка обсмажуємо. Окремо обсмажуємо м’ясо, нарізане такими ж шматочками, як і картопля. Солимо та перчимо м’ясо, а потім додаємо дрібно порізану цибулю і натерту на тертці моркву.
- Окремо обсмажуємо гриби. Тепер в картоплю додаємо 500 мл води, доводимо до кипіння.
- Додаємо м’ясо і тушкуємо 10 хвилин.
- Гарбузову каструльку натираємо зсередини товченим часничком. Заповнюємо її картоплею з м’ясом, зверху кладемо гриби і запікаємо в духовці 20-30 хвилин.
Подаємо печеню в гарбузі з дрібно порізаною петрушкою.
Читайте також, як приготувати суп-пюре з гарбуза.