Грибний сезон: 13 секретів, які потрібно знати грибнику

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиВегетаріанство
Всім грибникам та просто поціновувачам смачних грибів присвячується: розповідаємо секрети збору, підготовки та приготування грибів вдома
Зберегти в кулінарну книгу

Як зберігати свіжозібрані гриби

  1. У старих грибів з нижньої сторони шляпки краще зрізати трубчатий шар
  2. Гриби не можна зберігати більше 2-3 годин
  3. Гриби, зібрані у сиру та дощову погоду, псуються швидше
  4. Якщо у вас немає часу одразу приготувати гриби, залийте їх холодною підсоленою водою
  5. Гриби можна зберігати до 2-х діб. Для цього складіть їх у сито, друшляк чи емальований посуд та, не накриваючи кришкою, поставте в холодильник
  6. Для того, щоб позбутися від черв’яків в грибах, приберіть зі шляпки трубчастий шар, різріжте ніжку на 2 поздовжні частини та складіть у ємність с сильно солоною водою на 2-3 години

Як смачно приготувати, засолити чи замаринувати гриби

  1. Гриби гарно поєднуються зі сметанним соусом. Однак, додавати його потрібно лише після того, як гриби просмажаться
  2. Ідеальні гриби для соління — маслята, опята, шляпки підберезовиків та білих грибів
  3. Білий гриб при обробці не втрачає свого кольору. Він чудово підходить для додавання у бульйони, соуси та основні страви. Також білі гриби смачні в маринованому та солоному вигляді
  4. Підберезовики і підосиновики смажать, тушкують, маринують та солять, але в супи не кладуть – вони надають відвару темний колір
  5. Не варто поєднувати шампіньйони з сильними прямностями – вони роблять їх смак гірше
  6. Використовуючи мариновані гриби для соусу, не варто варити їх надто довго. Від цього вони стануть твердими
  7. В шляпках грибів менше грибної клітковини, тому вони краще переварюються та швидше готуються.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
7 смачних історій для пікніка з гірчицею Торчин
Чи можна їсти свинину на Новий рік 2019?
Моцарелла Ді Буфалло
10 несподіваних порад приготування курки
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Як вибрати м’ясо індички: 7 правил
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками