Як зберігати свіжозібрані гриби
- У старих грибів з нижньої сторони шляпки краще зрізати трубчатий шар
- Гриби не можна зберігати більше 2-3 годин
- Гриби, зібрані у сиру та дощову погоду, псуються швидше
- Якщо у вас немає часу одразу приготувати гриби, залийте їх холодною підсоленою водою
- Гриби можна зберігати до 2-х діб. Для цього складіть їх у сито, друшляк чи емальований посуд та, не накриваючи кришкою, поставте в холодильник
- Для того, щоб позбутися від черв’яків в грибах, приберіть зі шляпки трубчастий шар, різріжте ніжку на 2 поздовжні частини та складіть у ємність с сильно солоною водою на 2-3 години
Як смачно приготувати, засолити чи замаринувати гриби
- Гриби гарно поєднуються зі сметанним соусом. Однак, додавати його потрібно лише після того, як гриби просмажаться
- Ідеальні гриби для соління — маслята, опята, шляпки підберезовиків та білих грибів
- Білий гриб при обробці не втрачає свого кольору. Він чудово підходить для додавання у бульйони, соуси та основні страви. Також білі гриби смачні в маринованому та солоному вигляді
- Підберезовики і підосиновики смажать, тушкують, маринують та солять, але в супи не кладуть – вони надають відвару темний колір
- Не варто поєднувати шампіньйони з сильними прямностями – вони роблять їх смак гірше
- Використовуючи мариновані гриби для соусу, не варто варити їх надто довго. Від цього вони стануть твердими
- В шляпках грибів менше грибної клітковини, тому вони краще переварюються та швидше готуються.