Грибний сезон: 13 секретів, які потрібно знати грибнику

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиВегетаріанство
Всім грибникам та просто поціновувачам смачних грибів присвячується: розповідаємо секрети збору, підготовки та приготування грибів вдома
Зберегти в кулінарну книгу

Як зберігати свіжозібрані гриби

  1. У старих грибів з нижньої сторони шляпки краще зрізати трубчатий шар
  2. Гриби не можна зберігати більше 2-3 годин
  3. Гриби, зібрані у сиру та дощову погоду, псуються швидше
  4. Якщо у вас немає часу одразу приготувати гриби, залийте їх холодною підсоленою водою
  5. Гриби можна зберігати до 2-х діб. Для цього складіть їх у сито, друшляк чи емальований посуд та, не накриваючи кришкою, поставте в холодильник
  6. Для того, щоб позбутися від черв’яків в грибах, приберіть зі шляпки трубчастий шар, різріжте ніжку на 2 поздовжні частини та складіть у ємність с сильно солоною водою на 2-3 години

Як смачно приготувати, засолити чи замаринувати гриби

  1. Гриби гарно поєднуються зі сметанним соусом. Однак, додавати його потрібно лише після того, як гриби просмажаться
  2. Ідеальні гриби для соління — маслята, опята, шляпки підберезовиків та білих грибів
  3. Білий гриб при обробці не втрачає свого кольору. Він чудово підходить для додавання у бульйони, соуси та основні страви. Також білі гриби смачні в маринованому та солоному вигляді
  4. Підберезовики і підосиновики смажать, тушкують, маринують та солять, але в супи не кладуть – вони надають відвару темний колір
  5. Не варто поєднувати шампіньйони з сильними прямностями – вони роблять їх смак гірше
  6. Використовуючи мариновані гриби для соусу, не варто варити їх надто довго. Від цього вони стануть твердими
  7. В шляпках грибів менше грибної клітковини, тому вони краще переварюються та швидше готуються.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чи можна їсти свинину на Новий рік 2019?
Моцарелла Ді Буфалло
10 несподіваних порад приготування курки
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Як прикрасити новорічний стіл 2019 — кращі ідеї
Як вибрати м’ясо індички: 7 правил
Кекси, мафіни, капкейки — у чому різниця?
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
10 хитрощів від шеф-кухарів
Як приготувати зефір: 3 рецепти
Що приготувати з кисломолочного сиру: 5 смачних варіацій
Як заготовити гриби на зиму: 4 популярних способи
Осінні рецепти: 5 незабутніх страв
Горіховий Спас 2018: що потрібно і не можна робити, щоб рік був хорошим
Латте і капучино: 5 відмінностей

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік