Як приготувати солянку із солоних грибів
- Солоні гриби відокремлюємо від розсолу, дрібно нарізаємо й обсмажуємо на рослинній олії.
- Окремо підсмажуємо нарізану півкільцями цибулю.
- Перемішуємо цибулю з грибами, додаємо сіль і половину очищених від шкірки і насіння, дрібно нарізаних огірків.
- Квашену капусту віджимаємо, викладаємо в каструлю з розігрітою рослинною олією і тушкуємо 1-1,5 години.
- За 15-20 хвилин до закінчення гасіння додаємо томатну пасту, нарізані часточками солоні огірки, цукор, сіль, чорний перець і лавровий лист.
- Половину тушкованої капусти викладаємо в змащений жиром і посипаний меленими сухарями сотейник, на капусту викладаємо підготовлені гриби.
- Добре розрівнюємо, покриваємо капустою, що залишилася. Посипаємо меленими сухарями, скроплюємо олією і запікаємо в добре розігрітій духовці 20-25 хвилин.
Готову солянку посипаємо рубаною зеленню, прикрашаємо маринованими сливами та кільцями лимона.