Як приготувати солянку грибну
- Гриби очищуємо від землі, піску та листя, промиваємо та відварюємо. Потім відвар зливаємо в іншу каструлю (вона нам ще знадобиться), а гриби нарізаємо невеликими шматочками.
- Цибулю дрібно нарізаємо і пасеруємо на вершковому маслі до золотистого кольору. Потім додаємо томатну пасту і обсмажуємо ще кілька секунд.
- Грибний бульйон доводимо до кипіння.
- Викладаємо в бульйон цибулю з пастою, нарізані солоні огірки і варимо 10-15 хвилин. Додаємо гриби, чорний перець, лавровий лист. Солимо та даємо закипіти. Потім кладемо в солянку маслини, каперси, сметану і варимо ще 3-5 хвилин.
- У тарілку з готовою солянкою кладемо кільце очищеного лимона та зелень.
Солоні огірки для солянок потрібно підбирати з хрусткою і щільною м’якоттю, пожовклу або грубу шкірку треба обов’язково зняти, а якщо огірок має крупне насіння, його краще видалити.
Смак рідких солянок багато в чому залежить від якості бульйону, тому для його приготування треба брати необхідну кількість води, щоб не доливати воду під час варіння.