Холодець: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ЗакускиРецепти на Різдво 2019
Готувати холодець — справа не швидка, але не така вже й заморочлива, як здається. Як приготувати смачний холодець дивіться у нашому покроковому рецепті
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Свиняча ніжка або рулька1 шт.
Морква1 шт.
Часник5 зубчиків
Лавровий лист1 шт.
Курячі стегенця2 шт.
Сіль за смаком
Перець горошком5 шт.
Додати в список покупок

Як приготувати холодець

Продукти для приготування холодцю

1. Рульку (або свинячу ніжку) миємо, ретельно відшкрібаємо щетину; якщо потрібно — обсмалюємо на відкритому вогні. Ще раз промиваємо під проточною водою.

2. Замочуємо рульку (або ніжку) мінімум 3 години в холодній воді. Краще замочити м’ясо на ніч, щоб зранку почати готувати холодець.

3. Курячі стегенця (або курку) також обсмалюємо на відкритому вогні, миємо та разом зі свининою кладемо в велику каструлю. Заливаємо м’ясо водою. Вода повинна покрити м’ясо на 6-8 см.

4. Відправляємо в каструлю очищену моркву, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

5. До моменту закипання знімаємо з бульйону пінку, щоб холодець був прозорим. Потім зменшуємо вогонь і томимо холодець на маленькому вогні (бульйон не повинен бурхливо кипіти) 6-8 годин. У кінці варіння холодець солимо, додаємо кілька горошин чорного перцю і лавровий лист

Лавровий лист не можна залишати в бульйоні, він може надати бульйону гіркоту

7. Додаємо в бульйон роздавлений часник.

8. Виймаємо з бульйону м’ясо та відокремлюємо його від кісток.

9. М’ясо розкладаємо по тарілках і заливаємо бульйоном, який попередньо проціджуємо. Охолоджуємо та ставимо холодець у холодильник.

Холодець готовий!

Тонкощі приготування холодцю:

  • Найкраще холодець готувати з яловичих ніжок і півня — це 100%-ва гарантія того, що холодець точно застигне.
  • Якщо для приготування холодцю ви берете цілу курку, то її слід обробити. Свинячу ніжку або рульку також можна розрізати, а можна готувати цілою.
  • З яловичих або свинячих ніжок холодець виходить менш жирний, ніж зі свинячої рульки.
  • Солити холодець потрібно обережно — після застигання бульйон буде солоніший, ніж у теплому вигляді.
  • Проціджувати бульйон можна через дрібне ситечко або через складену вчетверо марлю. Марля також допомагає прибрати зайву жирність холодцю.
  • Щоб перевірити, чи застигає холодець, слід у кінці варіння налити кілька крапель бульйону на плоску тарілку та поставити її ненадовго в морозилку. Якщо холодець почне схоплюватися, значить, застигне.
  • Якщо раптом холодець не застигає, у бульйон потрібно буде додати желатин.

ГОТУЄМО З НАМИ
Курячий холодець від Алли Ковальчук

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Закуски на 8 березня
Хрусткі сирні крокети з плавленим сиром
Тарталетки з плавленим сиром
Холодні закуски на Новий рік 2019
Новорічний фуршет: кращі рецепти
Закуски на Новий рік: ТОП-5 оригінальних рецептів
Бутерброди на Новий рік 2019
Закуски на Новий рік 2019 на шпажках
Новорічні закусочні торти: 4 рецепти
Гарячі закуски на Новий рік 2019
Тарталетки з червоною рибою та сиром
Закуски на Новий рік 2019 з грибами
Швидкі закуски на Новий рік 2019
Сосиски в картопляному тісті
Тарталетки з начинкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік