Як приготувати чізкейк Нью-Йорк
1. Печиво подрібнюємо і з’єднуємо з розм’якшеним маслом, додаємо трохи цукру. Після викладаємо тісто у форму для запікання і розподіляємо по всій формі тонким шаром. В кінці формуємо бортики, охолоджуємо в холодильнику протягом 15 хвилин.
Якщо ви використовуєте солодке печиво, цукор в тісто можна не додавати.
2. Сир перемішуємо в блендері до однорідної кремоподібної маси. Поступово додаємо яйця, цукор, ванілін, борошно, вершки і цедру.
Сир для чізкейку повинен бути м’яким, жирним, добре віджатим і з солодким смаком. Ні в якому разі не беріть зернистий, кислий сир.
3. Дістаємо форму з коржем з холодильника і виливаємо всередину сирну масу. Ставимо чізкейк в духовку розігріту до 180 С на 10 хвилин, потім температуру зменшуємо до 100 С і випікаємо чізкейк ще протягом 60 хвилин. Після даємо пирогу охолонути.
Коли чізкейк запечеться, потрібно спробувати серединку – вона повинна бути пружною і схожою на мармелад. Це означає, що чізкейк готовий.
4. Подаємо чізкейк з чорничним мусом.
Якщо чізкейк тріснув, візьміть 250 г сметани, змішайте її з цукром і ваніліном. Цією сумішшю змастіть чізкейк і відправте його ще на 10 хвилин в духовку.
Читайте також: Чізкейк з 4-х інгредієнтів (Все буде добре) (відео)