Пироги зі шпинатом: 3 кращих рецепта

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиСніданки
Шпинат - справжнє джерело вітамінів восени. Пропонуємо вам 3 простих рецепта пирогів зі шпинатом на поживний сніданок, смачний обід і легку вечерю
Зберегти в кулінарну книгу

Кіш Лорен зі шпинатом на сніданок

Складові:

для тіста:

  • 100 г вершкового масла;
  • 1 склянка борошна;
  • дрібка солі;
  • 2 ст. л. сметани

для начинки:

  • 150-200 г. свіжого або замороженого шпинату;
  • 4 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 1/2 склянки вершків;
  • щіпка мускатного горіха;
  • сіль перець;

Як приготувати киш лорен зі шпинатом

  1. Замішуємо тісто: змішуємо борошно з сіллю, додаємо нарізане кубиками масло і замішуємо так, щоб втирати масло в борошно прямо руками.
  2. Коли масло і борошно стануть однорідною масою, додаємо сметану і знову замішуємо тісто – воно повинно вийде щільним і трохи липким, але не рідким. Слідкуйте, щоб масло не расстаяла, для цього замішувати тісто потрібно швидко.
  3. Обсипаємо тісто борошном і загортаємо харчовою плівкою. Відправляємо тісто в холодильник на півгодини.
  4. Готуємо начинку: чистимо цибулю, дрібно нарізаємо і смажимо на середньому вогні, на олії. Свіжий шпинат промиваємо, нарізаємо і теж відправляємо в сковороду до цибулі. Обсмажуємо все 7-10 хвилин.

    Якщо ви взяли заморожений шпинат, після розморожування слід віджати зайву рідину, інакше начинка вийде водянистою.

  5. Готуємо заливку: злегка збиваємо 4 яйця, вливаємо вершки, додаємо сіль, перець і мускатний горіх.
  6. Тісто дістаємо з холодильника і розгортає на присипаної борошном поверхні. Розкачуємо за допомогою качалки коло по діаметру форми, перекладаємо туди тісто і обрізаємо зайве.
  7. Зверху викладаємо шпинатну начинку і заливаємо яєчною заливкою.
  8. Ставимо киш в духовку, розігріту до 180 ° на півгодини.

Перед тим, як є пиріг, дайте йому трохи охолонути. Пиріг також можна нарізати порційно і заморозити на строк до місяця – поживний і смачний сніданок на кожен день готовий!

Лоранскій пиріг зі шпинатом і куркою на обід

Складові:

  • Вершкове масло 50 г
  • Яйце куряче 3 штуки
  • Вода 3 столові ложки
  • Пшеничне борошно 200 г
  • Куряче філе 300 г
  • Свіжі печериці 400 г
  • Молодий шпинат 200 г
  • Цибуля ріпчаста 100 г
  • Вершки 25% -ві 200 мл
  • Сир 150 г
  • Мускатний горіх 1 чайна ложка
  • Сіль за смаком
  • Олія за смаком

Як приготувати киш з куркою, шпинатом і грибами

  1. Масло вершкове перемішуємо з яйцем, додаємо воду, борошно і сіль, замішуємо тісто і загортаємо його в харчову плівку. Прибираємо тісто в холодильник на 30 хвилин.
  2. Куряче філе відварюємо і дрібно нарізаємо або розбираємо на волокна. Цибулю і гриби нарізаємо кубиками і обсмажуємо 10 хвилин на рослинній олії. Додаємо філе, шпинат і обсмажуємо ще 10 хвилин.
  3. Готуємо заливку: збиваємо 2 яйця, додаємо натертий сир, мускатний горіх і вершки. Все перемішуємо.

Форму змащуємо маслом, викладаємо тісто і формуємо бортики. Зверху викладаємо начинку, поливаємо заливанням і випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин.

Легкий киш зі скумбрією і шпинатом на вечерю

Складові:

для тіста:

  • Пшеничне борошно 0,5 склянки
  • Вівсяне борошно 0,5 склянки
  • Вершкове масло 100 г
  • Сіль 0,5 ч.л.

Для начинки:

  • Скумбрія 200 г
  • Шпинат 100 г
  • Сир 100 г
  • Молоко 200 мл
  • Яйця 5 шт

Як приготувати пиріг з рибою і шпинатом

Запікаємо скумбрію, замішуємо тісто і ставимо його на півгодини в холодильник. Розкачуємо тісто, викладаємо його у форму і зверху викладаємо запечену скумбрію. Зверху викладаємо шпинат, сир і заливаємо все яєчної заливанням. Більш докладний рецепт з фото читайте тут.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Медові млинці
Рагу з грибами
Їжа в школу
Що приготувати школяреві в школу на обід
Перекуси в школу
Ланч-бокс: ідеї
Що готувати на Горіховий Спас
Горіховий Спас – рецепти
Маковей рецепти – що приготувати
Коржі на Маковея – кращі рецепти
Що приготувати на Медовий Спас
7 смачних історій для пікніка з гірчицею Торчин
Як приготувати морозиво вдома
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці