5 кращих рецептів котлет

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Котлети — це дійсно улюблена страва всіх. Адже причин не любити їх не існує. Ми зібрали 5 смачних рецептів котлет із м'яса, печінки, курочки та грибів. Насолоджуйтеся!
Зберегти в кулінарну книгу

Домашні котлети

Інгредієнти:

  • свинина – 500 г;
  • яловичина – 500 г;
  • сухарі – 200 г;
  • цибуля – 100 г;
  • сіль – 2 ч. л.;
  • перець – за смаком;
  • сухарі панірувальні – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Усі продукти виймаємо з холодильника.
  2. Сухарі замочуємо в молоці, щоб вони стали м’якими.
  3. М’ясо пропускаємо через м’ясорубку разом з сухарями та цибулею. Якщо м’ясо жирне, в котлети потрібно додати яйце для того, щоб фарш не розвалювався.
  4. Фарш солимо, перчимо та добре вимішуємо.
  5. У кінці фарш відбиваємо. Формуємо з фаршу котлети товщиною 1 см і паніруємо в сухарях.
  6. На пательні розігріваємо олію, викладаємо в нього котлети і обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки на сильному вогні.
  7. Потім температуру зменшуємо до середньої, накриваємо пательню кришкою і готуємо котлети ще 20 хвилин.
  8. За 5 хвилин до закінчення приготування додаємо пару крапель води і пропарюємо котлети під кришкою.

Сирі котлети можна заморозити та зберігати їх у морозилці до 3-х місяців. Перед обсмажуванням заморожених котлет, спочатку потрібно пропарити їх під кришкою на середній температурі близько 5 хвилин, а потім вже смажити.

Печінкові котлети

Інгредієнти:

  • яловича печінка – 500 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • вершки – 1 ч. л.;
  • рослинна олія – 40 мл;
  • сіль, спеції, приправи, зелень – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Добре помийте печінку, потім дайте їй висохнути
  2. Наріжте печінку та цибулю невеликими шматками і змішайте.
  3. Пропустіть суміш через м’ясорубку, додайте яйце, вершки, сіль і добре перемішайте до однорідної маси
  4. Додайте борошно і ще раз перемішайте

Продовження рецепта читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
Котлети по-аджарськи: рецепт приготування

Курячі котлети

Інгредієнти:

  • куряче філе – 500 г;
  • кабачок – 300 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • сир плавлений – 100 г;
  • олія рослинна (для смаження) – за смаком;
  • крохмаль – 1 ст. л.;
  • сіль – 0, 25 ч. л.;
  • перець – за смаком;
  • борошно (для панірування) – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Куряче філе, кабачок, моркву, часник і плавлений сир перекручуємо на м’ясорубці. Ретельно перемішуємо.
  2. До отриманої маси додаємо яйце та крохмаль. Солимо та перчимо. Ще раз ретельно перемішуємо.
  3. З фаршу формуємо невеличкі приплюснуті котлетки. Обвалюємо в борошні.
  4. Викладаємо котлети на розігріту пательню та обсмажуємо на рослинній олії по 3-4 хвилини з кожного боку на середньому вогні.

Плавлений сир зробить курячі котлети більш ситними, а золотава скоринка утримає всю їх соковитість всередині.

Грибні котлети

Інгредієнти:

  • гриби – 500 г;
  • жир (для смаження) – 20 г;
  • сухарі – 0,5 склянки;
  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • хліб білий – 160 г;
  • петрушка – 1 ст. л.;
  • сметана – 2 ст. л.

 

Спосіб приготування

  1. Гриби пропускаємо через м’ясорубку разом з розмоченим і віджатим білим хлібом, додаємо обсмажені в олії цибулю, яйце, зелень петрушки.
  2. Все перемішуємо, формуємо котлети. Паніруємо в сухарях і в киплячому жирі обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки.
  3. Подаємо зі сметаною та зеленню.

Котлета по-київськи

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 2 шт.;
  • вершкове масло – 140 г;
  • борошно – 60 г;
  • панірувальні сухарі – 140 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 100 мл;
  • зелень петрушки – 20 г;
  • рослинна олія – 300 мл;
  • сіль – за смаком;
  • перець – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Знімаємо з курячих грудок шкіру, викладаємо їх внутрішньою стороною вгору. Надрізаємо філе уздовж і розпластовуємо кожен шматочок так, щоб помістилася начинка.
  2. Накриваємо грудку харчовою плівкою та обережно відбиваємо до товщини 0,5 см. Підрізаємо білі сухожилля в декількох місцях. Солимо, перчимо.
  3. Зелень петрушки дуже дрібно шаткуємо, складаємо в миску, додаємо вершкове масло кімнатної температури, солимо. Ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.

Продовження рецепта читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
Котлети з кабачків

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Урожай грибів: як правильно готувати лісові дари
5 домашніх рецептів найпопулярніших тортів
Що приготувати з брокколі: 5 оригінальних рецептів
Пташине молоко: різноманітність рецептів
3 рецепти ідеальної Шуби
Найбільш незвичні страви з макаронів
5 рецептів тортів без борошна
Зрази: 5 рецептів на будь-який смак
Пироги зі шпинатом: 3 кращих рецепта
Печиво: 5 домашніх рецептів
Ніжні панкейки: рецепти на будь-який смак
Суботні закуски: 5 простих рецептів
Вихідні по-грузинськи: готуємо хінкалі, хачапурі, пхалі
Здоровий сніданок: рецепти страв з гарбуза
Страви із кисломолочного сиру для дітей

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів