Готуємо піцу: 3 класичних рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиІталійська кухня
4 сири, по-сицилійський, класична Маргарита - готуємо справжню італійську піцу у себе вдома
Зберегти в кулінарну книгу

Піца 4 сири

ГОТУЄМО З НАМИ
Тісто для піци: тонке, без дріжджів, пишне та на кефірі

Складові:

  • Моцарелла – 30 г;
  • Часник – 0,5 зубчика;
  • Пармезан – 1 ст. л .;
  • Кедрові горіхи – 10 г;
  • Рукола – 20 г;
  • Оливкова олія 1,5 ст. л .;
  • Сир Гауда – 30 г;
  • Адигейський сир – 30 г;
  • Сухі дріжджі (пакетик) – 0,3 шт .;
  • Борошно – 150 г;
  • Перець – за смаком;
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт приготування читайте тут


Піца по-сицилійськи

Складові:

  • Моцарела 600 г
  • Томатна паста 400 г
  • Маслини (без кісточок) 200 г
  • Солона кілька без кісток 10 шт

Як приготувати піцу по-сицилійський

Тісто розгортаємо в коло діаметром 25 см і товщиною не більше 0,5 см. Подрібнюємо помідори, очищені від шкірки, викладаємо на основу, змастивши її попередньо невеликою кількістю оливкової олії, посипаємо орегано і ставимо в нагріту до 250 градусів духовку на 10 хвилин. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.


Маргарита

Складові:

  • Пшеничне борошно – 280 г;
  • Сухі дріжджі – 5 г;
  • Оливкова олія – ​​50 мл;
  • Тепла вода – 100 мл;
  • Томатна паста – 70 г;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Моцарелла – 100 г;
  • Твердий сир – 100 г;
  • Помідори – 1 шт .;
  • Сушений базилік – 1 ст. л .;
  • Свіжий базилік – 2-3 гілки;
  • Цукор – 10 г;
  • Морська сіль – за смаком

Як приготувати піцу Маргариту

  1. У теплій воді розводимо дріжджові гранули, цукровий пісок – інтенсивно збовтуємо, залишаємо на 10-15 хвилин для активації, появи на поверхні пінного шару.  Опара повинна знаходитися поблизу джерела тепла, в тихому місці без протягу, як при замісі і будь-якого іншого дріжджового тіста. Окремо просіюємо борошно, перемішуємо з великою дрібкою морської солі.
  2. Як тільки дріжджовий розчин бурхливо спіниться, переливаємо до борошна. Замішуємо м’яке тісто. Працюємо не менше 3-4 хвилин, регулюємо норму борошна і в кінці додаємо оливкову олію – ​​30 мл.
  3. Для кращої якості вивалюємо тісто на стільницю і з зусиллям розминаємо. Необхідно повністю увібрати масло. Скачуємо пластичний гладкий колобок, повертаємо в миску. Накриваємо харчовим поліетиленом, створюємо тепличні умови – розстоюємо в теплому куточку 1 годину до збільшення обсягу в 2,5-3 рази.
  4. Поки тісто для піци Маргарити розстоюється, займаємося соусом. У залишках олії обсмажуємо дрібно порубану ріпчасту цибулю і часник, через 2-3 хвилини додаємо концентровану томатну пасту. Помішуємо, додаємо сіль, цукор за смаком.
  5. Трохи прогріваємо пасту, вливаємо близько 100 мл окропу, випаровуємо до загустіння хвилин 15-20. Також запах можна посилити пряним лавровим листом (1-2 шт.). Даємо охолонути.
  6. Отже, до цього моменту у нас – загуслий томатний соус, тісто, що підросло, нарізані тонкими кружальцями помідори і натертий або розірваний шматками сир.
  7. Тісто злегка обминаємо, розтягуємо круглий коржик діаметром 30-35 см. Переносимо заготовку в форму або на деко.
  8. Підсушуємо корж 4-5 хвилин в розпеченій духовці, потім наносимо соус, розккладаємо начинку: томати і два види сиру.
  9. Випікаємо до рум’яного розплавленого сиру близько 25 хвилин при температурі 200 градусів.
    Прикрашаємо зеленим базиліком.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Шашлик по-карськи
Шашлик з баранини
Пісні другі страви
Млинці з м’ясом
Страви з овочевої суміші
Заморожені овочі в духовці
Рагу із заморожених овочів
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)
Кутя із пшениці
Кутя із рису з маком
М’ясна тарілка: рецепти домашньої буженини, м’ясного рулету і балику

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік