Приготування тіста
Молоко змішуємо з яйцями, додаємо борошно до консистенції млинцевого тіста та ставимо на вогонь. Варимо до загустіння і потім вводимо борошно, що залишилося. Замішуємо до тих пір, поки тісто не буде прилипати до рук і дошки. Даємо йому трохи «відпочити».
Заварне тісто відмінно розкочується і не твердне. Воно підходить для кислих начинок, однак і для солодких також буде ідеальним
Приготування начинки для вареників
Змішуємо сир з варенням, додаємо трохи ванілі й лимонної цедри.
Приготування вареників
Тісто розгортаємо довгою смужкою завтовшки 1 мм і шириною 40-50 см. З сирного фаршу робимо кульки вагою по 10-12 г і розкладаємо їх по всій довжині смужки з тіста з проміжками в 2 см, відступивши від краю 3-4 см. Кульки з сиру накриваємо вільним краєм тіста, біля кожної кульки приминаємо тісто, щоб верхній шар з’єднався з нижнім, і металевою виїмкою вирізаємо вареники.
Підготовлені вареники опускаємо невеликими партіями в підсолений окріп і варимо при слабкому кипінні 6 – 8 хвилин. Спливли на поверхню води вареники виймаємо шумівкою і перекладаємо в сотейник з маслом.
ГОТУЄМО З НАМИ
Вареники с капустой и грибами
Читайте також: Що приготувати на Старий новий рік