Рецепт кетчупу: ідеї на будь-який смак

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Кетчуп без барвників і консервантів можна приготувати в домашніх умовах. Сезон соковитих томатів - саме час закрити парочку баночок кетчупу на зиму.
Зберегти в кулінарну книгу

Домашній кетчуп на зиму без оцту

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
    Болгарський перець – 0,5 кг;
    Сіль – 1 ст. л .;
    Гірчиця – 2 ст. л .;
    Спеції сухі – за смаком.
  1. Ретельно промиваємо овочі, обшпарюємо помідори і знімаємо шкірку. З солодкого перцю видаляємо насіння і плодоніжки. Нарізаємо овочі на шматочки, додаємо до них очищену і також порізану на шматочками цибулю, все подрібнюємо блендером.
  2. Отриману овочеву масу викладаємо в каструлю і ставимо її на середній вогонь. Постійно помішуючи, потрібно довести масу до кипіння, а після на повільному вогні варити її ще протягом години.
  3. Коли пройде година, до майбутнього кетчупу додаємо дрібно порізаний часник, гірчицю, цукор, сіль і улюблені спеції.
  4. Ретельно перемішуємо, знову доводимо до кипіння і варимо протягом 8 хвилин.
  5. Готовий кетчуп розкладаємо в невеликі за розміром стерилізовані банки і закочуємо кришками.

Домашній кетчуп з аличею

Складові:

  • Помідор – 50 шт. ;
  • Алича – 50 шт.;
  • Часник – 5 шт .;
  • Петрушка – 30 г;
  • Цукор – за смаком;
  • Перець – за смаком;
  • Сіль за смаком.

Фото рецепт приготування дивіться тут.


Домашній кетчуп з яблуками

Інгредієнти:

  • Помідори – 1,5 кг;
  • Яблука – 300 г;
  • Цибуля – 200 г;
  • Сіль – 1,5 ст. л .;
  • Цукор – 1,5 ст .;
  • Оцет яблучний – 50 мл;
  • Перець червоний гострий за смаком;
  • Гвоздика – 5 шт .;
  • Перець духмяний – 5 шт. ;
  • Кориця – 0,25 ч. л.
  1. Помідори промиваємо, видаляємо плодоніжки, ріжемо на 8 частин.
  2. Яблука разом зі шкіркою ріжемо на 6-8 частин, видаляємо серцевину.
  3. Цибулю дрібно нарізаємо.
  4. Помідори, яблука і цибулю складаємо в каструлю, накриваємо кришкою і варимо приблизно 20 хвилин з моменту закипання.
  5. Отриману масу подрібнюємо за допомогою блендера в пюре.
  6. Знову ставимо на вогонь і варимо з відкритою кришкою приблизно 40 хвилин, періодично помішуючи.
  7. Додаємо в домашній кетчуп сіль, цукор, корицю, пекучий перець, оцет.
  8. Гвоздику і запашний перець загортаємо в марлю, зав’язуємо і викладаємо в кетчуп.
  9. Варимо 10 хвилин з моменту закипання, потім дістаємо марлю зі спеціями.
  10. Готовий домашній кетчуп переливаємо в стерилізовані банки і закочуємо стерильними кришками.
  11. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Соус Бер Руж
Соус Песто по-українськи
Імбирний оцет
5 кращих соусів Італії
Домашній майонез: 5 простих рецептів
Соус Болоньєзе
Соуси з грибів: 3 простих рецепта
Грузинські соуси зі слив: ткемалі, сацебелі, тклапі
Грибний соус
Соус із білих грибів до риби (Все буде добре)
Аджика на зиму: сливова, з баклажанами, класичний рецепт
Кетчуп як в магазині
Томатний соус на зиму: кращі рецепти
Аджика (фоторецепт)
Домашній кетчуп з томатної пасти


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками