Як приготувати солянку з копченостями
- Копченості нарізаємо кубиками, картопля і цибуля чистимо. Лук і солоні огірки нарізаємо кубиками, а картоплю – кубиками побільше. Моркву натираємо на крупній тертці.
- У велику каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння, викладаємо туди цибулю і картоплю.
- Варимо їх на середньому вогні 15 хвилин.
- Робимо зажарку: в сковороді на олії згасити моркву протягом 3-4 хвилин, потім додати нарізані копченості. Через пару хвилин додайте томатну пасту і перемішайте. Додайте огірки і півсклянки води з каструлю, перемішайте, посоліть, поперчіть за смаком і тушкуйте на повільному вогні під кришкою хвилин 6-7.
- Виливаємо заправку в бульйон, кладемо лавровий лист і варимо ще 6-7 хвилин. Потім вимикаємо і даємо солянці настоятися хвилин 15-20.
Перед подачею в порційні тарілки додаємо по скибочцылимона, кілька маслин і подрібнену зелень
Це базовий рецепт солянки. Ви також можете приготувати: