Маринований часник – оригінальна некалорійна закуска з пікантним смаком. Її добре подавати до м’ясних страв, червоного борщу, домашнього холодцю.
Маринувати часник можна як цілими голівками (молодий), так і розділивши на зубки. Поєднуючи різні спеції та прянощі, можна створити неймовірну смакоту до вашого смаку. Тож фантазуйте та тіште себе і близьким смачними заготовками на зиму.
Готуймо з нами
Мариновані часникові стрілки на зиму
Маринований часник: рецепт покровий
- Щоб замаринувати часник, нам потрібно взяти часник, зелень кропу та зелень екстрагону. Для маринаду беремо воду, сіль, цукор та лимонну кислоту.
- Наступним кроком молоді головки часнику промиваємо й очищаємо від лушпиння. Якщо у вас часник старий, то маринуємо, розділивши на зубки.
- Часник ошпарюємо окропом і охолоджуємо в холодній воді.
- Тим часом з води, солі, цукру і лимонної кислоти готуємо маринад.
- Потім часник розкладаємо в банки, перешаровуючи зеленню, і заливаємо гарячим маринадом.
- Банки накриваємо кришками, пастеризуємо 5 хвилин, потім закупорюємо.
- Зберігаємо маринованний часник в темному прохолодному місці.
Маринований за цим рецептом часник виходить не такий пекучий, як свіжий, але він виходить хрусткий і не менш корисний.
Завжди зберігайте маринований часник в темному місці. А ще досвідчені господині рекомендують обернути банки темним пакетом або тканиною, щоб часник не змінив колір. Маринувати краще свіжозібраний часник.
Маринований часник можна також закрити пластиковими кришками, повністю охолодити і зберігати у холодильнику.
Важливо! Часник беріть домашній, місцевий. Досвідчені господині кажуть, що купований (китайський) для маринування не підходить (зеленіє).








