Як маринувати часник?

Українська кухняКонсерваціяОбід
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Завантаження...
Сьогодні ділимося чудовим способом заготовки часнику. А саме – будемо маринувати часник на зиму. Тож готуймо усі необхідні інгредієнти й до справи!
Time cooking
Загальний час: 1-2 год.

Маринований часник – оригінальна некалорійна закуска з пікантним смаком. Її добре подавати до м’ясних страв, червоного борщу, домашнього холодцю.

Маринувати часник можна як цілими голівками (молодий), так і розділивши на зубки. Поєднуючи різні спеції та прянощі, можна створити неймовірну смакоту до вашого смаку. Тож фантазуйте та тіште себе і близьким смачними заготовками на зиму.

Мариновані часникові стрілки на зиму Готуймо з нами Мариновані часникові стрілки на зиму

Маринований часник: рецепт покровий

  1. Щоб замаринувати часник, нам потрібно взяти часник, зелень кропу та зелень екстрагону. Для маринаду беремо воду, сіль, цукор та лимонну кислоту.
  2. Наступним кроком молоді головки часнику промиваємо й очищаємо від лушпиння. Якщо у вас часник старий, то маринуємо, розділивши на зубки.
  3. Часник ошпарюємо окропом і охолоджуємо в холодній воді.
  4. Тим часом з води, солі, цукру і лимонної кислоти готуємо маринад.
  5. Потім часник розкладаємо в банки, перешаровуючи зеленню, і заливаємо гарячим маринадом.
  6. Банки накриваємо кришками, пастеризуємо 5 хвилин, потім закупорюємо.
  7. Зберігаємо маринованний часник в темному прохолодному місці.

Маринований за цим рецептом часник виходить не такий пекучий, як свіжий, але він виходить хрусткий і не менш корисний.

 Завжди зберігайте маринований часник в темному місці. А ще досвідчені господині рекомендують обернути банки темним пакетом або тканиною, щоб часник не змінив колір. Маринувати краще свіжозібраний часник.
 Маринований часник можна також закрити пластиковими кришками, повністю охолодити і зберігати у холодильнику.

Важливо! Часник беріть домашній, місцевий. Досвідчені господині кажуть, що купований (китайський) для маринування не підходить (зеленіє).

Як швидко почистити часник Готуймо з нами Як швидко почистити часник

Поділитися рецептом
Залишити відгук
Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Заповніть всі поля відмічені *


Спробуй ще
Аджика з кабачків

Аджика з кабачків

заготовки на зиму, заготовки из фруктов, рецепты заготовок

Заготовки з фруктів: ТОП-7 рецептів

Літо з морозилки: запасаємося фруктами, овочами та ягодами

гасконское лечо с кабачками

Гасконське лечо з кабачків

Яблочний уксус

Як вибрати яблучний оцет: усі ознаки натурального продукту

Заправка из сливы с чесноком

Заправка из сливы с чесноком

Часник маринований з агрусом

Часник, маринований з аґрусом

Бички в томаті

Бички в томаті – рецепт в домашніх умовах

рецепт пошагово морковного варенья, пошаговый рецепт приготовления варенья из моркови с лимоном, как приготовить морковное варенье рецепт пошагово, состав варенья из моркови с лимоном, как приготовить морковное варенье пошагово

Варення з моркви з лимоном

Опеньки

Солені опеньки

Маринований короп рецепт

Маринований короп в банці – рецепт від експертів

Сироп з шипшини

Сироп з шипшини в домашніх умовах

Варення з калини з гарбузом – рецепт від шеф-кухаря

Варення з калини з імбиром

Сире варення з калини з імбиром

Гостра квашена капуста

Хрумка квашена капуста – рецепт від шеф-кухаря



ВГОРУ
Дитяче меню до Дня святого Миколая
десерты на день святого Николая, рецепты на день святого Николая, что приготовить на день святого Николая
Зустрічаємо святого Миколая: 5 десертів