Кабачкова ікра з баклажанами
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг;
- Баклажани – 2 шт.;
- Цибуля – 2 шт.;
- Морква – 2 шт.;
- Болгарський перець – 4 шт.;
- Томатний сік – 1 склянка;
- Рослинна олія – за смаком;
- Перець, сіль – за смаком.
- Всі овочі очищуємо і нарізаємо кубиками середньої величини.
- На оілї обсмажуємо цибулю, моркву, через декілька хвилин додаємо баклажани і тушкуємо близько 10 хвилин.
- Додаємо кабачки і тушкуємо 30 хвилин під кришкою. Відкриваємо кришку і готуємо овочі до випаровування вологи. Додаємо томатний сік, болгарський перець, солимо, перчимо. Тушкуємо далі до мінімального об’єму рідини.
- Збиваємо овочі блендером, трохи тушкуємо – кабачкова ікра готова.
Кабачкова ікра як в магазині
Інгредієнти:
- Кабачки – 1 кг;
- Помідори – 300 г;
- Цибуля – 300 г;
- Морква – 300 г;
- Чилі – 0,5 шт .;
- Томатна паста – за смаком;
- Лимонна кислота – за смаком;
- Цукор – за смаком;
- Сіль – за смаком;
- Перець – за смаком;
- Рослинна олія – за смаком.
- Цибулю нарізаємо півкільцями, всі інші овочі – кубиком
- У каструлі розігріваємо трохи олії, викладаємо моркву і обсмажуємо до м’якості. Продовження рецепта читайте тут.
Кабачкова ікра з яблуками від Ігоря Місевича
- Кабачки – 1 кг;
- Яблука – 5 шт.;
- Рис – 200 г;
- Цибуля – 2 шт.;
- Часник – 4 зубчики.
Відварюємо рис до напівготовності. У глибокій пательні обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до прозорості. Додаємо натерті на крупну тертку кабачки, часник, тушкуємо 5 хвилин, додаємо терті яблука. Тушкуємо до м’якості, додаємо спеції і перебиваємо всі інгредієнти в блендері до однорідної консистенції. Продовження рецепта читайте тут.
Кабачкова ікра шматочками
Інгредієнти:
- Кабачок – 800 г:
- Помідор (2 шт.) – 350 г;
- Морква (1 шт.) – 150 г;
- Цибуля ріпчаста (2 шт) – 200 г;
- Часник – 6 зубчиків;
- Сіль за смаком;
- Перець чорний – за смаком;
- Олія
1. Дрібним кубиком нарізаємо цибулю, а великим – помідори.
2. На самій великій тертці натираємо моркву, часник подрібнюємо ножем або через прес.
3. Кабачок ріжемо невеликими кубиками, або натираємо на тертці.
4. Обсмажуємо на олії цибулю і моркву 3-4 хвилини.
5. Додаємо кабачки і смажимо ще 5 хвилин.
6. Додаємо помідори, солимо, перчимо і кидаємо половину подрібненого часнику, тушкуємо близько 30 хвилин.
7. В кінці додаємо другу половину подрібненого часнику, знімаємо з вогню.
Кабачкова ікра в мультиварці
Інгредієнти:
- Кабачки – 400 г;
- Цибуля – 2 шт .;
- Морква – 1 шт .;
- Болгарський перець – 1 шт .;
- Томатна паста – 1 ст. л .;
- Цукор – 0,5 ч. л.;
- Олія – 2 ст. л .;
- Духмяний перець – за смаком;
- Червоний мелений перець – за смаком;
- Чорний мелений перець – за смаком;
- Сіль – тза смаком
- Цибулю і моркву нарізаємо невеликими шматочками.
- Вибираємо в мультиварці режим «Випічка», 20 хвилин. Наливаємо олію, додаємо моркву, цибулю. Готуємо, іноді помішуючи овочі.
- Готуємо інші овощі. Болгарский перець і кабачки нарізаємо кубиками. Продовження рецепта читайте тут.