Соуси зі слив на зиму: ТОП-5 рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Читайте рецепти соусів зі слив на зиму: ткемалі, сацебелі, сливового соусу з розмарином від Євгена Клопотенка, ткемалі з аличі. Сливовий соус може відмінно поєднуватися з м'ясом, рибою і гарнірами
Зберегти в кулінарну книгу

Сливовий соус на зиму

Інгредієнти:

  • Слива – 1 кг;
  • Вода – 50 мл;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Перець чилі – 1 шт .;
  • Цукор – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Зелень кінзи – 2 ст. л .;
  • Кріп – 2 ст. л.

1. Сливи вимиваємо, поміщаємо їх в каструлю.
2. Додаємо в каструлю воду, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і варимо сливи 10 хвилин. Не забуваємо час від часу помішувати.
3. Вміст каструлі відкидаємо на друшляк, чекаємо, коли вся рідина стече, потім протираємо через нього сливу.
4. Повертаємо пюре в каструлю.
5. Часник чистимо і вичавлюємо.
6. Дрібно рубаємо вимитий і очищений від насіння перець чилі.
7. Каструлю ставимо на плиту, додаємо до пюре цукор і сіль, пробуємо на смак – регулюємо кількість солі і цукру в залежності від особистих уподобань.
8. Доводимо вміст каструлі до кипіння.
9. Додаємо до пюре подрібнену зелень, перець чилі, часник. Варимо 2 хвилини, піну знімаємо.
10. Гарячий соус розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, вкутуємо. Після повного охолодження соус прибираємо на зберігання в холодильник або льох (холодне і темне місце).


Сацебелі

Сацебелі – відомий грузинський соус, який традиційно готують зі слив і спецій. У міру гострий, пряний, ароматний соус чудово поєднується з м’ясом, розкриваючи і доповнюючи його соковитий смак.

Інгредієнти:

  • Слива – 2 кг;
  • Часник – 2-3 шт.;
  • Гострий перець – 2-3 шт.;
  • Каррі – 20 г;
  • Сіль – 1 ст. л.;
  • Цукор – 8 ст. л.;
  • Мелений перець – 2-3 ч.л.;
  • Мелена кориця – 0,5 ч. л.

Покроковий рецепт приготування соусу Сацебелі

  1. З слив виймаємо кісточки, часник і перець очищаємо.
  2. Пропускаємо через м’ясорубку.
  3. Додаємо сіль, цукор і спеції.

Продовження рецепта читайте тут. 


Сливовий соус з ромарином

 

Інгредієнти:

  • Сливи – 200 г;
  • Помідори – 200 г;
  • Розмарин – 2 гілочки;
  • Духмяний перець мелений – 0.5 ч.л.;
  • Лавровий лист – 2 шт.;
  • Крохмаль – 0,5 ст.л.;
  • Перець чилі мелений – за смаком;
  • Олія – за смаком;
  • Сіль – за смаком.

Як приготувати сливовий соус з розмарином:

  1. Нарізаємо помідори та очищені від кісточок сливки кубиками, перемішуємо, і ставимо на невеликий вогонь.
  2. Тушимо на олії, поки інгредієнти не стануть м’якими.
  3. Додаємо у суміш розмарин, лавровий листок, духмяний перець або перець чилі. Солимо.
  4. Доводимо соус до кипіння.

Продовження рецепта читайте тут.


Ткемалі

Ткемалі — смачний грузинський соус. Його подають з рибою, м’ясом, птицею, гарнірами з картоплі і макаронів

Інгредієнти:

  • Сливи – 1 кг;
  • Часник – 1 головка;
  • Сіль – 4 ч. л.;
  • Червоний гострий перець – 1 шт.;
  • Кінза – 1 пучок;
  • Кріп – 0,5 пучка.

Покроковий рецепт приготування соусу Ткемалі

  1. З сливи дістаємо кісточки і засипаємо плоди сіллю. Чекаємо, коли слива дасть сік.
  2. Ставимо на вогонь і даємо покипіти сливі 5 хвилин, додаємо нарізаний перець і варимо ще 5 хвилин.

Продовження рецепта читайте тут. 


Ткемали из алычи

Ткемалі – це кисла алича, яку можна знайти лише в Грузії. А ось соус ткемалі – страва цілком доступна кожному! Соус можна додавати до м’яса, салатів і закусок

Інгредієнти:

  • Алича 800 г;
  • Коріандр мелений (пакетик) – 4 шт .;
  • Перець червоний мелений (пакетик) – 0.5 шт .;
  • Олія – 500 мл;
  • Цукор – за смаком;
  • Часник – 300 г;
  • Кріп – за смаком

Рецепт приготування ткемалі на зиму читайте тут. 

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Черешневий компот
Рецепти варення
Печериці по-венесуельськи
Соус Бер Руж
Соус Песто по-українськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік