Наполеон: 2 рецепти приготування торта

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Класичний рецепт Наполеона із домашнього листкового тіста з заварним кремом. Тут ви знайдете рецепт тіста, рецепт крему та процес складання Наполеона
Зберегти в кулінарну книгу

Торт Наполеон за домашнім рецептом

Інгредієнти:

Для тіста:

  • маргарин — ¾ пачки для пишної випічки;
  • яйце — 1 шт.;
  • молоко 3,2% жирності — 1 склянка;
  • цукор — 1 ст.л.;
  • сода, погашена оцтом — 0,5 ч.л.;
  • борошно — 500 г;
  • борошно для обробки тіста — 300 г.

Для крему:

  • яєчні жовтки — 6 шт.;
  • цукор — 450-500 г;
  • масло — 300 г;
  • молоко 3,2% жирності — 3 л;
  • картопляний крохмаль — 5 ст. л.;
  • ванільний цукор — 2 пакетики.

 

Спосіб приготування

Готуємо тісто

  1. Розігріваємо в духовці маргарин до напіврідкого стану 1-2 хвилини. Даємо охолонути до кімнатної температури.
  2. Яйця розтираємо з цукром, додаємо туди маргарин, молоко, погашену оцтом соду. Просіюємо туди борошно.
  3. Замішуємо некруте тісто.
  4. Ділимо його на 2 частини:одну половину залишаємо на столі, іншу кладемо в скляну миску, щоб воно не обвітрилося.
  5. Кожну половинку тіста скачуємо ковбаскою діаметром 3-4 см, складаємо у вигляді підкови декілька разів та ділимо на 16 частин. Зі всього об’єму тіста має вийти 32 коржі.
  6. Розкачуємо всі коржі діаметром приблизно 30 см — чим більшим буде корж, тим краще.
  7. Духовку розігріваємо до 200ºС та нагріваємо деко.
  8. Розкатаний корж укладаємо на гаряче деко та відправляємо в духовку на 2-3 хвилини. Готові коржі викладаємо один на одний.

Готуємо крем

  1. Жовтки збиваємо з цукром до крутої піни.
  2. Ставимо на вогонь 2,5 л молока.
  3. Тонкою цівочкою вливаємо взбиті жовтки в тепле молоко, постійно помішуючи.
  4. Окремо, в холодному молоці розводимо крохмаль.
  5. Як тільки яєчно-молочна суміш закипить, вливаємо туди розведений в холодному молоці крохмаль.
  6. Постійно помішуємо. Як тільки крем загусне, залишаємо його в прохолодному місці до охолодження.
  7. Нарізаємо масло невеликими шматочками. Коли крем охолоне до температури приблизно 30ºС, поступово додаємо масло.  Ще раз перемішуємо.

 

Збираємо торт Наполеон

  1. Відкладаємо 2 коржі та подрібнюєил їх руками чи скалкою — для прикрашення готового торту.
  2. Викладаємо перший корж на тарілку та змащуємо кремом.

    Особливу увагу приділяйте краям, щоб вони не залишилися сухими, їх потрібно добре змащувати

  3. Те ж робимо з іншими коржами.

    Крем повинен бути кімнатної температури, так коржі краще просочаться

  4. Покриваємо торт кремом з боків та обсипаємо крихтою для прикраси.
  5. Даємо готовому торту настоятися 2-3 години.

Торт Наполеон з Маскарпоне та Амаретто

Для тіста:

  • масло — 100 г;
  • маргарин — 100 г;
  • борошно — 8 ст. л.;
  • вода — 0,5 склянки;
  • яйце — 1 шт.

 

Для крему:

  • яєчні жовтки — 12 шт.;
  • борошно — 6 ст. л.;
  • молоко — 2 л;
  • цукор — 2 склянки;
  • сир Маскарпоне — 100 г;
  • лікер Амаретто — 4 ст. л.

 

Спосіб приготування

Готуємо тісто

  1. Натираємо на терці маргарин і масло, просіємо в цю суміш борошно.
  2. Ретельно рубаємо готову суміш ножем.
  3. У холодній воді розбавляємо яйце.
  4. Продовжуючи рубати ножем, поступово додаємо розбавлене яйце.
  5. Замішуємо тісто.
  6. Ділимо його на 12 кульок та ставимо в холодильник на 1 годину..

Готуємо крем

  1. Жовтки збиваємо з цукром, туди вливаємо тонкою цівочкою холодне молоко та додаємо борошно.
  2. Доводимо крем до загустіння та залишаємо, доки не охолоне.
  3. Коли крем охолоне до температури 30ºС, поступово додаємо Маскарпоне та Амаретто.

 

Випікаємо коржі

  1. Нагріваємо духовку до 200ºС.
  2. Тісто виймаємо з холодильника по одній кульці.
  3. Розкачуємо його в тонкий пласт діаметро не менше 25 см. Наколюємо коржі вилкою, щоб вони не вздувалися під час випікання.
  4. Випікаємо кожен корж по 2-3 хвилини.

 

Складаємо торт Наполеон з Маскарпоне та Амаретто

  1. З готових коржів формуємо торт та витримуємо його в холодному місці 2 години.
  2. Змащуємо торт кремом з усіх сторін та обсипаємо крихтою з коржів.
  3. Готовий торт прикрашаємо м’ятою та горіхами.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як приготувати торт Наполеон на пательні

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бісквітний торт з фруктами
Рецепти випічки з варенням, джемом, повидлом
Печиво на Різдво 2019
Торт Наполеон, який вийде в кожного
Млинці по-ірландськи
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти
Рецепт Тірамісу
Калачі: 3 рецепти
Цвєтаєвський пиріг з яблуками: рецепт
Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять
5 корисних десертів без грама цукру

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо