Тертий пиріг з яблуками
Складові:
- маргарин – 200 г
- яйця – 3 шт .
- цукор – 1 стакан
- борошно – 3-4 склянки
- сода – 0,5 ч. л
- яблуко – 4 шт.
- цукрова пудра – 2-3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Розм’якшений маргарин, цукор (0,75 склянки) і яйця з’єднуємо, розмішуємо до отримання однорідної маси.
- Додаємо борошно, харчову соду (можна додати соду, погашену оцтом). Замішуємо тісто.
- Тісто розділяємо на дві частини, загортаємо його у плівку, охолоджуємо або заморожуємо.
- Яблука очищуємо. Дрібно нарізаємо або натираємо на тертці.
- Деко або пательню змащуємо маслом або застилаємо пекарським папером.
- У розігріту, змащену жиром або застелену папером пательню рівномірно розкладаємо тісто, натираючи на тертці з великими отворами (половину порції).
- Розподіляємо очищені яблука, пересипаючи їх цукром (0,25 склянки), і знову тісто.
- Випікаємо тертий пиріг при температурі 190-200 ° до золотистого кольору (20-25 хвилин).
- Готовий тертий пиріг з яблуками посипаємо цукровою пудрою і нарізаємо на порційні шматки.
Печиво з яблуками, фініками та волоськими горіхами
Складові:
- волоські горіхи — 16 половинок
- розпушувач — 1 пакетик
- коричневий цукор — 4 ст. л.
- лимонний сік — 1 ст. л.
- фініки — 200 г
- яблука — 2 шт.
- вівсяні пластівці — 1 стакан
- мед — 4 ст. л.
- веркшове масло — 100 г
- борошно — 1 стакан
Спосіб приготування:
- Фініки нарізаємо невеликими шматочками, попередньо видаливши кісточки. Яблука миємо, розрізаємо на 4 частини і виймаємо серцевину. М’якоть дрібно нарізаємо.
- У каструлі розтоплюємо вершкове масло. Додаємо цукор і мед. Ретельно перемішуємо, поки цукор повністю не розчиниться.
- Додаємо фініки і готуємо усе разом протягом 4 хвилин. Всипаємо борошно, вівсяні пластівці, розпушувач, яблука і лимонний сік. Перемішуємо.
- Розігріваємо духову піч до 190 ° С. Прямокутну форму для випічки накриваємо листом пергаменту. Викладаємо на нього суміш і розрівнюємо.
- Прикрашаємо печиво волоськими горіхами.
- Ставимо в духову піч і випікаємо приблизно 30 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 160 ° С і випікаємо ще 10 хвилин.
- Даємо печиву охолонути і нарізаємо його на квадрати.
ГОТУЄМО З НАМИ
Що приготувати з яблук: проста та смачна випічка
Хмиз
Складові:
- яйця – 5 шт.
- молоко (чи вода) – 90 мл
- сіль – 2 г
- олія рослиння (для смаження) – 480 мл
- борошно – 630 г
- пудра цукрова – 60 г
Спосіб приготування:
- З борошна, яєць, молока (можна води) з додаванням солі замішуємо тісто і витримуємо 30-40 хвилин.
- Потім розгортаємо його на столі (на який попередньо насипали трохи борошна) в пласт товщиною 1-1,5 мм і нарізаємо тонкими смужками. Посередині кожної смужки робимо розріз і протягуємо в отвір один кінець.
- Підготовлений хмиз опускаємо (по кілька штук одночасно) в каструлю з киплячим маслом. Коли хмиз підрум’яниться, обережно виймаємо його шумівкою.
- Подаємо хмиз до чаю, попередньо посипавши його цукровою пудрою, змішаною з ваніліном.
Кекси на сметані
Складові:
- сметана — 250 г
- яйця — 2 шт.
- цукор — 1 стакан
- борошно — 2 стакана
- сода — 1 ч. л.
- ізюм чи цукати — за смаком
- ванілін — дрібка
Спосіб приготування:
- Сметану перемішуємо з яйцями і цукром. Невеликими порціями всипаємо просіяне з содою борошно.
Консистенція тіста повинна бути, як у густої сметани
- Кладемо в тісто родзинки або цукати і ванілін, добре перемішуємо.
- Розливаємо тісто у спеціальні формочки для кексів і ставимо в розпечену до 250 ° С духовку на 20 хвилин.
- Готовим кексам даємо охолонути за кімнатної температури.
Бананові оладки без борошна та цукру
Складові:
- перестиглий банан — 1 шт.
- яйця — 2 шт.
- лимонний сік — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Банани перебиваємо в блендері з яйцями і лимонним соком до пишності.
- Розігріваємо пательню і змащуємо її олією.
- Наливаємо на пательню невеликі порції тіста, накриваємо її кришкою і чекаємо, щоб на млинцях припікся верх.
- Потім виливаємо поверх млинчика ще одну порцію тіста, а коли прихопиться і вона, наливаємо ще порцію. Потім перевертаємо млинець на іншу сторону і підсмажуємо.