Домашні десерти до ранкового чаю

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Немає нічого кращого неділі та смачних домашніх десертів на сніданок!
Зберегти в кулінарну книгу

Тертий пиріг з яблуками

Складові:

  • маргарин – 200 г
  • яйця – 3 шт .
  • цукор – 1 стакан
  • борошно – 3-4 склянки
  • сода – 0,5 ч. л
  • яблуко – 4 шт.
  • цукрова пудра – 2-3 ст. л.

 

Спосіб приготування:

  1. Розм’якшений маргарин, цукор (0,75 склянки) і яйця з’єднуємо, розмішуємо до отримання однорідної маси.
  2. Додаємо борошно, харчову соду (можна додати соду, погашену оцтом). Замішуємо тісто.
  3. Тісто розділяємо на дві частини, загортаємо його у плівку, охолоджуємо або заморожуємо.
  4. Яблука очищуємо. Дрібно нарізаємо або натираємо на тертці.
  5. Деко або пательню змащуємо маслом або застилаємо пекарським папером.
  6. У розігріту, змащену жиром або застелену папером пательню рівномірно розкладаємо тісто, натираючи на тертці з великими отворами (половину порції).
  7. Розподіляємо очищені яблука, пересипаючи їх цукром (0,25 склянки), і знову тісто.
  8. Випікаємо тертий пиріг при температурі 190-200 ° до золотистого кольору (20-25 хвилин).
  9. Готовий тертий пиріг з яблуками посипаємо цукровою пудрою і нарізаємо на порційні шматки.

Печиво з яблуками, фініками та волоськими горіхами

Складові:

  • волоські горіхи — 16 половинок
  • розпушувач — 1 пакетик
  • коричневий цукор — 4 ст. л.
  • лимонний сік — 1 ст. л.
  • фініки — 200 г
  • яблука — 2 шт.
  • вівсяні пластівці — 1 стакан
  • мед — 4 ст. л.
  • веркшове масло — 100 г
  • борошно — 1 стакан

 

Спосіб приготування:

  1. Фініки нарізаємо невеликими шматочками, попередньо видаливши кісточки. Яблука миємо, розрізаємо на 4 частини і виймаємо серцевину. М’якоть дрібно нарізаємо.
  2. У каструлі розтоплюємо вершкове масло. Додаємо цукор і мед. Ретельно перемішуємо, поки цукор повністю не розчиниться.
  3. Додаємо фініки і готуємо усе разом протягом 4 хвилин. Всипаємо борошно, вівсяні пластівці, розпушувач, яблука і лимонний сік. Перемішуємо.
  4. Розігріваємо духову піч до 190 ° С. Прямокутну форму для випічки накриваємо листом пергаменту. Викладаємо на нього суміш і розрівнюємо.
  5. Прикрашаємо печиво волоськими горіхами.
  6. Ставимо в духову піч і випікаємо приблизно 30 хвилин. Потім зменшуємо температуру до 160 ° С і випікаємо ще 10 хвилин.
  7. Даємо печиву охолонути і нарізаємо його на квадрати.

 

ГОТУЄМО З НАМИ
Що приготувати з яблук: проста та смачна випічка

Хмиз

Складові:

  • яйця – 5 шт.
  • молоко (чи вода) – 90 мл
  • сіль – 2 г
  • олія рослиння (для смаження) – 480 мл
  • борошно – 630 г
  • пудра цукрова – 60 г

 

Спосіб приготування:

  1. З борошна, яєць, молока (можна води) з додаванням солі замішуємо тісто і витримуємо 30-40 хвилин.
  2. Потім розгортаємо його на столі (на який попередньо насипали трохи борошна) в пласт товщиною 1-1,5 мм і нарізаємо тонкими смужками. Посередині кожної смужки робимо розріз і протягуємо в отвір один кінець.
  3. Підготовлений хмиз опускаємо (по кілька штук одночасно) в каструлю з киплячим маслом. Коли хмиз підрум’яниться, обережно виймаємо його шумівкою.
  4. Подаємо хмиз до чаю, попередньо посипавши його цукровою пудрою, змішаною з ваніліном.

Кекси на сметані

Складові:

  • сметана — 250 г
  • яйця — 2 шт.
  • цукор — 1 стакан
  • борошно — 2 стакана
  • сода — 1 ч. л.
  • ізюм чи цукати — за смаком
  • ванілін — дрібка

 

Спосіб приготування:

  1. Сметану перемішуємо з яйцями і цукром. Невеликими порціями всипаємо просіяне з содою борошно.

    Консистенція тіста повинна бути, як у густої сметани

  2. Кладемо в тісто родзинки або цукати і ванілін, добре перемішуємо.
  3. Розливаємо тісто у спеціальні формочки для кексів і ставимо в розпечену до 250 ° С духовку на 20 хвилин.
  4. Готовим кексам даємо охолонути за кімнатної температури.

 

Бананові оладки без борошна та цукру

Складові:

  • перестиглий банан — 1 шт.
  • яйця — 2 шт.
  • лимонний сік — 1 ст. л.

 

Спосіб приготування:

  1. Банани перебиваємо в блендері з яйцями і лимонним соком до пишності.
  2. Розігріваємо пательню і змащуємо її олією.
  3. Наливаємо на пательню невеликі порції тіста, накриваємо її кришкою і чекаємо, щоб на млинцях припікся верх.
  4. Потім виливаємо поверх млинчика ще одну порцію тіста, а коли прихопиться і вона, наливаємо ще порцію. Потім перевертаємо млинець на іншу сторону і підсмажуємо.

ГОТУЄМО З НАМИ
Млинцевий торт

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бісквітний торт з фруктами
Рецепти випічки з варенням, джемом, повидлом
Що приготувати із курки на Новий рік — 5 рецептів
Печиво на Різдво 2019
Торт Наполеон, який вийде в кожного
Меню на Новий рік 2019
Млинці по-ірландськи
Що приготувати на Новий рік 2019 — 5 нових ідей
Католицьке Різдво: як приготувати український обрядовий стіл
Католицьке Різдво 2018: страви на Святвечір
Традиційні польські страви на Різдво
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Католицьке Різдво: що приготувати
5 небанальних салатів, які здивують ваших гостей

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо