Пан де калатрава: рецепт десерту
Крок 1
Закип'ятіть молоко разом з паличкою кориці й цедрою лимона, процідіть і остудіть.
Крок 2
Яйця збийте з цукром в пишну піну, поступово вливаючи тепле молоко.
Крок 3
З батона зріжте кірку і наріжте його скибочками.
Крок 4
З води й цукру зваріть карамель, додайте до неї 1 ст. л. гарячого молока, перемішайте і зніміть з вогню.
Крок 5
Вилийте в форму карамель так, щоб вона покрила дно і стінки. На карамель викладіть шматочки батона й залийте хліб яєчно-молочною сумішшю.
Крок 6
Поставте форму в деко, на третину наповнений водою і відправте в розігріту до 180 °C духовку на 30 хвилин.
Крок 7
Після цього залиште десерт у формі на пів години при кімнатній температурі, потім поставте на 1 годину в холодильник. Перед подачею переверніть десерт на блюдо.
Готуймо з нами
Сирне печиво з цитрусовими нотками – рецепт від Алекса Якутова
Іспанський десерт пан де калатрава – відеорецепт
Video: Іспанський десерт пан де калатрава: покроковий рецепт
Готуймо з нами
Галети – рецепт з фруктовою начинкою: сливами, персиками, яблуками








