Напій із банану
Складові:
- Банан — 1 шт.
- Вода — 200 мл
- Цукор — 50 г
- Сироп — 1 ст. л.
Як приготувати напій із банану
Банан очищуємо від шкірки та разом з водою, цукром, сиропом збиваємо в блендері протягом 1-2 хвилин. Напій готовий. Перед подачею в нього можна покласти кілька шматочків льоду.
Пісний борщ з грибами та квашеною капустою
Складові:
- Буряк — 120 г
- Капуста квашена — 60 г
- Сушені білі гриби — 15 г
- Цибуля — 30 г
- Морква — 15 г
- Борошно — 5 г
- Олія — 25 г
- Томатна паста — 25 г
- Перець горошком
- Лавровий лист
- Зелень петрушки
- Сіль
Як приготуват пісний борщ
- Білі гриби добре промиваємо та відварюємо до тих пір, поки вони не стануть м’якими. Квашену капусту, моркву, цибулю і буряк шинкуємо соломкою і пасеруємо. У кінці додаємо борошно.
- Готові овочі заливаємо грибним бульйоном, додаємо томатну пасту, перець і лавровий лист. Гриби нарізаємо, обсмажуємо в олії, кладемо в борщ і варимо його ще 30 хвилин.
- Варений буряк натираємо на тертці, додаємо в борщ перед закінченням приготування і доводимо його до кипіння.
При подачі посипаємо борщ зеленню петрушки.
Плов з солодким перцем
Складові:
- Рис — 100 г
- Вода — 210 г
- Олія — 30 г
- Перець солодкий стручковий — 50 г
- Помідори — 50 г
- Цибуля ріпчата — 25 г
- Зелень
- Сіль
Як приготувати пісний плов
- Рис швидко промиваємо в гарячій воді та відкидаємо на друшляк. Після того, як вода стече, висипаємо рис на деко, розподіляємо невеликим шаром по всій його поверхні та підсушуємо в духовці.
- Потім поливаємо рис олією і, помішуючи, підсмажуємо до тих пір, поки він не стане жовтого кольору.
- Охолоджуємо рис і засипаємо в киплячу підсолену воду. Варимо його при закритій кришці на невеликому вогні. Із перцю виймаємо насіння, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
- Цибулю чистимо, кришимо та пасеруємо. Середні помідори нарізаємо скибочками та разом з цибулею і перцем додаємо до рису, коли він вбере в себе всю рідину та загусне.
- Все обережно перемішуємо, закриваємо кришкою та ставимо на 40-50 хвилин в духовку.
При подачі посипаємо плов зеленню.
Салат Зелений мікс
Складові:
- Салат — 1 пучок
- Огірок свіжий —1 шт.
- Ківі —1 шт.
- Оливки зелені — 150 г
- Оливкова олія — 35 г
- Чищене гарбузове насіння — 50 г
- Оливковий розсіл —1 ст. л.
- Петрушка
- Кріп
- Сіль
Як приготувати пісний салат
- Свіжий огірок, салат і зелень промиваємо. Огірок, салат і оливки нарізаємо кубиками, а петрушку і кріп дрібно кришимо. Всі інгредієнти складаємо в скляну миску та перемішуємо.
- Потім додаємо туди гарбузове насіння та заправляємо салат оливковою олією і розсолом. Додаємо за смаком сіль.
Перед подачею можна прикрасити салат кільцями огірка, ківі та гілочками зелені.
Студень фруктовий
Складові:
- Фрукти — 375 г
- Вода —250 г
- Цукор — 75 г
- Агар-агар— 20 г
Як приготувати пісний студень
- Фрукти промиваємо, видаляємо кісточки та варимо у воді з цукром. Потім викладаємо їх у скляний посуд.
- Агар-агар розводимо в невеликій кількості холодної води та додаємо в 0,5 л гарячого сиропу, в якому варилися фрукти.
- Цим сиропом заливаємо фрукти, охолоджуємо та даємо застигнути.
ГОТУЄМО З НАМИ
Як харчуватися під час і після посту: 5 правил