ГОТУЄМО З НАМИ
Корисні оладки з кабачків в духовці
5 правил дієтичної окрошки
1. Замість ковбаси — м’ясо
Ковбасу або шинку, які є звичними для окрошки, краще замінити м’ясом. Наприклад, відвареною індичкою або телятиною — так буде корисніше. З куркою готувати не варто — якість курячого м’яса (якщо це, звичайно, не домашня курка) нині під сумнівом.
2. Замість картоплі — селера
Картоплю в дієтичній окрошці замініть відварною селерою — це також додасть страві цікавий смак.
Не любите селеру або сумніваєтеся в такій альтернативі? Приготуйте з картоплею, але тільки звареною «в мундирі». Картопля «в мундирі» корисніша тому, що під її шкіркою зберігається шар калію, який ми зрізаємо, якщо просто відварюємо картоплю.
3. Замість квасу — сироватка
Робити окрошку на квасі не варто — квас викликає бродіння і в поєднанні з іншими продуктами може стати причиною здуття живота. Краще приготувати дієтичну окрошку на кисломолочної сироватці, а ще краще —на айрані.
Окрошку можна заправити нежирним кефіром. Також можна додати трохи сметани.
4. Яйця — і білок, і жовток
Є думка, що яєчний жовток містить багато холестерину, тому його краще не їсти. За словами лікарів, це все байки. Насправді жовток містить антихолестеринові компоненти, тому він так само корисний, як і білок. Сміливо додавайте в окрошку і білок, і жовток.
Крім того, яйця багаті на залізо, лецитин і корисниі жирні кислоти.
5. Овочів і зелені — побільше, солі — поменьше
Овочів і зелені в дієтичної окрошці має бути побільше — і редиска, і огірки, і петрушка, і кріп будуть дуже доречними. Звичайну сіль замініть морською — вона корисніша. Солі в окрошці потрібно зовсім трохи.
ГОТУЄМО З НАМИ
Фітнес-суп в мультиварці