Як приготувати класичну окрошку
Всі інгредієнти нарізаємо кубиками і змішуємо в мисці. Рубаємо цибулю і додаємо до решти інгредієнтів. Заливаємо окрошку однієї з трьох заправок.
Кефірна заправка
У кефір додаємо гірчицю і добре перемішуємо.
Заливка на мінеральній воді
Огірок натираємо на дрібній тертці і змішуємо з мінеральною водою. Додаємо лимонний сік.
Квас для окрошки
Житні сухарі (200 г) заливаємо окропом (3 літри).
Коли вода охолоне, проціджуємо рідину: сухарі відкидаємо, а в квас додаємо дріжджі (1 ч.л.), трохи житнього борошна і лимон. Ми залишаємо квас настоюватися в теплому місці. Коли на поверхні з’явиться біла піна, кладемо родзинки і цукор. Відразу квас проціджуємо та ставимо в холодильник.