Не тільки піца: прості страви, які насправді їдять італійці

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиІталійська кухня
Італія — це не тільки піца, паста і різотто. Пропонуємо провести день як в Італії і поснідати, пообідати і повечеряти як італієць
Зберегти в кулінарну книгу

Капучіно

Капучіно — чисто італійський напій, який майже завжди служить у зайнятих італійців сніданком. Капучіно в Італії п’ють тільки вранці, до 10-11 години. Якщо ж вам захотілося випити капучіно вдень ​​або ввечері, при замовленні варто вибачитися перед барменом або офіціантом за таку вільність.

Справжній капучіно готується за допомогою кавомашини: в керамічну чашку наливаємо 1 порцію еспресо, а потім — підігріте і зпінене паром молоко. Класична пропорція – 1 до 5. Якість еспресо, температура молока, його консистенція і пропорції — це основа смачного капучино.

ГОТУЄМО З НАМИ
Латте (фоторецепт)

Корнетто та інша випічка на сніданок

Корнетто — це італійські круасани для тих, хто все ж таки віддає перевагу зранку поснідати їжею, а не тільки кавою. Корнетто бувають з різними начинками, від солодких: нутелла, джем, шоколад до солоних, наприклад, з шинкою і сиром.

Взагалі, в Італії, як і у Франції, на сніданок люблять випічку – її тут багато і купується вона в основному «на льоту» по дорозі на навчання або роботу. Якщо ж італієць снідає вдома, навряд чи він буде сильно напружуватися: максимум зробить бутерброд або вип’є молока з печивом.

Брускета та інші антипасто

Брускетта, як і капрезе, перетворилася в окрему страву, хоча вона завжди йде в складі антипасто – невеликих закусок, які подають перед основною стравою. Також в антипасто входять: овочі на грилі або смажені, тонко нарізане м’ясо (салямі, шинка), сир, оливки та хліб.

Як приготувати класичну брускетту з помідорами

Нарізаємо французький багет під великим кутом, щоб площа для начинки була більше. Підсмажуємо його на розігрітій сковороді і викладаємо на блюдо. Помідор обшпарюємо окропом і знімаємо шкірку. Прибираємо насіння і нарізаємо дрібними кубиками. Хліб натираємо зубчиком часнику і змащуємо оливковою олією. Продовження рецепта читайте тут.

Закуска з дині з пармою

Італійці люблять оригінальні поєднання смаків. Наприклад, солодка диня і шинка. Для приготування такої закуски можна взяти також прошутто або замон.

Диню ріжемо невеликими скибочками на один укус. Прибираємо шкірку і загортаємо кожну скибочку в шинку. Більш докладний рецепт цієї оригінальної італійської закуски ви можете прочитати тут.

Пасти: спагетті, феттучині, конкільоні, фарфалле, пенне і каннелоні

Найпопулярнішою італійської їжею як на батьківщині, так і у нас все ж залишаються пасти. Крім класичної карбонара і болоньєзе зі звичними спагетті, італійці також готують феттучині (тонка і плоска локшина), конкільоні (черепашки для фарширування), фарфалле (вермішель в формі метеликів), пенне (тонкі рифлені трубочки зі зрізами на кінцях), каннелоні (товсті великі трубочки для фарширування).

Також одне з улюблених страв з макаронами – лазанья, яка давно завоювала любов гурманів з усього світу.

ГОТУЄМО З НАМИ
Домашня лазанья: секрети приготування

Мясное бродо

Мясное бродо — это бульон по-итальянски. Обычно бродо подают на ужин вместе с овощами, мясом или рыбой, а также многочисленными закусками.

Ингредиенты для бродо:

  •  мясо на косточке
  • луковица неочищенная
  • 2 морковки
  • сельдерей
  • зелень петрушки
  • 3-4 шт. помидорчика
  • приправа для бульйона
  • перец горошком
  • лавровый лист
  • соль

Как приготовить мясное бродо:

В кастрюлю закладываем мясо с овощами и заливаем водой. Варим бульон 3 часа, после 1,5 часа готовки солим бродо, а специи добавляем почти в конце.

Перед приготовлением замачиваем мясо в холодной воде на 2 часа, чтобы отошла кровь

Процеживаем бродо через сито — итальянский бульон готов!

І на десерт

Кавун, диню і банан нарізаємо кубиками, сприскуємо лимонним соком і відправляємо в холодильник. Як тільки фрукти охолонуть, дістаємо їх, змішуємо з соком внизу і додаємо в морозиво, а точніше – джелато. Справжній італійський десерт готовий!

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Молодильні яблука: 6 кращих сезонних рецептів з яблук
Салат з баклажанів на зиму: 3 найкращі рецепти
Латте і капучино: 5 відмінностей
Яблучний Спас: пиріг з яблуками на 12 защіпок
Що приготувати на Яблучний Спас: кращі рецепти
Як зробити домашнє вино?
Як засолити скумбрію: 5 простих рецептів
Що приготувати з листкового тіста: 5 ідей
7 WOW-сніданків з яйцями на кожен день
Коржики з маком на Маковея: 3 кращих рецепта
Що приготувати на Маковія: ТОП 5 десертів з маком
Що приготувати на Маковея: 3 смачних страви з медом і маком
Що приготувати з шпинату: корисні та смачні страви
Домашня аджика: 10 кращих рецептів на будь-який смак
Тісто для домашньої італійської пасти

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
моченые яблоки с брусникой
Мочені яблука з брусницею
блюда из яблок
Молодильні яблука: 6 кращих сезонних рецептів з яблук