Не тільки суші: що насправді їдять японці

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиЯпонська кухня
Ми звикли, що японська кухня — це роли та салат хіяші. Пропонуємо провести день в Японії і поснідати, пообідати і повечеряти як справжній японець
Зберегти в кулінарну книгу

Що їдять японці?

Японці – одна з найздоровіших націй в світі. В Японії найбільша кількість довгожителів у світі і не в останню чергу це заслуга їх способу харчування. Вважається, що в кожному з прийомів їжі повинен бути рис, а що подають до рису?

ГОТУЄМО З НАМИ
Не тільки піца: прості страви, які насправді їдять італійці

Натто

Натто – це ферментовані соєві боби, натуральний пробіотик. Комусь така їжа може здатися зовсім божевільною, але в Японії натто обожнюють і їдять майже кожен день. Ферментовані соєві боби незамінні для вегетаріанців і веганів, так як багаті рослинним білком і надовго втамовують голод. Також натто сподобається тим, хто хоче поправити здоров’я кишечника – в одному його грамі міститься 100 000 натто бактерій, вони ж – сінна паличка, яка здатна витримувати високі температури і кислотність кишечника.

Як приготувати натто:

  • якісні соєві боби (з поміткою біо)
  • закваска натто (можна купити в магазинах азіатської їжі – 50 г

Боби замочуємо на ніч в достатній кількості води. Зливаємо рідину і викладаємо боби в пароварку. Готуємо 1.5 години.

Закваску натто заливаємо окропом (бактерії не гинуть) і перемішуємо. В чистий лист викладаємо боби і заливаємо закваскою. Далі ставимо боби ферментуватися: ємність з натто нещільно закриваємо фольгою, щоб був доступ до повітря і бактерії добре розмножувалися. Ставимо боби в дегітратор при температурі 40 ° і ферментуємо 24 години. На 20-ту годину на бобах повинна з’явитися біляста цвіль.

ВАЖЛИВО: смак натто не повинен бути кислим – якщо це так, значить порушена технологія і вживати таке категорично не можна.

Тамаго-які

Тамаго-яки – це солодкий яєчний омлет. Яйця збивають з соєвим соусом, цукром сіллю і приправами до пишності, потім обсмажують з усіх боків і тушкують.

Онігирі

Онігирі — це рисові пиріжки трикутної або круглої форми з начинкою. Зазвичай онігирі загортають в норі (лист сушених водоростей), але буває роблять і з листям салату, та навіть шинкою. В Японії онігирі настільки популярні, що продаються в кожному магазині. Крім того, існують закусочні, де немає нічого, крім різних онігирі.

Онігирі можуть стати відмінною заміною роллам на домашній вечірці, якщо ви хочете здивувати своїх гостей

Як приготувати онігирі (8 штук):

  • 4 склянки круглозерні білого рису (або рису для суші)
  • 4.5 склянки води
  • 1 стакан води
  • 1/4 ч.л. солі
  • 4 ст.л. боніто або кацуобусі (або інший начинки)
  • 2 листи сухих водоростей норі, нарізати на смужки 1 см
  • 2 ст.л. кунжутного насіння (за бажанням)

Рис промиваємо доти, поки вода не стане прозорою. Кладемо рис в каструлю, заливаємо 4.5 склянками води і доводимо до кипіння на сильному вогні, періодично помішуючи. Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і варимо, поки не вбереться вся рідина – приблизно 15-20 хвилин. Після вимикаємо і даємо рису постояти під кришкою ще хвилин 15, щоб він набряк і розм’як як слід. Чекаємо, поки він охолоне.

В цей час в мисці розводимо сіль зі склянкою води. Вмочуємо руки і ділимо рис на 8 рівних частин – для 8-ми онігирі. Кожну частину ділимо ще навпіл, в одній половинці робимо поглиблення і кладемо 1 ч.л. начинки (боніто, кацуобусі або будь-яку іншу звичну вам начинки). Закриваємо все другою половинкою рису, стискаємо і формуємо трикутник.

Якщо не виходить, пиріжок можна залишити круглим

Обертаємо рис смужкою норі і посипаємо кунжутом.

Місо-суп

Місо – це паста з рису, сої чи пшениці. Без місо у японця не проходить і дня, а особливо в пошані місо-суп. Рецепт цієї оригінальної страви ви можете прочитати тут.

Темпура

Японці – великі любителі обсмажувати все в темпурі, аналозі нашого кляру. Темпура додає овочам, м’ясу або рибі особливу текстуру, при цьому не сильно впливаючи на смак, так як в Японії дуже цінують справжній смак їжі. Особливо популярні креветки в темпурі, а також овочі та риба. М’ясо смажать рідко. До темпури завжди подають нарізаний соломкою дайкон, водорості, соєвий соус і васабі.

Як приготувати темпуру?

Складові:

  • 2 склянки крижаної газованої води
  • 2 склянки борошна
  • 2 жовтки
  • дрібка солі
  • лід

Злегка збиваємо жовтки, додаємо крижану газовану воду, розмішуємо і всипаємо просіяне борошно та сіль. Швидко перемішуємо, при цьому повинні залишитися грудочки борошна. Додаємо кілька кубиків льоду. Тісто для темпури виходить досить густим, консистенції йогурту. Вмочуємо креветки або нарізані овочі в темпура повністю і смажимо у фритюрі.

ГОТУЄМО З НАМИ
Як приготувати рис для суші?

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати
Пісні святкові страви
Смачні пісні страви
Меню на 8 березня
Меню на Великий піст
Сніданок на 8 березня
Рецепти млинців на Масляну
Млинці без яєць
Меню на Масляну
Тісто для млинців на молоці
Як приготувати смачні млинці
Сніданок на День закоханих
Що приготувати на День святого Валентина

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік