Цвітна капуста: 5 вишуканих страв

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Дуже поживна та низькокалорійна цвітна капуста є основою і доповненням в багатьох кулінарних рецептах. Вона чудово поєднується з іншими овочами — болгарським перцем, цибулею, кукурудзою, броколі, огірками та додає пікантності м'ясним стравам.
Зберегти в кулінарну книгу

Цвітна капуста, смажена в сухарях

Інгредієнти: 

  • цвітна капуста – 250 г
  • борошно – 25 г
  • панірувальні сухарі – 20 г
  • яйця (жовтки) – 2 шт.
  • рослинна олія – 150 г
  • сіль – за смаком
  • чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування: 

  1. Цвітну капусту розрізаємо на суцвіття.
  2. Солимо, перчимо, паніруємо в борошні, яйці і сухарях.
  3. Пательню з рослинною олією нагріваємо.
  4. Викладаємо на неї капусту.

Готуємо страву близько 5 хвилин

Цвітна капуста по-корейськи

Інгредієнти:

  • вода – 500 мл
  • цвітна капуста – 0,5 шт.
  • морква – 0,5 шт.
  • гострий перець – 0,5 шт.
  • духмяний перець – 5 шт.
  • олія рослинна – 2 ст. л.
  • оцет яблучний – 3 ст. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • сіль – 1 ст. л.
  • спеції для корейської моркви – 1 ст. л.
  • часник – 5 зубчиків

Спосіб приготування:

  1. Доводимо до кипіння воду і всипаємо цукор.
  2. Додаємо сіль.
  3. Вливаємо олію, даємо маринаду закипіти і чекаємо, поки розчиниться цукор і сіль.
  4. Додаємо оцет і знімаємо маринад з вогню. Даємо йому трохи охолонути.

Куштуйте маринад на смак — він повинен бути досить міцним. Який на смак маринад, така й буде цвітна капуста

Читайте продовження рецепта тут.

Маринована цвітна капуста зі спаржевою квасолею і зеленим горошком

Інгредієнти:

  • капуста цвітна – 250 г
  • квасоля спаржева – 400 г
  • горошок в стручках – 300 г
  • зелень петрушки і кропу – 20 г
  • перець гіркий стручковий – 2 шт.
  • гвоздика – 2 шт.
  • лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • вода – 1 л
  • сіль – 2,5 ст. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • оцет – 100 г

Спосіб приготування:

  1. Доводимо до кипіння 1 літр води, кладемо туди половину столової ложки солі і лимонну кислоту. Розбираємо кольорову капусту на суцвіття. Опускаємо їх в киплячу воду і бланшируємо близько 5 хвилин.
  2. Опускаємо суцвіття в холодну солону воду — це потрібно для того, щоб капуста охолола.
  3. Нарізаємо стручкову квасолю і проробляємо з нею те ж, що і з капустою.

Готуємо маринад:

  1. В 1 літр води додаємо оцет, сіль і цукор. Доводимо маринад до кипіння і відразу ж знімаємо з вогню.
  2. Капусту, квасолю і горошок в стручках укладаємо в банки. Додаємо приправи і заливаємо все маринадом.
  3. Прикриваємо банки кришками і стерилізуємо приблизно 20 хвилин.
  4. Закочуємо й охолоджуємо банки повітряним способом.

Запіканка з цвітної капусти

Інгредієнти:

  • суцвіття цвітної капусти – 150 г
  • цибуля ріпчаста – 80 г
  • печериці – 100 г
  • яйце – 50 г
  • молоко 1,5% – 150 мл
  • сир з низькою жирністю – 15 г
  • перець – за смаком
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо молоко з яйцем. Злегка солимо.
  2. Нарізаємо гриби.
  3. Нарізаємо цибулю.
  4. Гриби та цибулю обсмажуємо.
  5. Змащуємо термостійку формочку для запікання олією.
  6. Укладаємо відварену капусту в форму.

Читайте продовження рецепта тут.

Салат із цвітної капусти, свіжих огірків і помидорів

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 500 г
  • свіжі огірки – 200 г
  • свіжі помідори – 250 г
  • зелена цибуля – 50 г
  • майонез – 1 ст. л.
  • сметана – 1 ст. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • цукор – 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Цвітну капусту ретельно миємо і ділимо на суцвіття.
  2. Опускаємо суцвіття в киплячу підсолену воду і варимо до м’якості, але не переварюємо.
  3. Свіжі вимиті огірки очищуємо від шкірки, а помідори від плодоніжок. Огірки і помідори нарізаємо скибочками. Шаткуємо зелену цибулю.
  4. Всі овочі змішуємо і заправляємо цукром, сіллю та сумішшю майонезу зі сметаною. Викладаємо в салатник і прикрашаємо красиво нарізаними огірками та помідорами.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Медові млинці
Рагу з грибами
Їжа в школу
Що приготувати школяреві в школу на обід
Перекуси в школу
Ланч-бокс: ідеї
Що готувати на Горіховий Спас
Горіховий Спас – рецепти
Маковей рецепти – що приготувати
Коржі на Маковея – кращі рецепти
Що приготувати на Медовий Спас
7 смачних історій для пікніка з гірчицею Торчин
Як приготувати морозиво вдома
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці