Вихідні по-грузинськи: готуємо хінкалі, хачапурі, пхалі

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиГрузинська кухня
Дізнайтеся, як приготувати відомі страви грузинської кухні: хачапурі, хінкалі, пхалі
Зберегти в кулінарну книгу

Хінкалі

ГОТУЄМО З НАМИ
Грузинські соуси зі слив: ткемалі, сацебелі, тклапі

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно пшеничне вищого гатунку — 500 г;
  • соняшникова рафінована олія — 30 мл;
  • вода — 250 мл;
  • сіль — 1 ч. л.

Для начинки:

  • свинячий ошийок — 500 г;
  • яловичий антрекот — 500 г;
  • цибуля ріпчаста — 300 г;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • часник — 3 зубчики;
  • вода — 250 мл;
  • чорний мелений перець — 1/2 ч. л.;
  • мелена зіра — 1 г;
  • мелений чебрець — 1 г.

Спосіб приготування

  1. Борошно висипаємо гіркою. Посередині робимо невеликий отвір, вливаємо туди підсолену воду та масло. Ретельно вимішуємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
  2. Надаємо йому форму кулі, загортаємо в харчову плівку і ставимо на 15 хвилин в холодильник.
  3. Цибулю і заздалегідь підморожене м’ясо подрібнюємо ножем, змішуємо. Солимо, додаємо спеції і роздавлений часник. Вливаємо воду та доводимо фарш до консистенції густої сметани.
  4. Розкачуємо тісто ковбаскою і нарізаємо шматочками товщиною 3 см.
  5. Після цього розгортаємо кожен шматочок в пласт діаметром 12 см. На заготовку з тіста викладаємо начинку та заліплюємо хінкалі.
  6. Кидаємо їх в підсолений окріп. Коли хінкалі спливуть, поливаємо їх холодною водою. Уважно стежимо, щоб вода в каструлі не припинила кипіти. Після цього варимо ще 3-4 хвилини.

Готові хінкалі подаємо з чорним рубаним перцем.


Хачапурі по-аджарськи

 

Складові

Для тіста:

  • Вода – 350 мл;
  • Рослинна рафінована олія – 30 мл;
  • Дріжджі сухі – 10 г;
  • Борошно – 500 г;
  • Цукор – 1 ч. л.;
  • Сіль – 2 ч. л .;
  • Для сирної начинки:
  • Яйця – 3 шт .;
  • Сулугуні – 600 г;
  • Вершкове масло – 30 г

Відео рецепт приготування хачапурі по-аджарськи дивіться тут.


Пхалі

Складові:

  • Гриби – 500 г;
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт .;
  • Кінза – 1 пучок;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Волоські горіхи – 150 г;
  • Червоний перець чилі – дрібка;
  • Рослинна олія – для смаження;
  • Зерна граната – для прикраси;
  • Сіль – за смаком

Простий рецепт приготування пхалі читайте тут.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Маковей рецепти – що приготувати
Коржі на Маковея – кращі рецепти
Що приготувати на Медовий Спас
7 смачних історій для пікніка з гірчицею Торчин
Як приготувати морозиво вдома
Харчування у Петрів піст 2019
Що можна і що заборонено їсти в Петрів піст
Сніданок на День матері
Страви на День матері
Рецепти шашлику
Страви на вогнищі
Що приготувати на Пасху
Імператорська пасха
Католицькі великодні страви
Рецепти на Песах

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками