Вихідні по-грузинськи: готуємо хінкалі, хачапурі, пхалі

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиГрузинська кухня
Дізнайтеся, як приготувати відомі страви грузинської кухні: хачапурі, хінкалі, пхалі
Зберегти в кулінарну книгу

Хінкалі

ГОТУЄМО З НАМИ
Грузинські соуси зі слив: ткемалі, сацебелі, тклапі

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно пшеничне вищого гатунку — 500 г;
  • соняшникова рафінована олія — 30 мл;
  • вода — 250 мл;
  • сіль — 1 ч. л.

Для начинки:

  • свинячий ошийок — 500 г;
  • яловичий антрекот — 500 г;
  • цибуля ріпчаста — 300 г;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • часник — 3 зубчики;
  • вода — 250 мл;
  • чорний мелений перець — 1/2 ч. л.;
  • мелена зіра — 1 г;
  • мелений чебрець — 1 г.

Спосіб приготування

  1. Борошно висипаємо гіркою. Посередині робимо невеликий отвір, вливаємо туди підсолену воду та масло. Ретельно вимішуємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
  2. Надаємо йому форму кулі, загортаємо в харчову плівку і ставимо на 15 хвилин в холодильник.
  3. Цибулю і заздалегідь підморожене м’ясо подрібнюємо ножем, змішуємо. Солимо, додаємо спеції і роздавлений часник. Вливаємо воду та доводимо фарш до консистенції густої сметани.
  4. Розкачуємо тісто ковбаскою і нарізаємо шматочками товщиною 3 см.
  5. Після цього розгортаємо кожен шматочок в пласт діаметром 12 см. На заготовку з тіста викладаємо начинку та заліплюємо хінкалі.
  6. Кидаємо їх в підсолений окріп. Коли хінкалі спливуть, поливаємо їх холодною водою. Уважно стежимо, щоб вода в каструлі не припинила кипіти. Після цього варимо ще 3-4 хвилини.

Готові хінкалі подаємо з чорним рубаним перцем.


Хачапурі по-аджарськи

 

Складові

Для тіста:

  • Вода – 350 мл;
  • Рослинна рафінована олія – 30 мл;
  • Дріжджі сухі – 10 г;
  • Борошно – 500 г;
  • Цукор – 1 ч. л.;
  • Сіль – 2 ч. л .;
  • Для сирної начинки:
  • Яйця – 3 шт .;
  • Сулугуні – 600 г;
  • Вершкове масло – 30 г

Відео рецепт приготування хачапурі по-аджарськи дивіться тут.


Пхалі

Складові:

  • Гриби – 500 г;
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт .;
  • Кінза – 1 пучок;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Волоські горіхи – 150 г;
  • Червоний перець чилі – дрібка;
  • Рослинна олія – для смаження;
  • Зерна граната – для прикраси;
  • Сіль – за смаком

Простий рецепт приготування пхалі читайте тут.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пироги зі шпинатом: 3 кращих рецепта
Печиво: 5 домашніх рецептів
Ніжні панкейки: рецепти на будь-який смак
Суботні закуски: 5 простих рецептів
Здоровий сніданок: рецепти страв з гарбуза
Страви із кисломолочного сиру для дітей
Останні вітаміни: 5 простих і оригінальних страв з баклажанів
Пельмені світу: різновиди та рецепти
5 оригінальних рецептів овочевого рагу
Святкове меню: що приготувати коханому
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
Все про бісквіт: секрети приготування та оригінальні рецепти
Що приготувати із обліпихи: 5 кращих рецептів
Що приготувати із айви: 3 оригінальні ідеї
Рецепти страв, у яких не обійтися без волоських горіхів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
рецепт десерта из айвы, рецепт приготовления десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы, состав десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы
Десерт із айви