Хінкалі
ГОТУЄМО З НАМИ
Грузинські соуси зі слив: ткемалі, сацебелі, тклапі
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно пшеничне вищого гатунку — 500 г;
- соняшникова рафінована олія — 30 мл;
- вода — 250 мл;
- сіль — 1 ч. л.
Для начинки:
- свинячий ошийок — 500 г;
- яловичий антрекот — 500 г;
- цибуля ріпчаста — 300 г;
- сіль — 1 ч. л.;
- часник — 3 зубчики;
- вода — 250 мл;
- чорний мелений перець — 1/2 ч. л.;
- мелена зіра — 1 г;
- мелений чебрець — 1 г.
Спосіб приготування
- Борошно висипаємо гіркою. Посередині робимо невеликий отвір, вливаємо туди підсолену воду та масло. Ретельно вимішуємо тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
- Надаємо йому форму кулі, загортаємо в харчову плівку і ставимо на 15 хвилин в холодильник.
- Цибулю і заздалегідь підморожене м’ясо подрібнюємо ножем, змішуємо. Солимо, додаємо спеції і роздавлений часник. Вливаємо воду та доводимо фарш до консистенції густої сметани.
- Розкачуємо тісто ковбаскою і нарізаємо шматочками товщиною 3 см.
- Після цього розгортаємо кожен шматочок в пласт діаметром 12 см. На заготовку з тіста викладаємо начинку та заліплюємо хінкалі.
- Кидаємо їх в підсолений окріп. Коли хінкалі спливуть, поливаємо їх холодною водою. Уважно стежимо, щоб вода в каструлі не припинила кипіти. Після цього варимо ще 3-4 хвилини.
Готові хінкалі подаємо з чорним рубаним перцем.
Хачапурі по-аджарськи
Складові
Для тіста:
- Вода – 350 мл;
- Рослинна рафінована олія – 30 мл;
- Дріжджі сухі – 10 г;
- Борошно – 500 г;
- Цукор – 1 ч. л.;
- Сіль – 2 ч. л .;
- Для сирної начинки:
- Яйця – 3 шт .;
- Сулугуні – 600 г;
- Вершкове масло – 30 г
Відео рецепт приготування хачапурі по-аджарськи дивіться тут.
Пхалі
Складові:
- Гриби – 500 г;
- Ріпчаста цибуля – 1 шт .;
- Кінза – 1 пучок;
- Часник – 1 зубчик;
- Волоські горіхи – 150 г;
- Червоний перець чилі – дрібка;
- Рослинна олія – для смаження;
- Зерна граната – для прикраси;
- Сіль – за смаком
Простий рецепт приготування пхалі читайте тут.