Як приготувати соковиті голубці
- Розм’якшуємо капустяне листя. Для цього відокремлюємо від капустини 12 верхніх листків приблизно однакового розміру.
- Опускаємо капустяне листя в киплячу воду і відварюємо протягом 5-10 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Зливаємо воду і охолоджуємо відварені листя.
- Для начинки решту качана подрібнюємо в кухонному комбайні або пропускаємо через м’ясорубку. Віджимаємо зайвий сік, змішуємо капусту з яловичим фаршем, половиною солі та яйцями.
- Ділимо начинку на 12 рівних частин. На край кожного капустяного листа викладаємо частину начинки і, підігнувши краї всередину, звертаємо голубець.
- Для соусу обсмажуємо борошно на рослинній олії до золотистого кольору, не забуваючи при цьому постійно помішувати її дерев’яною лопаткою. Додаємо сметану або вершки, поступово вливаємо 1 літр холодної води, після чого розмішуємо соус так, щоб не було грудочок. Доводимо до кипіння і солимо.
- Викладаємо голубці на дно каструлі або глибокої форми для запікання, заливаємо соусом і запікаємо в духовці, нагрітій до 180 ° С, протягом 1 години.
Подаємо на стіл, посипавши дрібно нарізаним кропом.
ГОТУЄМО З НАМИ
Ледачі голубці з м’ясним фаршем: 2 способи приготування