Хрусткі огірки на зиму: ТОП-5 рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Рецепти консервованих хрустких огірків на будь-який смак: без оцту, солодкі, з порічкою, аґрусом, кетчупом.
Зберегти в кулінарну книгу

Покроковий рецепт приготування хрустких огірків без оцту

ГОТУЄМО З НАМИ
Літо в банці: поради та рецепти консервації огірків

Інгредієнти:

  • Огірок – 500 г;
  • Виноград 100 г;
  • Перець гострий 0,3 шт. ;
  • Листя винограду 5 шт. ;
  • Часник 2 зубчики;
  • Листя хрону – 0,3 шт.;
  • Кріп – 2 гілочки;
  • Сіль – 1 ст.л. ;
  • Цукор 2 ст.л .;
  • Духмяний перець горошком – 5 шт .;
  • Чорний перець горошком – 5 шт .;
  • Лавровий лист – 2 шт.
  1. Огірки добре промиваємо і замочуємо в холодній воді на 3 години.
  2. Листя винограду, частину листа хрону, кріп крупно нарізаємо і половину зелені викладаємо на дно стерилізованої банки.
  3. Наповнюємо банку огірками. Вільний простір заповнюємо ягодами винограду кислих сортів і скибочками гострого перцю.
  4. Зверху викладаємо залишки зелені, нарізаний часник і заливаємо огірки окропом. Накриваємо кришкою і залишаємо на 7-10 хвилин.
  5. Потім зливаємо рідину в каструлю, доводимо до кипіння і знову заливаємо цією рідиною огірки. Залишаємо на 7-10 хвилин.
  6. Зливаємо рідину з огірків в каструлю, ставимо каструлю на вогонь, додаємо цукор, велику сіль, перець і лавровий лист. Доводимо маринад до кипіння і заливаємо ним огірки.
  7. Накрываємо банку кришкою, ставимо в каструлю з водою та стерилізуємо огірки при повільному кипінні 20 хвилин.

Потім огірки закатуємо, перевертаємо кришкою вниз й охолоджуємо.

На дно каструлі для стерилізації краще покласти рушник, інакше банки можуть тріснути

Покроковий відео рецепт приготування огірків без оцту дивіться тут.


Покроковий рецепт приготування солодких хрустких огірків

Інгредієнти:

  • Огірки – 4 кг;
  • Листя хрону;
  • Листя порічки та вишні;
  • Кріп – кілька пучків;
  • Перець чорний горошком – 56 шт.;
  • Перець червоний стручковий – за смаком;
  • Часник – 10 зубчиків.

ГОТУЄМО З НАМИ
Салати на зиму: рецепти консервації

Для маринаду:

  • вода – 4 л .;
  • сіль – 6 ст. л .;
  • цукор – 1,5 склянки;
  • оцет 9% – 2 склянки.
  1. Огірки заливаємо водою, нехай полежать протягом 4-5 годин, потім добре з промоваємо.
  2. Вимиту зелень викладаємо на дно банок, також за бажанням додаємо гострий перець і перець горщиком.
  3. Потім плотно утрамбовуємо в банки огірки.
  4. Кип’ятимо воду і заливаємо огірки простим окропом, залишаємо на 15 хвилин.
  5. Поки прогріваються огірочки, готуємо маринад: у воду додаємо цукор, сіль доводимо до кипіння, вливаємо оцет.
  6. З огірків зливаємо воду, заливаємо киплячим маринадом, і закочує кришками.
  7. Банки перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру. Залигаємо охолонути на 2-3 дні.

Покроковий рецепт приготування огірків з кетчупом

Інгредієнти:

  • Невеликі огірки – 3 кг;
  • Вода – 1,8 л;
  • Сіль – 2 ст. л .;
  • Оцет 9% – 1 стакан;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Кетчуп томатний / чилі – 8 ст.л .;
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Кріп, суцвіття кропу – за смаком;
  • Петрушка – за смаком;
  • Перець запашний горошком – за смаком;
  • Гвоздика – 2-3 суцвіття;
  • Лавровий лист – за смаком.
  1.  Миємо і замочуємо огірки на 3-5 годин (саме тому вони виходять хрусткими).
  2. Миємо банки і стерилізуємо кришки до них.
  3. На дно кожної банки викладаємо зелень і спеції. Щільно укладаємо огірки, щоб не було порожнього місця. Продовження рецепта читайте тут.

Покроковий рецепт приготування маринованих огірків з порічкою

Інгредієнти:

  • Огірок – 500 г;
  • Порічка – 100 г;
  • Листя порічки – 3 шт.;
  • Листя вишні – 3 шт.;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Кріп (суцвіття) – 2 шт .;
  • Вода з-під ошпарених огірків (для маринаду) – 250 мл;
  • Сік порічки (для маринаду) –  250 мл;
  • Цукор (для маринаду) – 2 ст.л .;
  • Сіль (для маринаду) – 1 ст.л .;
  • Перець чорний горошком (для маринаду) – 5 шт.;
  • Перець духмяний горошком (для маринаду) 5 шт .;
  • Лавровий лист (для маринаду) – 2 шт.

 

Простий покроковий рецепт приготування читайте тут.


Покроковий рецепт приготування консервованих огірків з аґрусом

  • Огірки – 2 кг;
  • Аґрус – 400 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Сіль – 50 г;
  • Естрагон – за смаком.
  1. Миємо та обдаємо окропом огірки
  2. Заливаємо їх холодною водою.
  3. Холодні огірки укладаємо в банки разом з гілочками естрагону. Продовження рецепта тут.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік