Хрусткі огірки на зиму: ТОП-5 рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Консервація
Рецепти консервованих хрустких огірків на будь-який смак: без оцту, солодкі, з порічкою, аґрусом, кетчупом.
Зберегти в кулінарну книгу

Покроковий рецепт приготування хрустких огірків без оцту

ГОТУЄМО З НАМИ
Літо в банці: поради та рецепти консервації огірків

Інгредієнти:

  • Огірок – 500 г;
  • Виноград 100 г;
  • Перець гострий 0,3 шт. ;
  • Листя винограду 5 шт. ;
  • Часник 2 зубчики;
  • Листя хрону – 0,3 шт.;
  • Кріп – 2 гілочки;
  • Сіль – 1 ст.л. ;
  • Цукор 2 ст.л .;
  • Духмяний перець горошком – 5 шт .;
  • Чорний перець горошком – 5 шт .;
  • Лавровий лист – 2 шт.
  1. Огірки добре промиваємо і замочуємо в холодній воді на 3 години.
  2. Листя винограду, частину листа хрону, кріп крупно нарізаємо і половину зелені викладаємо на дно стерилізованої банки.
  3. Наповнюємо банку огірками. Вільний простір заповнюємо ягодами винограду кислих сортів і скибочками гострого перцю.
  4. Зверху викладаємо залишки зелені, нарізаний часник і заливаємо огірки окропом. Накриваємо кришкою і залишаємо на 7-10 хвилин.
  5. Потім зливаємо рідину в каструлю, доводимо до кипіння і знову заливаємо цією рідиною огірки. Залишаємо на 7-10 хвилин.
  6. Зливаємо рідину з огірків в каструлю, ставимо каструлю на вогонь, додаємо цукор, велику сіль, перець і лавровий лист. Доводимо маринад до кипіння і заливаємо ним огірки.
  7. Накрываємо банку кришкою, ставимо в каструлю з водою та стерилізуємо огірки при повільному кипінні 20 хвилин.

Потім огірки закатуємо, перевертаємо кришкою вниз й охолоджуємо.

На дно каструлі для стерилізації краще покласти рушник, інакше банки можуть тріснути

Покроковий відео рецепт приготування огірків без оцту дивіться тут.


Покроковий рецепт приготування солодких хрустких огірків

Інгредієнти:

  • Огірки – 4 кг;
  • Листя хрону;
  • Листя порічки та вишні;
  • Кріп – кілька пучків;
  • Перець чорний горошком – 56 шт.;
  • Перець червоний стручковий – за смаком;
  • Часник – 10 зубчиків.

ГОТУЄМО З НАМИ
Салати на зиму: рецепти консервації

Для маринаду:

  • вода – 4 л .;
  • сіль – 6 ст. л .;
  • цукор – 1,5 склянки;
  • оцет 9% – 2 склянки.
  1. Огірки заливаємо водою, нехай полежать протягом 4-5 годин, потім добре з промоваємо.
  2. Вимиту зелень викладаємо на дно банок, також за бажанням додаємо гострий перець і перець горщиком.
  3. Потім плотно утрамбовуємо в банки огірки.
  4. Кип’ятимо воду і заливаємо огірки простим окропом, залишаємо на 15 хвилин.
  5. Поки прогріваються огірочки, готуємо маринад: у воду додаємо цукор, сіль доводимо до кипіння, вливаємо оцет.
  6. З огірків зливаємо воду, заливаємо киплячим маринадом, і закочує кришками.
  7. Банки перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру. Залигаємо охолонути на 2-3 дні.

Покроковий рецепт приготування огірків з кетчупом

Інгредієнти:

  • Невеликі огірки – 3 кг;
  • Вода – 1,8 л;
  • Сіль – 2 ст. л .;
  • Оцет 9% – 1 стакан;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Кетчуп томатний / чилі – 8 ст.л .;
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Кріп, суцвіття кропу – за смаком;
  • Петрушка – за смаком;
  • Перець запашний горошком – за смаком;
  • Гвоздика – 2-3 суцвіття;
  • Лавровий лист – за смаком.
  1.  Миємо і замочуємо огірки на 3-5 годин (саме тому вони виходять хрусткими).
  2. Миємо банки і стерилізуємо кришки до них.
  3. На дно кожної банки викладаємо зелень і спеції. Щільно укладаємо огірки, щоб не було порожнього місця. Продовження рецепта читайте тут.

Покроковий рецепт приготування маринованих огірків з порічкою

Інгредієнти:

  • Огірок – 500 г;
  • Порічка – 100 г;
  • Листя порічки – 3 шт.;
  • Листя вишні – 3 шт.;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Кріп (суцвіття) – 2 шт .;
  • Вода з-під ошпарених огірків (для маринаду) – 250 мл;
  • Сік порічки (для маринаду) –  250 мл;
  • Цукор (для маринаду) – 2 ст.л .;
  • Сіль (для маринаду) – 1 ст.л .;
  • Перець чорний горошком (для маринаду) – 5 шт.;
  • Перець духмяний горошком (для маринаду) 5 шт .;
  • Лавровий лист (для маринаду) – 2 шт.

 

Простий покроковий рецепт приготування читайте тут.


Покроковий рецепт приготування консервованих огірків з аґрусом

  • Огірки – 2 кг;
  • Аґрус – 400 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Сіль – 50 г;
  • Естрагон – за смаком.
  1. Миємо та обдаємо окропом огірки
  2. Заливаємо їх холодною водою.
  3. Холодні огірки укладаємо в банки разом з гілочками естрагону. Продовження рецепта тут.

 

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму
Маринуємо гриби: печериці, опеньки, білі гриби
Натуральний виноградний оцет: простий рецепт
Мариновані опеньки на зиму: простий рецепт
3 способи приготування цукатів із груш на будь-який смак
Аджика: 5 найкращих рецептів
Варення із нектаринів п’ятихвилинка
Варення із нектаринів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею