5 рецептів простих булочок, які вийдуть у вас з першого разу

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Навіщо купувати булочки в магазині, якщо ви запросто їх можете спекти вдома? Ми навчимо вас просто та швидко готувати домашні булочки. Така випічка точно збере до чаю всю сім'ю.
Зберегти в кулінарну книгу

Французські булочки на кефірі

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 100 г;
  • борошно рисове – 100 г;
  • вершкове масло – 20 мл;
  • яйця – 3 шт.;
  • кефір – 230 мл;
  • розпушувач – 8 г;
  • цедра половини лимона – за смаком.

 

Спосіб приготування

З’єднуємо обидва види борошна, розпушувач і лимонну цедру. Змішуємо яйця з цукром. Додаємо розтоплене вершкове масло та кефір. З’єднуємо сухі та рідкі інгредієнти. Замішуємо м’яке тісто. Формуємо круглі булочки, викладаємо на деко, застелене пергаментом і випікаємо при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.

Булочки з корицею

Інгредієнти:

  • молоко – 200 мл;
  • цукор – 100 г;
  • свіжі дріжджі – 50 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • вершкове масло – 80 г;
  • борошно – 600-700 г;
  • кориця – 20 г;
  • ванілін – за смаком.

 

Спосіб приготуваня

Тепле молоко з’єднуємо з 1 ст. л. цукру та дріжджами і цю рідку суміш, що в нас вийшла, залишаємо на 20 хвилин. Поки опара підніметься, яйця збиваємо з цукром, після чого в них додаємо сіль і м’яке вершкове масло. Масу вимішуємо руками — вона повинна вийти гладкою та однорідною. Опару змішуємо з олійно-яєчною масою і збиваємо в блендері. На тій основі, що в нас вийшла, ретельно замішуємо тісто з просіяного борошна, поки воно не перестане прилипати до рук. Далі скачуємо великий колобок, накриваємо його рушником і даємо дійти в теплому місці протягом 1,5-2 годин. Продовження рецепта читайте тут.

Солодкі булочки з горіхами та сухофруктами

Інгредієнти:

  • родзинки – 35 г;
  • пшеничне борошно – 425 г;
  • вівсяне борошно – 100 г;
  • дріжджі свіжі – 15 г;
  • цукор – 100 г;
  • вівсяні пластівці – 100 г;
  • лісові горіхи – 35 г;
  • курага – 35 г;
  • вода – 300 мл.

 

Спосіб приготування

Дріжджі розводимо в теплій воді, додавши ложечку цукру — так вони швидше почнуть діяти. Окремо змішуємо пшеничне і вівсяне борошно. Додаємо сіль і цукор. Вливаємо в борошняну суміш розведені у воді дріжджі і замішуємо м’яке тісто. Залишаємо тісто в теплому місці на 1 годину, закутавши в щось тепле. Ріжемо курагу, подрібнюємо горіхи. Коли тісто збільшиться в об’ємі вдвічі, вмішуємо в нього сухофрукти та горіхи. Формуємо невеликі булочки, викладаємо на застелене пергаментом деко, робимо збоку невеликий надріз, змащуємо верхівки булочок водою і посипаємо вівсяними пластівцями. Залишаємо на 30 хвилин в теплому місці. Потім випікаємо булочки в розігрітій до 210 ° С духовці 20 хвилин.

Датські булочки з фруктами

Інгредієнти:

  • розтоплене вершкове масло – 300 мл;
  • дріжджі сухі – 15 г;
  • яйця – 5 шт.;
  • борошно – 2,5 склянки;
  • зацукровані фрукти – 1 склянка;
  • джем чи варення – за смаком;
  • шоколад – за смаком.

 

Спосіб приготування

Дріжджі змішуємо з ложкою цукру, борошном (1 ст. л.) і заливаємо невеликою кількістю теплої води. Чекаємо, поки опара підніметься і покриється бульбашками. Розчиняємо у воді сіль і цукор. Додаємо в опару частину просіяного борошна. Додаємо в тісто яйця, воду з сіллю і цукром і розтоплене масло. Добре перемішуємо і всипаємо борошно. Продовження рецепта читайте тут.

Здобні булочки

Інгредієнти:

  • борошно – 800 г;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • дріжджі сухі – 1 ст. л.;
  • вода – 400 мл;
  • масло вершкове – 100 г;
  • сіль – 1,5 ч. л;
  • молоко – за смаком;
  • кнужут чи мак – за смаком.

 

Спосіб приготування

У миску міксера просіюємо 800 г борошна, додаємо 1,5 ч. л. солі, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. сухих дріжджів, перемішуємо і, поступово додаючи 400 мл ледь теплої води, протягом 5 хвилин замішуємо тісто. Додаємо м’яке вершкове масло і вимішуємо тісто ще 5 хвилин. Готовому тісту надаємо форму кулі, кладемо в миску і накриваємо харчовою плівкою. Залишаємо тісто в теплому місці для підйому на 1-1,5 години, воно має збільшитися в об’ємі вдвічі. Коли тісто підійшло, викладаємо його на стіл, злегка присипаний борошном, злегка обминаємо та ділимо на 20 рівних частин. Кожну частину згортаємо в кульку і викладаємо на деко, застелене папером для випічки. Накриваємо рушником або харчовою плівкою і залишаємо для підйому ще на 30 хвилин. Через 30 хвилин обережно змащуємо кожну булочку молоком і посипаємо кунжутом або маком на ваш смак. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 градусів 20-25 хвилин, до золотисто-коричневого кольору. Подаємо здобні булочки з варенням.

ГОТУЄМО З НАМИ
Осіннє меню: 5 рецептів гарбузово-яблучної випічки

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Новорічний настрій: 5 оригінальних страв з мандаринами
Найкраще поєднання: 5 рецептів бананово-шоколадних десертів
Любов француженок: 5 рецептів тортів-суфле
Соковиті пироги: ТОП-3 рецепти
Торт Бите скло з бісквітом
Пончики з начинкою із Nutella
Меню на Новий рік у стилі 90-х
Швидкі десерти на Новий рік 2019
Відривний пиріг: 3 рецепти приготування
Пончики Карнавал
Зимове меню: 5 рецептів страв, що зігрівають
Що приготувати з заморожених овочів: ТОП-5 оригінальних рецептів
Штоллен з марципаном
Вегетаріанське меню на Новий рік 2019
Бюджетне меню для новорічного столу 2019

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт оливье с яблоком и свежим огурцом, рецепт приготовления оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом, состав оливье с яблоком и свежим огурцом, как приготовить оливье с яблоком и свежим огурцом
Олів’є з яблуком і свіжим огірком
рецепт салата мимоза с картошкой и огурцом, рецепт приготовления салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом, состав салата мимоза с картошкой и огурцом, как приготовить салат мимоза с картошкой и огурцом
Салат Мімоза з картоплею і огірком