5 рецептів простих булочок, які вийдуть у вас з першого разу

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Навіщо купувати булочки в магазині, якщо ви запросто їх можете спекти вдома? Ми навчимо вас просто та швидко готувати домашні булочки. Така випічка точно збере до чаю всю сім'ю.
Зберегти в кулінарну книгу

Французські булочки на кефірі

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 100 г;
  • борошно рисове – 100 г;
  • вершкове масло – 20 мл;
  • яйця – 3 шт.;
  • кефір – 230 мл;
  • розпушувач – 8 г;
  • цедра половини лимона – за смаком.

 

Спосіб приготування

З’єднуємо обидва види борошна, розпушувач і лимонну цедру. Змішуємо яйця з цукром. Додаємо розтоплене вершкове масло та кефір. З’єднуємо сухі та рідкі інгредієнти. Замішуємо м’яке тісто. Формуємо круглі булочки, викладаємо на деко, застелене пергаментом і випікаємо при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.

Булочки з корицею

Інгредієнти:

  • молоко – 200 мл;
  • цукор – 100 г;
  • свіжі дріжджі – 50 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • вершкове масло – 80 г;
  • борошно – 600-700 г;
  • кориця – 20 г;
  • ванілін – за смаком.

 

Спосіб приготуваня

Тепле молоко з’єднуємо з 1 ст. л. цукру та дріжджами і цю рідку суміш, що в нас вийшла, залишаємо на 20 хвилин. Поки опара підніметься, яйця збиваємо з цукром, після чого в них додаємо сіль і м’яке вершкове масло. Масу вимішуємо руками — вона повинна вийти гладкою та однорідною. Опару змішуємо з олійно-яєчною масою і збиваємо в блендері. На тій основі, що в нас вийшла, ретельно замішуємо тісто з просіяного борошна, поки воно не перестане прилипати до рук. Далі скачуємо великий колобок, накриваємо його рушником і даємо дійти в теплому місці протягом 1,5-2 годин. Продовження рецепта читайте тут.

Солодкі булочки з горіхами та сухофруктами

Інгредієнти:

  • родзинки – 35 г;
  • пшеничне борошно – 425 г;
  • вівсяне борошно – 100 г;
  • дріжджі свіжі – 15 г;
  • цукор – 100 г;
  • вівсяні пластівці – 100 г;
  • лісові горіхи – 35 г;
  • курага – 35 г;
  • вода – 300 мл.

 

Спосіб приготування

Дріжджі розводимо в теплій воді, додавши ложечку цукру — так вони швидше почнуть діяти. Окремо змішуємо пшеничне і вівсяне борошно. Додаємо сіль і цукор. Вливаємо в борошняну суміш розведені у воді дріжджі і замішуємо м’яке тісто. Залишаємо тісто в теплому місці на 1 годину, закутавши в щось тепле. Ріжемо курагу, подрібнюємо горіхи. Коли тісто збільшиться в об’ємі вдвічі, вмішуємо в нього сухофрукти та горіхи. Формуємо невеликі булочки, викладаємо на застелене пергаментом деко, робимо збоку невеликий надріз, змащуємо верхівки булочок водою і посипаємо вівсяними пластівцями. Залишаємо на 30 хвилин в теплому місці. Потім випікаємо булочки в розігрітій до 210 ° С духовці 20 хвилин.

Датські булочки з фруктами

Інгредієнти:

  • розтоплене вершкове масло – 300 мл;
  • дріжджі сухі – 15 г;
  • яйця – 5 шт.;
  • борошно – 2,5 склянки;
  • зацукровані фрукти – 1 склянка;
  • джем чи варення – за смаком;
  • шоколад – за смаком.

 

Спосіб приготування

Дріжджі змішуємо з ложкою цукру, борошном (1 ст. л.) і заливаємо невеликою кількістю теплої води. Чекаємо, поки опара підніметься і покриється бульбашками. Розчиняємо у воді сіль і цукор. Додаємо в опару частину просіяного борошна. Додаємо в тісто яйця, воду з сіллю і цукром і розтоплене масло. Добре перемішуємо і всипаємо борошно. Продовження рецепта читайте тут.

Здобні булочки

Інгредієнти:

  • борошно – 800 г;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • дріжджі сухі – 1 ст. л.;
  • вода – 400 мл;
  • масло вершкове – 100 г;
  • сіль – 1,5 ч. л;
  • молоко – за смаком;
  • кнужут чи мак – за смаком.

 

Спосіб приготування

У миску міксера просіюємо 800 г борошна, додаємо 1,5 ч. л. солі, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. сухих дріжджів, перемішуємо і, поступово додаючи 400 мл ледь теплої води, протягом 5 хвилин замішуємо тісто. Додаємо м’яке вершкове масло і вимішуємо тісто ще 5 хвилин. Готовому тісту надаємо форму кулі, кладемо в миску і накриваємо харчовою плівкою. Залишаємо тісто в теплому місці для підйому на 1-1,5 години, воно має збільшитися в об’ємі вдвічі. Коли тісто підійшло, викладаємо його на стіл, злегка присипаний борошном, злегка обминаємо та ділимо на 20 рівних частин. Кожну частину згортаємо в кульку і викладаємо на деко, застелене папером для випічки. Накриваємо рушником або харчовою плівкою і залишаємо для підйому ще на 30 хвилин. Через 30 хвилин обережно змащуємо кожну булочку молоком і посипаємо кунжутом або маком на ваш смак. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 градусів 20-25 хвилин, до золотисто-коричневого кольору. Подаємо здобні булочки з варенням.

ГОТУЄМО З НАМИ
Осіннє меню: 5 рецептів гарбузово-яблучної випічки

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як незвично приготувати реберця — 3 рецепта
Солодкі рулети в домашніх умовах
Що приготувати дітям з гарбуза: 5 цікавих рецептів
5 неймовірно смачних десертів з моркви
Що приготувати з хурми: 5 осінніх рецептів
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
Домашній хліб: декілька перевірених рецептів
Англійський сніданок, який можна приготувати вдома
5 легендарних тортів зі згущеним молоком
Урожай грибів: як правильно готувати лісові дари
Празький торт: кращі рецепти
5 домашніх рецептів найпопулярніших тортів
Швидка шарлотка з яблуками та корицею
Шоколадний фондан
Що приготувати з брокколі: 5 оригінальних рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею