Торт П’яна вишня: домашні рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Торт П'яна вишня точно стане родзинкою вашого святкового столу. Пропонуємо класичний рецепт торта і рецепт зі згущеним молоком
Зберегти в кулінарну книгу

Торт П’яна вишня зі згущеним молоком

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 250 г;
  • вишня свіжа – 200 г;
  • сметана – 200 г (+2 ст. л. для глазурі);
  • коньяк – 1/2 склянки;
  • пшеничне борошно – 1,5 склянки;
  • цукор – 1 склянка (+3 ст. л. для глазурі);
  • згущене молоко – 2/3 банки;
  • яйця – 2 шт.;
  • сода – 1/2 ч. л.;
  • оцет – 1 ч. л.;
  • какао – 6 ст. л.

 

Спосіб приготування

  1. Вишня повинна добре настоятися на коньяку: мінімум за 12 годин, а краще – за 2 доби до приготування торта заливаємо її коньяком (кісточки із ягід перед цим витягаємо обережно, намагаючись не пошкодити цілість вишні), алкоголь повинен повністю покривати ягоди, а якщо вони занадто кислі – всипаємо також кілька столових ложок цукру.
  2. Для бісквіта: збиваємо в глибокій мисці яйця з цукром (1 склянка) до повного розчинення його крупинок. Додаємо в яєчну масу гашену оцтом соду, перемішуємо. Далі всипаємо какао та ретельно збиваємо міксером або блендером.
  3. Додаємо в масу 200 г сметани, знову добре збиваємо.
  4. Всипаємо в суміш просіяне борошно, перемішуємо ложкою або вінчиком до однорідності, вливаємо тісто в змащену олією форму, ставимо її в нагріту до 200 градусів духовку і печемо коржі 20-30 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою (вона повинна виходити з бісквіту суха без крихт ). Перші 20 хвилин випікання духовку не відкриваємо – бісквіт може осісти.
  5. Для крему: змішуємо 200 г м’якого вершкового масла зі згущеним молоком блендером, а настояну на коньяку вишню дістаємо з напою, обсушуємо трохи, настій не виливаємо.
  6. Дістаємо з духовки бісквіт, охолоджуємо його, потім виймаємо з форми, зрізаємо верхню частину товщиною 1 см, відкладаємо її.
  7. З більш широкої нижньої частини бісквіта виймаємо м’якуш, залишаючи стінки і дно товщиною близько 1 см.
  8. Подрібнюємо м’якуш бісквіта у крихту, перемішуємо з вишнею
  9. У крем додаємо 4 ст. л. коньяку, в якому настоювалась вишня. Збиваємо блендером, змішуємо приготований крем із бісквітом з вишнею до однорідності.
  10. Викладаємо масу в коробочку із нижнього коржа  (звідки виймалася м’якоть).
  11. Накриваємо верхнім коржем і злегка придавлюємо.
  12. Для глазурі на водяній бані розтоплюємо вершкове масло, всипаємо какао, додаємо сметану та цукор, перемішуємо до однорідності, проварюємо трохи до загустіння, обмащуємо приготований торт з усіх боків.
  13. Даємо торту просочитися при кімнатній температурі півгодини, після чого на 2 години прибираємо його в холодильник. Потім торт можна прикрашати та подавати до столу.

Торт П’яна вишня: класичний рецепт

Інгредієнти:

  • яйця — 6 шт.;
  • борошно — 200 г;
  • цукор — 450 г;
  • ванільний цукор — 15 г;
  • какао — 50 г;
  • вишня (заморожена без кісточок) — 350 г;
  • коньяк — 350 мл;
  • молоко 3,2% — 150 мл;
  • вершкове масло — 210 г;
  • шоколад чорний 70% — 300 г.

 

Спосіб приготування

Розморозьте вишні без кісточок. Покладіть вишні у миску, залийте коньяком. Залиште на 12 годин. Процідіть вишні в друшляку, додайте цукор і залиште на 10 хвилин. Приготуйте крем. Молоко доведіть до кипіння і додайте ванільний цукор. Яйця розітріть з цукром. Продовжуючи помішувати, влийте молоко в яєчно-цукрову суміш. Поставте масу на вогонь. Читайте покроковий рецепт торта П’яна вишня тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
5 домашніх рецептів найпопулярніших тортів

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сливовий пиріг
Паска домашня
Медові млинці
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці