Домашній люля-кебаб

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиКавказька кухня
Рецепт люля-кебаб дуже простий. Цю страву можна приготувати навіть вдома в духовці чи на пательні.
Зберегти в кулінарну книгу

Люля-кебаб у духовці

Інгредієнти:

  • фарш із баранини чи свинини – 500 г;
  • цибуля ріпчаста- 300 г;
  • сало – 50 г;
  • часник – 5-6 зубчиків;
  • сік лимона – 1/2 лимона;
  • кріп – 1 пучок;
  • червоний гострий перець, насіння коріандру і зіри – 1 дрібка;
  • сіль – за смаком.

 

Для соусу:

  • помідори – 4 шт.;
  • олія рослинна – 1 ст. л.;
  • соєвий соус – за смаком;
  • червоний перець – за смаком;
  • зелень – за смаком;
  • цукор – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Очистіть цибулю і часник, наріжте цибулю на четвертинки, зелень помийте і обсушіть. У ступці подрібніть насіння коріандру та зіру.
  2. З лимона вичавіть сік, а сало наріжте невеликими шматочками. Все це пропустіть через м’ясорубку разом з фаршем.
  3. Додаємо холодну воду або подрібнений лід. За смаком додаємо сіль, перець і дуже довго перемішуємо. Відбиваємо фарш, поки він не перетвориться в однорідну пружну масу. З невеликих порцій фаршу мокрими руками формуємо ковбаски і наколюємо їх на шампур.

Продовження рецепта читайте тут.

Люля-кебаб на пательні

Інгредієнти:

  • баранина (м’якоть) – 400 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сало – 100 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • кріп свіжий – 1 ст. л.;
  • кінза свіжа – 1 ст. л.;
  • коріандр мелений – 0,3 ч. л.;
  • перець духмяний – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • крохмаль – 2 ст. л.;
  • свіжа зелень – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Наріжте м’ясо, сало та цибулю на шматки, порубайте зелень і додайте спеції.
  2. Приготуйте фарш і потім вимісіть його протягом 2 хвилин, щоб він став більш в’язким і липким.
  3. Сформуйте котлети циліндричної довгастої форми або у формі веретена, і обваляйте їх у крохмалі.
  4. Смажте їх на пательні на рослинній олії до готовності, періодично перевертаючи.
  5. Готові кебаби рясно посипте свіжою рубаною зеленню і подавайте з томатним соусом.

Люля-кебаб у лаваші

Інгредієнти:

  • лаваш вірменський тонкий – 2 листи (260 гр.);
  • фарш яловичий – 400 г;
  • олія рослинна – 2 ст. л.;
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
  • імбир мелений – 1/4 ч. л.;
  • паприка – 1/2 ч. л.;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • сіль – за смаком.

ГОТУЄМО З НАМИ
Лаваш з борошна і води

Спосіб приготування

  1. Очистіть зубчики часнику, промийте їх і дрібно порубайте.
  2. Змішайте яловичий фарш, часник, хмелі-сунелі, імбир, паприку, чорний перець і сіль.
  3. Злегка змоченими водою руками зліпіть 8 котлеток.
  4. У пательні розігрійте олію і викладіть люля-кебаб.
  5. Обсмажте з усіх боків до готовності, але не пересмажуйте.
  6. Лаваші розріжте на 8 однакових трикутників.
  7. Загорніть у них люля-кебаб, як у конвертики.
  8. Викладіть «конвертики» з м’ясом у вогнетривку форму. Змастіть їх рослинною олією.
  9. Духовку з конвенцією розігрійте до 180 ° C. Запікайте люля-кебаб протягом 5-7 хвилин.

Подавайте люля-кебаб гарячим і з великою кількістю зелені!

Люля-кебаб із курки

Інгредієнти:

  • курка – 2 кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • зелень – 1 пучок;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль, перець – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Відокремте м’ясо від кісток, подрібніть його разом з жиром.
  2. Змішайте з цибулею і часником, додайте зелень, сіль, спеції.
  3. Добре вимішайте масу, відбийте об обробну дошку.

Продовження рецепта читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
Люля-кебаб із щуки: рецепт приготування

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вечеря на 8 березня
Що приготувати пісне
Пісні салати
Пісні святкові страви
Смачні пісні страви
Меню на 8 березня
Меню на Великий піст
Сніданок на 8 березня
Меню на Масляну
Як приготувати смачні млинці
Сніданок на День закоханих
Що приготувати на День святого Валентина
Що приготувати із заморожених овочів
Меню на Старий Новий рік
5 ситних і корисних сніданків для всієї родини

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік