Домашній люля-кебаб

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиКавказька кухня
Рецепт люля-кебаб дуже простий. Цю страву можна приготувати навіть вдома в духовці чи на пательні.
Зберегти в кулінарну книгу

Люля-кебаб у духовці

Інгредієнти:

  • фарш із баранини чи свинини – 500 г;
  • цибуля ріпчаста- 300 г;
  • сало – 50 г;
  • часник – 5-6 зубчиків;
  • сік лимона – 1/2 лимона;
  • кріп – 1 пучок;
  • червоний гострий перець, насіння коріандру і зіри – 1 дрібка;
  • сіль – за смаком.

 

Для соусу:

  • помідори – 4 шт.;
  • олія рослинна – 1 ст. л.;
  • соєвий соус – за смаком;
  • червоний перець – за смаком;
  • зелень – за смаком;
  • цукор – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Очистіть цибулю і часник, наріжте цибулю на четвертинки, зелень помийте і обсушіть. У ступці подрібніть насіння коріандру та зіру.
  2. З лимона вичавіть сік, а сало наріжте невеликими шматочками. Все це пропустіть через м’ясорубку разом з фаршем.
  3. Додаємо холодну воду або подрібнений лід. За смаком додаємо сіль, перець і дуже довго перемішуємо. Відбиваємо фарш, поки він не перетвориться в однорідну пружну масу. З невеликих порцій фаршу мокрими руками формуємо ковбаски і наколюємо їх на шампур.

Продовження рецепта читайте тут.

Люля-кебаб на пательні

Інгредієнти:

  • баранина (м’якоть) – 400 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сало – 100 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • кріп свіжий – 1 ст. л.;
  • кінза свіжа – 1 ст. л.;
  • коріандр мелений – 0,3 ч. л.;
  • перець духмяний – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • крохмаль – 2 ст. л.;
  • свіжа зелень – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Наріжте м’ясо, сало та цибулю на шматки, порубайте зелень і додайте спеції.
  2. Приготуйте фарш і потім вимісіть його протягом 2 хвилин, щоб він став більш в’язким і липким.
  3. Сформуйте котлети циліндричної довгастої форми або у формі веретена, і обваляйте їх у крохмалі.
  4. Смажте їх на пательні на рослинній олії до готовності, періодично перевертаючи.
  5. Готові кебаби рясно посипте свіжою рубаною зеленню і подавайте з томатним соусом.

Люля-кебаб у лаваші

Інгредієнти:

  • лаваш вірменський тонкий – 2 листи (260 гр.);
  • фарш яловичий – 400 г;
  • олія рослинна – 2 ст. л.;
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
  • імбир мелений – 1/4 ч. л.;
  • паприка – 1/2 ч. л.;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • сіль – за смаком.

ГОТУЄМО З НАМИ
Лаваш з борошна і води

Спосіб приготування

  1. Очистіть зубчики часнику, промийте їх і дрібно порубайте.
  2. Змішайте яловичий фарш, часник, хмелі-сунелі, імбир, паприку, чорний перець і сіль.
  3. Злегка змоченими водою руками зліпіть 8 котлеток.
  4. У пательні розігрійте олію і викладіть люля-кебаб.
  5. Обсмажте з усіх боків до готовності, але не пересмажуйте.
  6. Лаваші розріжте на 8 однакових трикутників.
  7. Загорніть у них люля-кебаб, як у конвертики.
  8. Викладіть «конвертики» з м’ясом у вогнетривку форму. Змастіть їх рослинною олією.
  9. Духовку з конвенцією розігрійте до 180 ° C. Запікайте люля-кебаб протягом 5-7 хвилин.

Подавайте люля-кебаб гарячим і з великою кількістю зелені!

Люля-кебаб із курки

Інгредієнти:

  • курка – 2 кг;
  • цибуля – 1 шт.;
  • зелень – 1 пучок;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль, перець – за смаком.

 

Спосіб приготування

  1. Відокремте м’ясо від кісток, подрібніть його разом з жиром.
  2. Змішайте з цибулею і часником, додайте зелень, сіль, спеції.
  3. Добре вимішайте масу, відбийте об обробну дошку.

Продовження рецепта читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
Люля-кебаб із щуки: рецепт приготування

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
Домашній хліб: декілька перевірених рецептів
Англійський сніданок, який можна приготувати вдома
Урожай грибів: як правильно готувати лісові дари
5 домашніх рецептів найпопулярніших тортів
Що приготувати з брокколі: 5 оригінальних рецептів
Пташине молоко: різноманітність рецептів
3 рецепти ідеальної Шуби
Найбільш незвичні страви з макаронів
5 рецептів тортів без борошна
Зрази: 5 рецептів на будь-який смак
Пироги зі шпинатом: 3 кращих рецепта
Печиво: 5 домашніх рецептів
Ніжні панкейки: рецепти на будь-який смак
Суботні закуски: 5 простих рецептів

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею