7 способів приготувати скумбрію

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
7 способів приготувати скумбрію: по-корейськи, рулет зі скумбрії по-царськи, в гірчично-соєвому соусі, на мангалі, киш з скумбрією і шпинатом, домашня малосольная скумбрія.
Зберегти в кулінарну книгу

Скумбрія по-корейськи

Інгредієнти:

  • Скумбрія (свіжозаморожена) – 1 кг;
  • Цибуля ріпчаста (велика) – 5 шт .;
  • Томатна паста – 2 ст. л .;
  • Олія – ​​100 г;
  • Цукор – 1 ст. л .;
  • Сіль – 1 ст. л .;
  • Перець червоний пекучий (мелений) – 0,5 ч. Л .;
  • Перець чорний (мелений) – 0,5 ч. л.;
  • Оцет (столовий) – 50 г.

1.Скумбрію розморожуємо, промиваємо, висушуємо.

2. Рибу розбираємо на філе і нарізаємо порційними шматочками. Цибулю нарізаємо півкільцями.

3.В сотейнику нагріваємо олію, додаємо томатну пасту, сіль, цукор, перець чорний, перець червоний. Добре розмішуємо до отримання однорідної маси і повного нагріву всіх інгредієнтів. Готовий соус трохи охолоджуємо, додаємо оцет. Перемішуємо рибу, цибулю і соус. Ставимо в холодильник на 4 години.

4. Викладаємо рибу на блюдо, в центрі гіркою складаємо цибулю.


Рулет зі скумбрії по-царськи

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 1 шт .;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Морква – 2 шт .;
  • Кріп – 1 гілочка (не обов’язково);
  • Мариновані або квашені огірки – 2 шт .;
  • Желатин – 25 г:
  • Приправа до риби – 1 пакетик;
  • Сіль і чорний перець – за смаком
  1. Скумбрію промиваємо, видаляємо голову, хвіст, акуратно відокремлюємо від хребта з кістками, щоб вийшло дві тушки.
  2. Морквину відварюємо і натираємо на крупній тертці. Огірки нарізаємо кільцями. Варимо яйця круто, ріжемо кружальцями.
  3. Половинку тушки викладаємо на харчову плівку шкіркою вниз. Обидві тушки злегка скроплюємо лимонним соком, солимо, перчимо до смаку, додаємо спецій для риби. Посипаємо обидві тушки желатином.
  4. На тушку викладаємо шаром моркву, нарізані яйця, огірки.
  5. Накриваємо другою половиною тушки і щільно загортаємо в харчову плівку.
  6. Перев’язуємо ниткою, щоб при подальшій тепловій обробці нічого не розповзалося. Проколюємо в декількох місцях зубочисткою.
  7. Опускаємо в каструлю з гарячою водою і варимо близько 30 хвилин при помірному кипінні до готовності. Якщо риба дрібна – досить і 20 хвилин.
    Потім кладемо під гніт до повного охолодження, а після цього в холодильник мінімум на 4 години, а краще на всю ніч. В такому випадку рулет буде добре нарізатися.
  8. Перед подачею рибу нарізаємо.

Скумбрія в гірчично-соєвому соусі

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт .;
  • Цибуля – 1 шт .;
  • Соєвий соус – 3 ст. л .;
  • Гірчиця – 2 ст. л .;
  • Майонез 2 ст. л.

Зі скумбрії видаляємо голову і нутрощі.
Миємо рибу, ріжемо на шматки.
Цибулю чистимо і нарізаємо кільцями.
Гірчицю, соєвий соус і майонез змішуємо, кожен шматочок обвалюємо в соусі і залишаємо скумбрію маринуватися на 20 хвилин.

Продовження рецепта читайте тут.


Кіш з скумбрією і шпинатом

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно – 0,5 склянки;
  • Вівсяне борошно – 0,5 склянки;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Сіль – 0,5 ч. л .;

Для начинки:

  • Скумбрія – 200 г;
  • Шпинат – 100 г;
  • Сир – 100 г;
  • Молоко – 200 мл;
  • Яйця – 5 шт.

Покроковий рецепт приготування кіша зі скумбрією і шпинатом читайте тут.


Скумбрія в ароматних травах на мангалі

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 1 шт .;
  • Рослинна олія – ​​2 ст. л. ;
  • Естрагон сушений – за смаком;
  • Чебрець сушений – за смаком;
  • Сіль велика – за смаком;
  • Перець чорний – за смаком;
  • Паприка – за смаком.

Фото рецепт приготування скумбрії дивіться тут.


Скумбрія, запечена в фользі

  • Складові:
  • Скумбрія – 2 шт .;
  • Лимон – 2 шт .;
  • Вершкове масло – 0,5 ст. л;
  • Спеції – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Перець – за смаком.

1. Розморожуємо рибу при кімнатній температурі.

2. Промиваємо рибні тушки, даємо воді стекти. Акуратно сушимо скумбрію паперовими рушниками.

3. Солимо тушки і обсипаємо їх спеціями як зовні, так і всередині.

Продовження рецепта читайте тут.


Домашня малосольная скумбрія

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 1 шт .;
  • Вода – 1 л;
  • Сіль – 3-4 ст.л .;
  • Прянощі – за смаком.

Як приготувати малосольну скумбрію:

Перший крок – обробка тушки скумбрії. Для цього виймаємо зябра, потрошимо, особливо приділяючи увагу чорній плівці у черевця. Добре вичищаємо і миємо в холодній воді.

Як приготувати розсіл дивіться тут.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)
Кутя із пшениці
Кутя із рису з маком
М’ясна тарілка: рецепти домашньої буженини, м’ясного рулету і балику
Курячий рулет (Все буде добре) (відеорецепт)
Печеня із курки в горщиках (фоторецепт)
Запечений гусак з яблуками та чорносливом (Все буде смачно) (відеорецепт)
Рецепти гарячих страв на Новий рік — 3 ідеї
Новорічне меню 2019: найкращі ідеї
Кіш з домашнім плавленим сиром і грибами
Чахохбілі із курки

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік