Соус Карбонара
Інгредієнти:
- шинка – 350 г;
- оливкова олія – 2 ст. л.;
- яйця – 4 жовтка;
- часник – 2 зубчики;
- вершки – 225 мл;
- пармезан – 75 г;
- сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
- Часник очищуємо та подрібнюємо.
- Розігріваємо в пательні оливкову олію, обсмажуємо в ній часник 1 хвилину.
- Додаємо нарізану кубиками шинку, готуємо 3 хвилини.
- Збиваємо вершки з жовтками, додаємо пармезан. Солимо і перчимо.
ГОТУЄМО З НАМИ
Паста Карбонара
Італійський томатний соус
Інгредієнти:
- оливкова олія – 2 ст. л.;
- часник – 3 зубчики;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- консервовані помідори – 800 г;
- помідори – 4 шт.;
- томатна паста – 2 ст. л.;
- цукор – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Олію розігріти у великій каструлі, додати дрібно нарізану цибулю і роздавлений часник. Готуємо приблизно 7-8 хвилин.
- Додаємо сухе орегано, нарізані консервовані помідори, томатну пасту, цукор. Тушкуємо 20 хвилин і приправляємо за смаком, помішуючи до тих пір, поки соус не випарується на третину і трохи загусне.
- Очищуємо від шкірки і насіння свіжі помідори, додаємо в соус і готуємо ще 2 хвилини.
- Приправляємо сіллю і меленим чорним перцем і подаємо з макаронами. Також можна покривати соусом основу для піци.
Соус Песто
Інгредієнти:
- базилік – 1 пучок;
- пармезан (чи інший твердий сир) – 50 г;
- часник – 3 зубчики;
- кедрові горіхи – 30 г;
- оливкова олія – 150 г.
Спосіб приготування:
- Базилік обполіскуємо прохолодною водою і відокремлюємо листя від стебел. Листя базиліку добре просушуємо (найкраще скористатися каруселлю для сушки зелені).
- Часник очищуємо і нарізаємо пелюстками. Сир натираємо на тертці.
- Частину базиліку кладемо в чашу блендера (листя можна попередньо крупно порубати). Додаємо до базиліку сир, кедрові горішки, часник і вливаємо 2-3 столові ложки оливкової олії.
Продовження рецепта читайте тут.
Грибний соус
Інгредієнти:
Спосаб приготування:
- Наріжте грудинку соломкою, а гриби — кубиками.
- Обсмажте грудинку до золотистого кольору.
- Обсмажте окремо від м’яса гриби, поки рідина не випарується, підсоліть їх і потім додайте м’ясо. Все перемішайте.
- Поки готуються макарони, підігрійте вершки і перед їх кипінням введіть тертий пармезан і мускатний горіх. Все добре перемішайте і вимкніть вогонь, коли вершки стане густим.
- Розкладайте пасту на тарілки, поливайте вершковим соусом і кладіть зверху гриби з грудинкою.
Соус Болоньєзе
Інгредієнти:
- часник – 2 зубчики;
- олія оливкова – 1 ст. л.;
- масло вершкове – 25 г;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- селера (стебло) – 1 шт.;
- фарш яловичий – 250 г;
- фарш свинячий – 250 г;
- молоко – 300 мл;
- вино біле (сухе) – 300 мл;
- паста томатна – 2 ст. л.;
- помідори консервовані – 800 г;
- спеції – 2 ч. л.;
- сіль – 0,5 ч. л.
ГОТУЄМО З НАМИ
Паста болоньєзе з овочами
Спосіб приготування:
- Часник дрібно подрібнюємо.
- У глибоку пательню наливаємо оливкову олію, потім додаємо вершкове масло і ставимо на вогонь.
- Помішуємо масу дерев’яною ложкою до тих пір, поки вершкове масло не розтане.
- Цибулю, моркву, селеру миємо під холодною проточною водою, очищуємо і обсушуємо, потім дрібно нарізаємо.
- Потім у пательню з маслом додаємо підготовлені цибулю, моркву, селеру і часник.
- Обсмажуємо протягом 10 хвилин, постійно помішуючи, поки овочі не стануть м’якими.
- Потім додаємо фарш. Перемішуємо і ретельно розминаємо виделкою, щоб не було грудок.
Читайте продовження рецепта тут.