5 кращих соусів Італії

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиІталійська кухня
Пропонуємо топ-5 популярних італійських соусів, які легко і швидко можна приготувати вдома.
Зберегти в кулінарну книгу

Соус Карбонара

Інгредієнти:

  • шинка – 350 г;
  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • яйця – 4 жовтка;
  • часник – 2 зубчики;
  • вершки – 225 мл;
  • пармезан – 75 г;
  • сіль – за смаком.

 

Спосіб приготування:

  1. Часник очищуємо та подрібнюємо.
  2. Розігріваємо в пательні оливкову олію, обсмажуємо в ній часник 1 хвилину.
  3. Додаємо нарізану кубиками шинку, готуємо 3 хвилини.
  4. Збиваємо вершки з жовтками, додаємо пармезан. Солимо і перчимо.

ГОТУЄМО З НАМИ
Паста Карбонара

Італійський томатний соус

 

Інгредієнти:

  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • часник – 3 зубчики;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • консервовані помідори – 800 г;
  • помідори – 4 шт.;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. л.

 

Спосіб приготування:

  1. Олію розігріти у великій каструлі, додати дрібно нарізану цибулю і роздавлений часник. Готуємо приблизно 7-8 хвилин.
  2. Додаємо сухе орегано, нарізані консервовані помідори, томатну пасту, цукор. Тушкуємо 20 хвилин і приправляємо за смаком, помішуючи до тих пір, поки соус не випарується на третину і трохи загусне.
  3. Очищуємо від шкірки і насіння свіжі помідори, додаємо в соус і готуємо ще 2 хвилини.
  4. Приправляємо сіллю і меленим чорним перцем і подаємо з макаронами. Також можна покривати соусом основу для піци.

Соус Песто

Інгредієнти:

  • базилік – 1 пучок;
  • пармезан (чи інший твердий сир) – 50 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • кедрові горіхи – 30 г;
  • оливкова олія – 150 г.

 

Спосіб приготування:

  1. Базилік обполіскуємо прохолодною водою і відокремлюємо листя від стебел. Листя базиліку добре просушуємо (найкраще скористатися каруселлю для сушки зелені).
  2. Часник очищуємо і нарізаємо пелюстками. Сир натираємо на тертці.
  3. Частину базиліку кладемо в чашу блендера (листя можна попередньо крупно порубати). Додаємо до базиліку сир, кедрові горішки, часник і вливаємо 2-3 столові ложки оливкової олії.

Продовження рецепта читайте тут.

Грибний соус

грибной соус, рецепт приготовления грибного соуса, рецепт грибного соуса, соус, рецепт соуса

Інгредієнти:

  • печериці свіжі – 300 г;
  • свиняча грудинка – 150 г;
  • пармезан тертий – 4 ст. л.;
  • вершки (20%) – 300 мл;
  • мускатний горіх – 1 ч. л.;
  • сіль, чорний перець – за смаком.

Спосаб приготування:

  1. Наріжте грудинку соломкою, а гриби — кубиками.
  2. Обсмажте грудинку до золотистого кольору.
  3. Обсмажте окремо від м’яса гриби, поки рідина не випарується, підсоліть їх і потім додайте м’ясо. Все перемішайте.
  4. Поки готуються макарони, підігрійте вершки і перед їх кипінням введіть тертий пармезан і мускатний горіх. Все добре перемішайте і вимкніть вогонь, коли вершки стане густим.
  5. Розкладайте пасту на тарілки, поливайте вершковим соусом і кладіть зверху гриби з грудинкою.

Соус Болоньєзе

Інгредієнти:

  • часник – 2 зубчики;
  • олія оливкова – 1 ст. л.;
  • масло вершкове – 25 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • селера (стебло) – 1 шт.;
  • фарш яловичий – 250 г;
  • фарш свинячий – 250 г;
  • молоко – 300 мл;
  • вино біле (сухе) – 300 мл;
  • паста томатна – 2 ст. л.;
  • помідори консервовані – 800 г;
  • спеції – 2 ч. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л.

ГОТУЄМО З НАМИ
Паста болоньєзе з овочами

Спосіб приготування:

  1. Часник дрібно подрібнюємо.
  2. У глибоку пательню наливаємо оливкову олію, потім додаємо вершкове масло і ставимо на вогонь.
  3. Помішуємо масу дерев’яною ложкою до тих пір, поки вершкове масло не розтане.
  4. Цибулю, моркву, селеру миємо під холодною проточною водою, очищуємо і обсушуємо, потім дрібно нарізаємо.
  5. Потім у пательню з маслом додаємо підготовлені цибулю, моркву, селеру і часник.
  6. Обсмажуємо протягом 10 хвилин, постійно помішуючи, поки овочі не стануть м’якими.
  7. Потім додаємо фарш. Перемішуємо і ретельно розминаємо виделкою, щоб не було грудок.

Читайте продовження рецепта тут.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Домашній медовик: 5 простих рецептів
Кращі рецепти домашнього натурального оцту
Імбирний оцет
Готуй як шеф: 5 простих рецептів неймовірних м’ясних стейків
Страви із картоплі: 5 особливих рецептів
5 простих і дуже смачних страв з яйцями
Домашні десерти до ранкового чаю
Каша всьому голова: 5 рецептів смачної каші
Домашній майонез: 5 простих рецептів
5 кращих рецептів фастфуду в домашніх умовах
Сніданок по-французьки
Ситні сніданки для всієї родини: 5 простих рецептів
Кава, як у кав’ярні: 4 домашніх рецепти
Соус Болоньєзе
Гарячі страви з баклажанів: кращі зігріваючі рецепти

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)