5 кращих соусів Італії

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі стравиІталійська кухня
Пропонуємо топ-5 популярних італійських соусів, які легко і швидко можна приготувати вдома.
Зберегти в кулінарну книгу

Соус Карбонара

Інгредієнти:

  • шинка – 350 г;
  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • яйця – 4 жовтка;
  • часник – 2 зубчики;
  • вершки – 225 мл;
  • пармезан – 75 г;
  • сіль – за смаком.

 

Спосіб приготування:

  1. Часник очищуємо та подрібнюємо.
  2. Розігріваємо в пательні оливкову олію, обсмажуємо в ній часник 1 хвилину.
  3. Додаємо нарізану кубиками шинку, готуємо 3 хвилини.
  4. Збиваємо вершки з жовтками, додаємо пармезан. Солимо і перчимо.

ГОТУЄМО З НАМИ
Паста Карбонара

Італійський томатний соус

 

Інгредієнти:

  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • часник – 3 зубчики;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • консервовані помідори – 800 г;
  • помідори – 4 шт.;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. л.

 

Спосіб приготування:

  1. Олію розігріти у великій каструлі, додати дрібно нарізану цибулю і роздавлений часник. Готуємо приблизно 7-8 хвилин.
  2. Додаємо сухе орегано, нарізані консервовані помідори, томатну пасту, цукор. Тушкуємо 20 хвилин і приправляємо за смаком, помішуючи до тих пір, поки соус не випарується на третину і трохи загусне.
  3. Очищуємо від шкірки і насіння свіжі помідори, додаємо в соус і готуємо ще 2 хвилини.
  4. Приправляємо сіллю і меленим чорним перцем і подаємо з макаронами. Також можна покривати соусом основу для піци.

Соус Песто

Інгредієнти:

  • базилік – 1 пучок;
  • пармезан (чи інший твердий сир) – 50 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • кедрові горіхи – 30 г;
  • оливкова олія – 150 г.

 

Спосіб приготування:

  1. Базилік обполіскуємо прохолодною водою і відокремлюємо листя від стебел. Листя базиліку добре просушуємо (найкраще скористатися каруселлю для сушки зелені).
  2. Часник очищуємо і нарізаємо пелюстками. Сир натираємо на тертці.
  3. Частину базиліку кладемо в чашу блендера (листя можна попередньо крупно порубати). Додаємо до базиліку сир, кедрові горішки, часник і вливаємо 2-3 столові ложки оливкової олії.

Продовження рецепта читайте тут.

Грибний соус

грибной соус, рецепт приготовления грибного соуса, рецепт грибного соуса, соус, рецепт соуса

Інгредієнти:

  • печериці свіжі – 300 г;
  • свиняча грудинка – 150 г;
  • пармезан тертий – 4 ст. л.;
  • вершки (20%) – 300 мл;
  • мускатний горіх – 1 ч. л.;
  • сіль, чорний перець – за смаком.

Спосаб приготування:

  1. Наріжте грудинку соломкою, а гриби — кубиками.
  2. Обсмажте грудинку до золотистого кольору.
  3. Обсмажте окремо від м’яса гриби, поки рідина не випарується, підсоліть їх і потім додайте м’ясо. Все перемішайте.
  4. Поки готуються макарони, підігрійте вершки і перед їх кипінням введіть тертий пармезан і мускатний горіх. Все добре перемішайте і вимкніть вогонь, коли вершки стане густим.
  5. Розкладайте пасту на тарілки, поливайте вершковим соусом і кладіть зверху гриби з грудинкою.

Соус Болоньєзе

Інгредієнти:

  • часник – 2 зубчики;
  • олія оливкова – 1 ст. л.;
  • масло вершкове – 25 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • селера (стебло) – 1 шт.;
  • фарш яловичий – 250 г;
  • фарш свинячий – 250 г;
  • молоко – 300 мл;
  • вино біле (сухе) – 300 мл;
  • паста томатна – 2 ст. л.;
  • помідори консервовані – 800 г;
  • спеції – 2 ч. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л.

ГОТУЄМО З НАМИ
Паста болоньєзе з овочами

Спосіб приготування:

  1. Часник дрібно подрібнюємо.
  2. У глибоку пательню наливаємо оливкову олію, потім додаємо вершкове масло і ставимо на вогонь.
  3. Помішуємо масу дерев’яною ложкою до тих пір, поки вершкове масло не розтане.
  4. Цибулю, моркву, селеру миємо під холодною проточною водою, очищуємо і обсушуємо, потім дрібно нарізаємо.
  5. Потім у пательню з маслом додаємо підготовлені цибулю, моркву, селеру і часник.
  6. Обсмажуємо протягом 10 хвилин, постійно помішуючи, поки овочі не стануть м’якими.
  7. Потім додаємо фарш. Перемішуємо і ретельно розминаємо виделкою, щоб не було грудок.

Читайте продовження рецепта тут.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Що приготувати на День подяки: 5 рецептів
Що приготувати із пекінської капусти: 5 рецептів
Що приготувати із курки на Новий рік — 5 рецептів
Меню на Новий рік 2019
Що приготувати на Новий рік 2019 — 5 нових ідей
Католицьке Різдво: як приготувати український обрядовий стіл
Католицьке Різдво 2018: страви на Святвечір
Традиційні польські страви на Різдво
Католицьке Різдво: що приготувати
5 небанальних салатів, які здивують ваших гостей
Все про тісто: 5 рецептів для домашньої випічки
Домашня кухня: 5 страв для затишних вихідних
5 рецептів страв з фаршем, які врятують вашу вечерю
Не тільки куряче: як смачно приготувати індиче, качине та перепелине м’ясо
Краща їжа до білого та червоного вина

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
десерты на день благодарения, какие десерты приготовить на день благодарения, рецепты десертов на день благодарения, американский тыквенный пирог, яблочный пирог с корицей и орехами, груши в белом соусе, оладьи из тыквы, тыквенный чизкейк
5 кращих десертів на День подяки
что приготовить на день благодарения, меню на день благодарения, рецепты блюд на день благодарения, рецепты на день благодарения, запеченная индейка, клюквенный соус, тыквенный суп, пирог из тыквы, яблочный сидр
Що приготувати на День подяки: 5 рецептів