Заготовки соусів на зиму: найкращі рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Заготовки соусів на зиму - відмінний спосіб урізноманітнити своє меню, розкрити смак улюблених страв, надавши їм соковитості й багатогранності. Готуйте разом з нами сливовий соус, ткемалі з аличі, сацебелі, домашній кетчуп, заправку для макаронів на зиму.
Зберегти в кулінарну книгу

Сливовий соус на зиму

Інгредієнти:

  • Слива – 1 кг;
  • Вода – 50 мл;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Перець чилі – 1 шт .;
  • Цукор – за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Зелень кінзи – 2 ст. л .;
  • Кріп – 2 ст. л.

1. Сливи вимиваємо, поміщаємо їх в каструлю.
2. Додаємо в каструлю воду, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і варимо сливи 10 хвилин. Не забуваємо час від часу помішувати.
3. Вміст каструлі відкидаємо на друшляк, чекаємо, коли вся рідина стече, потім протираємо через нього сливу.
4. Повертаємо пюре в каструлю.
5. Часник чистимо і вичавлюємо.
6. Дрібно рубаємо вимитий і очищений від насіння перець чилі.
7. Каструлю ставимо на плиту, додаємо до пюре цукор і сіль, пробуємо на смак – регулюємо кількість солі і цукру в залежності від особистих уподобань.
8. Доводимо вміст каструлі до кипіння.
9. Додаємо до пюре подрібнену зелень, перець чилі, часник. Варимо 2 хвилини, піну знімаємо.
10. Гарячий соус розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, вкутуємо. Після повного охолодження соус прибираємо на зберігання в холодильник або льох (холодне і темне місце).

Ткемалі з аличі

Інгредієнти:

  • Алича – 800 г ;
  • Коріандр мелений (пакетик) – 4 шт.;
  • Перець червоний мелений (пакетик) – 0.5 шт.;
  • Олія – 500 мл;
  • Цукор – за смаком;
  • Часник – 300 г ;
  • Кріп – за смаком

Рецепт приготування ткемалі на зиму читайте тут.

Сацебелі зі слив

Інгредієнти:

  • Сливи – 2 кг;
  • Волоські горіхи – 200 г;
  • Часник – 100 г;
  • Перець чилі – 50 г;
  • Каррі – 20 г;
  • Перець чорний мелений – 20 г;
  • Сіль – 1 ст. л .;
  • Цукор – 8 ст. л.

1. Сливи вимиваємо, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.
2. Чистимо часник, миємо й очищаємо від насіння перець чилі.
3. Сливи, часник, перець і волоські горіхи пропускаємо в м’ясорубці.
4. Перекладаємо пюре в каструлю. Додаємо сіль, цукор, каррі і чорний мелений перець.
5. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, після чого варимо суміш півгодини.
6. Розкладаємо гарячий соус по банках, заздалегідь стерилізованих, закочуємо стерилізованими кришками. Даємо банкам охолонути в теплі, після чого прибираємо соус на зберігання в прохолодне місце.

Домашній кетчуп з аличою

Інгредієнти:

  • Помідори – 50 шт.;
  • Алича – 50 шт.;
  • Часник – 5 шт.;
  • Петрушка -30 г;
  • Цукор – за смаком;
  • Перець – за смаком;
  • Сіль – за смаком.

Фото рецепт приготування домашнього кетчупу дивіться тут.

Заправка для макаронів з помідорів на зиму

Інгредієнти:

  • Помідори – 700 г;
  • Перець болгарський – 3-5 шт .;
  • Часник – 3-5 зубчиків;
  • Олія соняшникова – 100 мл;
  • Сіль – 0,5 ст.л .;
  • Цукор – 2 ст.л .;
  • Орегано – за смаком;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  1. Дрібно нарізаємо цибулю, злегка підсмажуємо на олії.
  2. Поки цибуля смажиться, підготуємо інші інгредієнти. Помідори натираємо на тертці або ж подрібнюємо іншим способом – блендером, комбайном або ж пропускаємо томати через соковижималку. Шкірку використовувати не будемо. Додаємо 1 чайну ложку солі і 1 столову ложку цукру. Масу відразу ж ставимо на вогонь для уварювання.
  3. Очищаємо від насіння і крупно нарізаємо болгарський перець.
  4. Подрібнюємо болгарський перець і пасеровану цибулю в однорыдну масу, використовуючи блендер, комбайн або м’ясорубку.
  5. Перетерті цибулю і перець викладаємо до помідорів, перемішуємо. Варимо півгодини від початку закипання. За 10 хвилин до кінця варіння додаємо часник, пропущений через прес, і будь-які приправи, які вам подобаються.
  6. Готову масу відразу ж розкладаємо в простерилізовані баночки. Закочуємо та перевертаємо.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Чорничне варення
Варення із шовковиці
Черешневий компот
Рецепти варення
Печериці по-венесуельськи
Пелюстка — швидкий рецепт маринованої капусти
Квашена капуста: 5 смачних рецептів
Консервовані баклажани з айвою
Варення із айви
Домашние цукаты из айвы: простой рецепт
Бастурма
Як правильно сушити яблука: 3 простих способи
Консервовані яблука
Мариновані маслюки
Яблучне повидло: кращі рецепти на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками