Печиво: 5 домашніх рецептів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерты
Готуємо домашнє печиво на будь-який смак: бананове, горіхове, яблучне, шоколадне та дієтичне
Зберегти в кулінарну книгу

Бананове печиво

Інгредієнти:

  • борошно – 220 г;
  • кунжут – 50 г;
  • кокосова стружка – 50 г;
  • рослинна олія – 30 г;
  • банани – 2 шт.
  • мелена кориця – 2 г.

 

Спосіб приготування

Банани розминаємо виделкою, кладемо в блендер і перебиваємо з водою, рослинною олією і коньяком до однорідності. Змішуємо борошно, розпушувач, кокосову стружку та спеції. З’єднуємо сухі інгредієнти з бананової сумішшю і замішуємо м’яке тісто. Продовження рецепта читайте тут.

Горіхове печиво без борошна з сухофруктами

Інгредієнти:

  • мигдаль (чи будь-які інші горіхи) – 2,5 склянки;
  • інжир – 150 г;
  • чорнослив – 100 г;
  • банан – 1,5 шт.

 

Спосіб приготування

Частину горіхів (1 склянку) перебиваємо в блендері до стану борошна. Другу частину перебиваємо не дуже дрібно — в масі повинні бути відчутні шматочки горіхів. Інжир і банан перебиваємо блендером в однорідну масу, чорнослив дрібно нарізаємо. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

Швидке яблучне печиво

Інгредієнти:

  • яблука – 2 шт.;
  • пшеничне борошно – 350 г;
  • цукор – 4 ст. л.;
  • яйця – 3 шт.;
  • вершкове масло – 150 г;
  • кориця – 0,5 ст. л.;
  • розпушувач – 1 пакетик;
  • ванільний цукор – 1 пакетик.

 

Спосіб приготування:

Збийте яйця з цукром і ваніліном. Додайте розтоплене масло, перемішайте. Додайте борошно та розпушувач, замісіть тісто. Почистіть яблука, натріть на тертці, перемішайте з тістом. Викладіть тісто ложкою на вистелене пергаментом деко і випікайте 15 хвилин при температурі 200 С.

Дієтичне печиво

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці екстра (не швидкого приготування) – 3 склянки;
  • кефір – 1 склянка;
  • сухофрукти чи горіхи – 0,5 склянки;
  • мед – 3 ст. л.;
  • ванілін – за смаком;
  • кориця – за смаком.

 

Спосіб приготування

Пластівці висипаємо в миску та заливаємо кефіром, залишаємо на годину. Через годину до пластівців додаємо сухофрукти (якщо ви вирішили додати горіхи, то їх потрібно подрібнити), мед, ванілін і корицю. І все добре перемішуємо — повинно вийти гарне, густе тісто. Продовження рецепта читайте тут.

Шоколадне печиво з гарбузовим джемом

Інгредієнти:

  • гарбуз – 300 г;
  • цукор – 150 г;
  • борошно – 150 г;
  • чорний шоколад – 100 г;
  • какао – 20 г;
  • яйця – 1 шт.

 

Спосіб приготування

Готуємо гарбузовий джем: заливаємо гарбуз водою, додаємо цукор і відварюємо до м’якості, а потім перебиваємо все в блендері до однорідної консистенції. Готуємо тісто для шоколадного печива: змішуємо разом борошно, какао та яйце. На паровій бані топимо шоколад з маслом. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
10 рецептів печива за 15 хвилин

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бюджетна паска на смальці
Дарницька паска на згущеному молоці
Грузинська паска
Паска, що довго не черствіє
Апельсинова паска від Михальченко Марії
Паска з нутеллою від Лізи Глинської
Бабусина паска від Лізи Глинської
Закарпатська паска від Лілії Цвіт
Сирна паска на заварному кремі від Марії Михальченко
Італійська паска панеттоне від Євгена Клопотенка
Сирна паска від Ярославського Володимира
Шоколадна паска з цукатами від Євгена Клопотенка
Домашня паска: класичний рецепт від Євгена Клопотенка
Веганська паска без глютену
Паска з цукатами


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці