Бананове печиво
Інгредієнти:
- борошно – 220 г;
- кунжут – 50 г;
- кокосова стружка – 50 г;
- рослинна олія – 30 г;
- банани – 2 шт.
- мелена кориця – 2 г.
Спосіб приготування
Банани розминаємо виделкою, кладемо в блендер і перебиваємо з водою, рослинною олією і коньяком до однорідності. Змішуємо борошно, розпушувач, кокосову стружку та спеції. З’єднуємо сухі інгредієнти з бананової сумішшю і замішуємо м’яке тісто. Продовження рецепта читайте тут.
Горіхове печиво без борошна з сухофруктами
Інгредієнти:
- мигдаль (чи будь-які інші горіхи) – 2,5 склянки;
- інжир – 150 г;
- чорнослив – 100 г;
- банан – 1,5 шт.
Спосіб приготування
Частину горіхів (1 склянку) перебиваємо в блендері до стану борошна. Другу частину перебиваємо не дуже дрібно — в масі повинні бути відчутні шматочки горіхів. Інжир і банан перебиваємо блендером в однорідну масу, чорнослив дрібно нарізаємо. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.
Швидке яблучне печиво
Інгредієнти:
- яблука – 2 шт.;
- пшеничне борошно – 350 г;
- цукор – 4 ст. л.;
- яйця – 3 шт.;
- вершкове масло – 150 г;
- кориця – 0,5 ст. л.;
- розпушувач – 1 пакетик;
- ванільний цукор – 1 пакетик.
Спосіб приготування:
Збийте яйця з цукром і ваніліном. Додайте розтоплене масло, перемішайте. Додайте борошно та розпушувач, замісіть тісто. Почистіть яблука, натріть на тертці, перемішайте з тістом. Викладіть тісто ложкою на вистелене пергаментом деко і випікайте 15 хвилин при температурі 200 С.
Дієтичне печиво
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці екстра (не швидкого приготування) – 3 склянки;
- кефір – 1 склянка;
- сухофрукти чи горіхи – 0,5 склянки;
- мед – 3 ст. л.;
- ванілін – за смаком;
- кориця – за смаком.
Спосіб приготування
Пластівці висипаємо в миску та заливаємо кефіром, залишаємо на годину. Через годину до пластівців додаємо сухофрукти (якщо ви вирішили додати горіхи, то їх потрібно подрібнити), мед, ванілін і корицю. І все добре перемішуємо — повинно вийти гарне, густе тісто. Продовження рецепта читайте тут.
Шоколадне печиво з гарбузовим джемом
Інгредієнти:
- гарбуз – 300 г;
- цукор – 150 г;
- борошно – 150 г;
- чорний шоколад – 100 г;
- какао – 20 г;
- яйця – 1 шт.
Спосіб приготування
Готуємо гарбузовий джем: заливаємо гарбуз водою, додаємо цукор і відварюємо до м’якості, а потім перебиваємо все в блендері до однорідної консистенції. Готуємо тісто для шоколадного печива: змішуємо разом борошно, какао та яйце. На паровій бані топимо шоколад з маслом. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.