Празький торт: кращі рецепти

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Всі ми знаємо, що Празький торт —це ніжний бісквіт з шоколадним смаком, який вже став класичним. Але ми пропонуємо інші рецепти улюбленого торта, який можна приготувати і зі згущеним молоком, і з джемом, і з вишнею.
Зберегти в кулінарну книгу

Празький торт: класичний рецепт

Інгредієнти:

  • цукор – 1 склянка;
  • яйця – 3 шт.;
  • сметана – 1 склянка;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • згущене молоко – 0,5 банки;
  • какао – 2 ст. л. ;
  • вершкове масло – 150 г;
  • коньяк для просочення – 50 мл.

 

Спосіб приготування

Розігрійте духовку до 200 С. Розітріть яйця з цукром, поки маса не стане пишною і світлою. Додайте сметану, згущене молоко та добре збийте. Поступово всипте борошно, какао та соду. Все добре перемішайте. Розділіть тісто на 4 частини. Спечені коржі повинні вийти діаметром 24 см. Кожен корж випікається до 20 хвилин. Продовження рецепта читайте тут.

Празький торт з вишнею

Інгредієнти:

  • яйця  — 2 шт.;
  • какао  — 3 ст. л. (2 у тісто, 1 у крем);
  • цукор  — 120-150 г;
  • згущене молоко  — 1 банка;
  • сметана  — 250 г;
  • сіль  — 1 дрібка;
  • борошно  — 250-300 г;
  • вишня  — 150 г;
  • вершкове масло  — 150 г;
  • шоколад  — 200 г.

 

Спосіб приготування

Включаємо духовку (нехай розігрівається до 200 градусів). Готуємо тісто: для початку збиваємо яйця з цукром. Додаємо сметану, половину банки згущеного молока, дрібку солі. Всипаємо просіяне какао, збиваємо тісто як слід. Додаємо борошно, замішуючи однорідне тісто. Готуємо жароміцну форму, змащуємо її вершковим маслом. Вливаємо в форму тісто і відправляємо в розігріту духовку. Корж випікається близько 40-60 хвилин, але потрібно перевіряти готовність дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Готовий корж викладаємо на решітку та даємо йому охолонути. Готуємо крем: збиваємо 100 г вершкового масла з другою половиною згущеного молока та ложкою какао. Корж розрізаємо на 2-3 частини. Викладаємо перший корж, просочуємо його невеликою кількістю вишневого сиропу або соку. Змащуємо кремом. Розподіляємо вишні без кісточок рівним шаром. Тепер кладемо знову шар вишень і корж, що залишився. Для прикрашення торта зверху робимо глазур, розтопивши шоколад з вершковим маслом. Поливаємо глазур’ю і залишаємо для просочення.

Празький торт з абрикосовим джемом

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 130 г;
  • борошно – 140 г;
  • какао-порошок – 20 г;
  • вершкове масло – 20 г;
  • абрикосовий джем – 100 г;
  • згущене молоко – 100 г;
  • чорний шоколад – 200 г.

 

Спосіб приготування

Яйця збиваємо з цукром до появи малюнка: чим більше збиваємо, тим більш повітряним буде бісквіт. Правильно збита яєчна маса буде вся у повітряних бульбашках. Просіваємо борошно з какао. Розтоплюємо масло та з’єднуємо його з невеликою порцією збитих яєць. Додаємо борошно з какао в яєчну суміш і перемішуємо. Викладаємо тісто в круглу форму і вирівнюємо поверхню. Щоб дізнатися продовження рецепта, читайте тут.

ГОТУЄМО З НАМИ
5 бісквітних тортів на будь-який смак

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сливовий пиріг
Паска домашня
Медові млинці
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Мафіни з чорницею
Що приготувати із черешні
Випічка з черешнею


Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ІСПАНСЬКІ БУЛОЧКИ “ENSAIMADAS”
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці