ТОП-7 страв з малини

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Думаєте, з малини можна приготувати тільки десерти? Ні в якому разі! Ароматна ягода підійде і для салатів, вона чудова в поєднанні з блакитними сирами і прекрасно доповнює м'ясні страви, підкреслюючи їх смак. Записуйте рецепти!
Зберегти в кулінарну книгу

Салат з бринзою, перепелиними яйцями і пікантною малиновою заправкою

Інгредієнти:

  • Яйця перепелині – 2 шт.
  • Бринза – 30 г
  • Листовий салат – 100 г
  • Малина свіжа – 100 г
  • Оцет яблучний або винний – 1,5 ч.л.
  • Гірчиця зернова – 1 ч.л.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Олія – ​​2 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Салат рвемо руками і викладаємо в салатницю. Бринзу розминаємо руками в крихту або нарізаємо невеликими шматочками. Яйця відварюємо круто і розрізаємо навпіл.
  2. Гірчицю перемішуємо з медом, оцтом і малиною (50 г). Добре розминаємо, щоб малина перетворилася в пюре і додаємо невеликими порціями рослинне масло. Проціджуємо соус через сито.
  3. Листя салату поливаємо малиновою заправкою, посипаємо бринзою і прикрашаємо половинками яєць і ягодами малини.

ГОТУЄМО З НАМИ
Малиновий тарт від Єлизавети Глинської (фото)

Курячі крильця з малиновим соусом

Інгредієнти:

  • Курячі крильця – 1 кг;
  • Соєвий соус – 2 ст.л.;
  • Малина свіжа – 200 г;
  • Червона цибуля – 0,5 шт.;
  • Рослинна олія;
  • Суміш перців;
  • Яблучний оцет;
  • Цукор;
  • Сіль.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розрізаємо курячі крильця на три частини по хрящику. Кінчик відкладаємо (його можна використовувати для варіння бульйону), а дві інші частини маринуємо в суміші солі, перцю і цукру – за смаком. Залишаємо на 90 хвилин.
  2. Крильця змащуємо рослинним маслом, соєвим соусом, викладаємо на деко і запікаємо до золотистого кольору.
  3. Для соусу змішуємо малину з цукром (за смаком), поміщаємо на вогонь і даємо покипіти пару хвилин. Потім суміш охолоджуємо, з’єднуємо з шматочками цибулі і оцтом (за смаком). Перебиваємо суміш блендером і перетираємо через сито (щоб прибрати зернятка).

ГОТУЄМО З НАМИ
Малиновий пиріг з заварним кремом (фото)

Камамбер-фрі з соусом з малини

Інгредієнти:

  • Камамбер (або інший м’який благородний сир) – 90 г
  • Олія – ​​1 склянка
  • Сухарі панірувальні – 30 г
  • Жовток – 2 шт.
  • Борошно – 10 г
  • Вино десертне – 60 мл
  • Малина – 40 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розігріваємо в глибокій пательні  або фритюрниці олію. Сир нарізаємо порційними шматочками. Злегка збиваємо яєчний жовток.
  2. Сир обвалюємо в борошні, потім опускаємо в яєчний жовток і паніруємо в сухарях. Обсмажуємо сир в олії до рум’яної скоринки, після чого викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
  3. У сотейник наливаємо вино, уварюємо його в два рази, додаємо малину, варимо ще хвилину і знімаємо соус з вогню. Перебиваємо соус блендером і перетираємо через сито. Якщо соус вийшов рідким, його можна ще уварити.
  4. Подаємо смажений сир з малиновим соусом і свіжими ягодами.

ГОТУЄМО З НАМИ
Панкейки з малиною

Свиняча корейка з малиновим соусом

Інгредієнти:

  • Свиняча корейка на кістці – 300 г;
  • Малина – 200 г;
  • Вино десертне – 50 мл;
  • Олія;
  • чебрець свіжий;
  • цукор;
  • кориця;
  • сіль;
  • перець.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Свинячу корейку солимо, перчимо, змащуємо олією та обсмажуємо на пательні до рум’яної скоринки. Доводимо до готовності в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15 хвилин.
  2. Малину з’єднуємо в сотейнику з цукром, вином і корицею. Доводимо до кипіння і готуємо, поки не піде винний запах. Перетираємо соус через сито і, при необхідності, ще його уварюємо.
  3. Подаємо свинячу корейку з малиновим соусом, прикрасивши свіжими гілочками тмину.

ГОТУЄМО З НАМИ
Малиновий лікер (фото)

Малиновый лікер

Інгредієнти:

  • Малина – 500 г;
  • Горілка – 500 мл
  • Цукор – 500 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Малину заливаємо горілкою і залишаємо на 8-10 днів настоюватися. Потім відкидаємо малину на сито і, коли стече вся рідина, перекладаємо в миску.
  2. Засипаємо цукром і перебиваємо блендером.
  3. Перетираємо суміш через сито і змішуємо з горілчаною настойкою. Переливаємо лікер в пляшку, закупорюємо і зберігаємо при кімнатній температурі.

Малиновий пиріг з заварним кремом

Інгредієнти: 

Для тіста:

  • Вершкове масло – 100 г
  • Борошно – 200 г
  • Цукор – 50 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Біле вино, солодке – 25 мл

Для крему:

  • Молоко – 300 мл
  • Яєчні жовтки – 3 шт.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Борошно – 3 ч.л.
  • Ванільний цукор
  • Малина свіжа.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Холодне масло перетираємо з борошном так, щоб вийшла олійно-борошняна крихта. Цукор розтираємо з яйцем і вином. В олійно-борошняну крихту додаємо яєчну суміш, замішуємо тісто, загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодне місце на 30 хвилин.
  2. Потім тісто розгортаємо в пласт товщиною 0,5 см, вирізаємо за розміром форми денце, викладаємо денце в форму і з обрізків формуємо бортики. Робимо по всій поверхні коржа проколи виделкою і випікаємо корж в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин (корж повинен підрум’янитися).
  3. Для заварного крему молоко змішуємо з цукром (1,5 ст.л.) і ванільним цукром. Нагріваємо молоко до розчинення цукру.
  4. Жовтки змішуємо з цукром, що залишився і борошном. Вливаємо яєчну суміш в молоко і, постійно помішуючи, заварюємо крем до загустіння.
  5. Знімаємо крем з вогню і охолоджуємо. Остиглий крем викладаємо в корж, зверху прикрашаємо пиріг свіжою малиною і подаємо.

Малиновий десерт з йогуртом та морозивом

Інгредієнти:

  • Малина свіжа – 100 г
  • Желатин – 5 г
  • Малиновий конфітюр – 20 г
  • Йогурт натуральний – 50 г
  • Морозиво вершкове – 50 г
  • Цукор – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Желатин замочуємо в невеликій кількості холодної води (вона повинна його повністю покрити) і залишаємо до набрякання.
  2. Йогурт змішуємо з морозивом, цукром, малиновим конфітюром і свіжою малиною. Додаємо желатин, ставимо суміш на водяну баню і нагріваємо до повного розчинення желатину. Ні в якому разі не кип’ятимо!
  3. Охолоджуємо суміш, розливаємо по формах і відправляємо в холодильник до повного застигання. Після дістаємо десерт з холодильника, опускаємо формочку на кілька секунд в гарячу воду, щоб десерт відійшов від стінок, і перевертаємо на тарілку.
  4. Прикрашаємо ягодами малини і шматочком шоколаду. Малиновий десерт з йогуртом і морозивом можна подати прямо в формочці.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Тушкована картопля з грибами
Глінтвейн: класичний рецепт
Суп Песто
Смажена картопля з часником
Солодкі рулети в домашніх умовах
5 неймовірно смачних десертів з моркви
Плов з м’ясом: рецепт приготування
5 легендарних тортів зі згущеним молоком
Тарталетки – 10 незвичайних рецептів
Празький торт: кращі рецепти
Салат з креветками без майонезу
Холодець (фоторецепт)
Паста Карбонара без вершків
Солянка збірна м’ясна
Сирний суп з шафраном

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею