ТОП-7 страв з малини

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Другі страви
Думаєте, з малини можна приготувати тільки десерти? Ні в якому разі! Ароматна ягода підійде і для салатів, вона чудова в поєднанні з блакитними сирами і прекрасно доповнює м'ясні страви, підкреслюючи їх смак. Записуйте рецепти!
Зберегти в кулінарну книгу

Салат з бринзою, перепелиними яйцями і пікантною малиновою заправкою

Інгредієнти:

  • Яйця перепелині – 2 шт.
  • Бринза – 30 г
  • Листовий салат – 100 г
  • Малина свіжа – 100 г
  • Оцет яблучний або винний – 1,5 ч.л.
  • Гірчиця зернова – 1 ч.л.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Олія – ​​2 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Салат рвемо руками і викладаємо в салатницю. Бринзу розминаємо руками в крихту або нарізаємо невеликими шматочками. Яйця відварюємо круто і розрізаємо навпіл.
  2. Гірчицю перемішуємо з медом, оцтом і малиною (50 г). Добре розминаємо, щоб малина перетворилася в пюре і додаємо невеликими порціями рослинне масло. Проціджуємо соус через сито.
  3. Листя салату поливаємо малиновою заправкою, посипаємо бринзою і прикрашаємо половинками яєць і ягодами малини.

ГОТУЄМО З НАМИ
Малиновий тарт від Єлизавети Глинської (фото)

Курячі крильця з малиновим соусом

Інгредієнти:

  • Курячі крильця – 1 кг;
  • Соєвий соус – 2 ст.л.;
  • Малина свіжа – 200 г;
  • Червона цибуля – 0,5 шт.;
  • Рослинна олія;
  • Суміш перців;
  • Яблучний оцет;
  • Цукор;
  • Сіль.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розрізаємо курячі крильця на три частини по хрящику. Кінчик відкладаємо (його можна використовувати для варіння бульйону), а дві інші частини маринуємо в суміші солі, перцю і цукру – за смаком. Залишаємо на 90 хвилин.
  2. Крильця змащуємо рослинним маслом, соєвим соусом, викладаємо на деко і запікаємо до золотистого кольору.
  3. Для соусу змішуємо малину з цукром (за смаком), поміщаємо на вогонь і даємо покипіти пару хвилин. Потім суміш охолоджуємо, з’єднуємо з шматочками цибулі і оцтом (за смаком). Перебиваємо суміш блендером і перетираємо через сито (щоб прибрати зернятка).

ГОТУЄМО З НАМИ
Малиновий пиріг з заварним кремом (фото)

Камамбер-фрі з соусом з малини

Інгредієнти:

  • Камамбер (або інший м’який благородний сир) – 90 г
  • Олія – ​​1 склянка
  • Сухарі панірувальні – 30 г
  • Жовток – 2 шт.
  • Борошно – 10 г
  • Вино десертне – 60 мл
  • Малина – 40 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розігріваємо в глибокій пательні  або фритюрниці олію. Сир нарізаємо порційними шматочками. Злегка збиваємо яєчний жовток.
  2. Сир обвалюємо в борошні, потім опускаємо в яєчний жовток і паніруємо в сухарях. Обсмажуємо сир в олії до рум’яної скоринки, після чого викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
  3. У сотейник наливаємо вино, уварюємо його в два рази, додаємо малину, варимо ще хвилину і знімаємо соус з вогню. Перебиваємо соус блендером і перетираємо через сито. Якщо соус вийшов рідким, його можна ще уварити.
  4. Подаємо смажений сир з малиновим соусом і свіжими ягодами.

ГОТУЄМО З НАМИ
Панкейки з малиною

Свиняча корейка з малиновим соусом

Інгредієнти:

  • Свиняча корейка на кістці – 300 г;
  • Малина – 200 г;
  • Вино десертне – 50 мл;
  • Олія;
  • чебрець свіжий;
  • цукор;
  • кориця;
  • сіль;
  • перець.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Свинячу корейку солимо, перчимо, змащуємо олією та обсмажуємо на пательні до рум’яної скоринки. Доводимо до готовності в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15 хвилин.
  2. Малину з’єднуємо в сотейнику з цукром, вином і корицею. Доводимо до кипіння і готуємо, поки не піде винний запах. Перетираємо соус через сито і, при необхідності, ще його уварюємо.
  3. Подаємо свинячу корейку з малиновим соусом, прикрасивши свіжими гілочками тмину.

ГОТУЄМО З НАМИ
Малиновий лікер (фото)

Малиновый лікер

Інгредієнти:

  • Малина – 500 г;
  • Горілка – 500 мл
  • Цукор – 500 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Малину заливаємо горілкою і залишаємо на 8-10 днів настоюватися. Потім відкидаємо малину на сито і, коли стече вся рідина, перекладаємо в миску.
  2. Засипаємо цукром і перебиваємо блендером.
  3. Перетираємо суміш через сито і змішуємо з горілчаною настойкою. Переливаємо лікер в пляшку, закупорюємо і зберігаємо при кімнатній температурі.

Малиновий пиріг з заварним кремом

Інгредієнти: 

Для тіста:

  • Вершкове масло – 100 г
  • Борошно – 200 г
  • Цукор – 50 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Біле вино, солодке – 25 мл

Для крему:

  • Молоко – 300 мл
  • Яєчні жовтки – 3 шт.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Борошно – 3 ч.л.
  • Ванільний цукор
  • Малина свіжа.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Холодне масло перетираємо з борошном так, щоб вийшла олійно-борошняна крихта. Цукор розтираємо з яйцем і вином. В олійно-борошняну крихту додаємо яєчну суміш, замішуємо тісто, загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодне місце на 30 хвилин.
  2. Потім тісто розгортаємо в пласт товщиною 0,5 см, вирізаємо за розміром форми денце, викладаємо денце в форму і з обрізків формуємо бортики. Робимо по всій поверхні коржа проколи виделкою і випікаємо корж в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин (корж повинен підрум’янитися).
  3. Для заварного крему молоко змішуємо з цукром (1,5 ст.л.) і ванільним цукром. Нагріваємо молоко до розчинення цукру.
  4. Жовтки змішуємо з цукром, що залишився і борошном. Вливаємо яєчну суміш в молоко і, постійно помішуючи, заварюємо крем до загустіння.
  5. Знімаємо крем з вогню і охолоджуємо. Остиглий крем викладаємо в корж, зверху прикрашаємо пиріг свіжою малиною і подаємо.

Малиновий десерт з йогуртом та морозивом

Інгредієнти:

  • Малина свіжа – 100 г
  • Желатин – 5 г
  • Малиновий конфітюр – 20 г
  • Йогурт натуральний – 50 г
  • Морозиво вершкове – 50 г
  • Цукор – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Желатин замочуємо в невеликій кількості холодної води (вона повинна його повністю покрити) і залишаємо до набрякання.
  2. Йогурт змішуємо з морозивом, цукром, малиновим конфітюром і свіжою малиною. Додаємо желатин, ставимо суміш на водяну баню і нагріваємо до повного розчинення желатину. Ні в якому разі не кип’ятимо!
  3. Охолоджуємо суміш, розливаємо по формах і відправляємо в холодильник до повного застигання. Після дістаємо десерт з холодильника, опускаємо формочку на кілька секунд в гарячу воду, щоб десерт відійшов від стінок, і перевертаємо на тарілку.
  4. Прикрашаємо ягодами малини і шматочком шоколаду. Малиновий десерт з йогуртом і морозивом можна подати прямо в формочці.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Гарбузовий хліб
Випічка з горіхами
Горіховий пиріг – рецепти
Паляниця на Спас
Пісний пиріг з яблуками
Пиріг з яблуками від Ектора Хіменес-Браво
Кращі рецепти з яблуками на Яблучний Спас
Що приготувати на Яблучний Спас
Чорничне варення
Варення із шовковиці
Пісні салати — ТОП-5
Мафіни з чорницею
Шашлик в гранатовому соку
Як приготувати шашлик
Що приготувати із черешні

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт шарлотки с яблоками в мультиварке, рецепт приготовления шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке, состав шарлотки с яблоками в мультиварке, как приготовить шарлотку с яблоками в мультиварке
Шарлотка з яблуками в мультиварці
рецепт постного пирога с яблоками, рецепт приготовления постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками, состав постного пирога с яблоками, как приготовить постный пирог с яблоками
Пісний пиріг з яблуками