Мікаель Ароян розповів, як приготувати хачапурі в домашніх умовах, щоб вони вийшли ніжними і повітряними. Як начинку пропонуємо використовувати не тільки сир, а ще м’ясо і квасолю. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт хачапурі та насолоджуйтеся ароматною кавказькою випічкою.
Інгредієнти для тіста:
- вода – 350 мл
- рослинна рафінована олія – 30 мл
- дріжджі сухі – 10 г
- борошно – 500 г
- цукор – 1 ч.л.
- сіль – 2 ч. л.
Інгредієнти для сирної начинки:
- сир сулугуні – 300 г
- яйце – 1 шт.
- вершкове масло – 20 г
Інгредієнти для м’ясної начинки:
- свинячий ошийок – 100 г
- телятина – 100 г
- цибуля – 1 шт.
- чебрець – 3 г
- сіль – 3 г
- перець – 3 г
- вода – 1 ст. л.
- сир сулугуні – 50 г
- яйце – 1 шт.
- вершкове масло – 20 г
- хмелі-сунелі – 3 г
Інгредієнти для квасоляної начинки:
- квасоля – 200 г
- цибуля – 1 шт.
- сіль – 3 г
- перець – 3 г
- хмелі-сунелі – 3 г
- паприка – 3 г
- часник – 2 зубчики
- чебрець – 3 г
- сир сулугуні – 50 г
- яйце – 1 шт.
- вершкове масло – 20 г
Читайте також: «Багатий» штрудель з лаваша: рецепт приготування
Спосіб приготування:
- Приготуйте тісто: у воді кімнатної температури розчиніть цукор, сіль і дріжджі. Додайте олію і борошно, перемішайте, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 40 хвилин. У готову опару додайте борошно. Вимішуйте тісто, поки в ньому не утворяться бульбашки повітря. Залиште готове тісто в теплому місці на 10 хв.
- З тіста зробіть круглий коржик.
- Приготуйте сирну начинку: натріть сир і змішайте з яйцем і вершковим маслом.
- Приготуйте м’ясну начинку: свинину, телятину і цибулю порубіть кубиками і змішайте з чебрецем, сіллю, перцем, хмелі-сунелі та водою. Все перемішайте. Залиште начинку маринуватися на 15 хвилин.
- Приготуйте квасоляну начинку: квасолю замочіть на годину. Потім злийте квасолю і відваріть в новій воді протягом 40 хвилин. Відварену квасолю пропустіть через м’ясорубку. Цибулю наріжте дрібно і обсмажте. Змішайте квасолю, цибулю, вичавлений часник і спеції.
- З начинки сформуйте кульку і викладіть її в центр пласта.
- Защипніть тісто навколо начинки в мішечок.
- Форму присипте борошном. Руками розподіліть корж по всій формі. Перекладіть його у форму швом униз.
- Змастіть хачапурі яйцем і присипте тертим сиром.
- Випікайте 7 хвилин при 220 градусах.
- Готові хачапурі змастіть топленим вершковим маслом.