Хачапурі: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Мікаель Ароян розповів, як приготувати хачапурі в домашніх умовах, щоб вони вийшли ніжними і повітряними. Як начинку пропонуємо використовувати не тільки сир, а ще м’ясо і квасолю. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт хачапурі та насолоджуйтеся ароматною кавказькою випічкою.

Інгредієнти для тіста:

  • вода – 350 мл
  • рослинна рафінована олія – 30 мл
  • дріжджі сухі – 10 г
  • борошно – 500 г
  • цукор – 1 ч.л.
  • сіль – 2 ч. л.

Інгредієнти для сирної начинки:

  • сир сулугуні – 300 г
  • яйце – 1 шт.
  • вершкове масло – 20 г

Інгредієнти для м’ясної начинки:

  • свинячий ошийок – 100 г
  • телятина – 100 г
  • цибуля – 1 шт.
  • чебрець – 3 г
  • сіль – 3 г
  • перець – 3 г
  • вода – 1 ст. л.
  • сир сулугуні – 50 г
  • яйце – 1 шт.
  • вершкове масло – 20 г
  • хмелі-сунелі – 3 г

Інгредієнти для квасоляної начинки:

  • квасоля – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль – 3 г
  • перець – 3 г
  • хмелі-сунелі – 3 г
  • паприка – 3 г
  • часник – 2 зубчики
  • чебрець – 3 г
  • сир сулугуні – 50 г
  • яйце – 1 шт.
  • вершкове масло – 20 г

Читайте також: «Багатий» штрудель з лаваша: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте тісто: у воді кімнатної температури розчиніть цукор, сіль і дріжджі. Додайте олію і борошно, перемішайте, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 40 хвилин. У готову опару додайте борошно. Вимішуйте тісто, поки в ньому не утворяться бульбашки повітря. Залиште готове тісто в теплому місці на 10 хв.
  2. З тіста зробіть круглий коржик.
  3. Приготуйте сирну начинку: натріть сир і змішайте з яйцем і вершковим маслом.
  4. Приготуйте м’ясну начинку: свинину, телятину і цибулю порубіть кубиками і змішайте з чебрецем, сіллю, перцем, хмелі-сунелі та водою. Все перемішайте. Залиште начинку маринуватися на 15 хвилин.
  5. Приготуйте квасоляну начинку: квасолю замочіть на годину. Потім злийте квасолю і відваріть в новій воді протягом 40 хвилин. Відварену квасолю пропустіть через м’ясорубку. Цибулю наріжте дрібно і обсмажте. Змішайте квасолю, цибулю, вичавлений часник і спеції.
  6. З начинки сформуйте кульку і викладіть її в центр пласта.
  7. Защипніть тісто навколо начинки в мішечок.
  8. Форму присипте борошном. Руками розподіліть корж по всій формі. Перекладіть його у форму швом униз.
  9. Змастіть хачапурі яйцем і присипте тертим сиром.
  10. Випікайте 7 хвилин при 220 градусах.
  11. Готові хачапурі змастіть топленим вершковим маслом.

Video: Хачапурі: рецепт приготування

Як приготувати хачапурі? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт салата гнездо глухаря, рецепт приготовления салата гнездо глухаря, как приготовить салат гнездо глухаря, состав салата гнездо глухаря, как приготовить салат гнездо глухаря
Салат Гніздо глухаря: рецепт класичний
рецепт гранатового браслета с говядиной, рецепт приготовления гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной, состав гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной
Гранатовий браслет: 5 варіацій салату