Хачапурі: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Мікаель Ароян розповів, як приготувати хачапурі в домашніх умовах, щоб вони вийшли ніжними і повітряними. Як начинку пропонуємо використовувати не тільки сир, а ще м’ясо і квасолю. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт хачапурі та насолоджуйтеся ароматною кавказькою випічкою.

Інгредієнти для тіста:

  • вода – 350 мл
  • рослинна рафінована олія – 30 мл
  • дріжджі сухі – 10 г
  • борошно – 500 г
  • цукор – 1 ч.л.
  • сіль – 2 ч. л.

Інгредієнти для сирної начинки:

  • сир сулугуні – 300 г
  • яйце – 1 шт.
  • вершкове масло – 20 г

Інгредієнти для м’ясної начинки:

  • свинячий ошийок – 100 г
  • телятина – 100 г
  • цибуля – 1 шт.
  • чебрець – 3 г
  • сіль – 3 г
  • перець – 3 г
  • вода – 1 ст. л.
  • сир сулугуні – 50 г
  • яйце – 1 шт.
  • вершкове масло – 20 г
  • хмелі-сунелі – 3 г

Інгредієнти для квасоляної начинки:

  • квасоля – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль – 3 г
  • перець – 3 г
  • хмелі-сунелі – 3 г
  • паприка – 3 г
  • часник – 2 зубчики
  • чебрець – 3 г
  • сир сулугуні – 50 г
  • яйце – 1 шт.
  • вершкове масло – 20 г

Читайте також: «Багатий» штрудель з лаваша: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте тісто: у воді кімнатної температури розчиніть цукор, сіль і дріжджі. Додайте олію і борошно, перемішайте, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 40 хвилин. У готову опару додайте борошно. Вимішуйте тісто, поки в ньому не утворяться бульбашки повітря. Залиште готове тісто в теплому місці на 10 хв.
  2. З тіста зробіть круглий коржик.
  3. Приготуйте сирну начинку: натріть сир і змішайте з яйцем і вершковим маслом.
  4. Приготуйте м’ясну начинку: свинину, телятину і цибулю порубіть кубиками і змішайте з чебрецем, сіллю, перцем, хмелі-сунелі та водою. Все перемішайте. Залиште начинку маринуватися на 15 хвилин.
  5. Приготуйте квасоляну начинку: квасолю замочіть на годину. Потім злийте квасолю і відваріть в новій воді протягом 40 хвилин. Відварену квасолю пропустіть через м’ясорубку. Цибулю наріжте дрібно і обсмажте. Змішайте квасолю, цибулю, вичавлений часник і спеції.
  6. З начинки сформуйте кульку і викладіть її в центр пласта.
  7. Защипніть тісто навколо начинки в мішечок.
  8. Форму присипте борошном. Руками розподіліть корж по всій формі. Перекладіть його у форму швом униз.
  9. Змастіть хачапурі яйцем і присипте тертим сиром.
  10. Випікайте 7 хвилин при 220 градусах.
  11. Готові хачапурі змастіть топленим вершковим маслом.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити